HABERLER>POLİTİKA
4 Kasım 2016 Cuma - 11:37

Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’de ‘HDP'ye operasyon’ tepkisi: Seçimle gelen…

CHP Genel Başkanı İzmir'deki başkanlar zirvesinde kenti ve partili belediyeleri överken, hükümete sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu HDP'ye yönelik operasyona da tepki gösterdi ve "Seçimle gelen seçimle gider" dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’de ‘HDP ye operasyon’ tepkisi: Seçimle gelen…

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 2 günlük İzmir temaslarının startını Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki Yerel Yönetimler Toplantısı'yla verdi. 

İzmir'i, İzmir'in projelerini ve partili başkanların çalışmalarını öven CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hükümete sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu HDP'ye yönelik operasyona da tepki gösterdi ve "Seçimle gelen seçimle gider" dedi.



CHP’li belediyelerin yerel yönetim politikaları üzerinden örnekler veren Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “İzmir’in bir özelliği var. Düşmana ilk kurşunun atıldığı, kurtuluş savaşı sonrası düşmanın denize döküldüğü yerdir. Bu kenti sosyal demokrat bir belediye başkanı yönetiyor. Rant odaklı değil. Görev yapması kolay olmamıştır. Önüne pek çok zorluklar konulmuştur. Diğer belediye başkanlarımızın önüne çıkan engeller gibi. Ama başkanlarımız şeffaf bir yönetimi savunmuştur. Halkına hesap vermeyen bir belediye başkanı ve politikacı olmaz. Siyasetin öznesi halka hesap ermek olmalıdır. Halkına hesap vermekten kaçınan birisinin Türkiye’yi sağlıklı yönetime şansı yoktur. Tarih bunu gösterdi” dedi. 

İZMİR METROSU ÖRNEĞİ
CHP Lideri, “Bizim belediye başkanlarımız seçildikten sonra şu partiden bu partiden demeden hiçbir ayrım yapmadan bütün belde halkını kucaklayan başkanlardır. Sizin yaptığınız görev sadece Türkiye değil tüm mazlum milletlere örnek olan bir görevdir. Yaptığınız her çabanın demokrasiye katkı yaptığını unutmayın. Katılımcı demokrasi diyoruz. Belediyelerimizden başlayarak büyütmeye çalışıyoruz.  Büyükşehir Belediye Başkanımız ‘onların beşe yaptığını bire yapıyoruz’ dedi. Neden? Saydam bir yönetim var. İstanbul ve Ankara’da 10 yıldır beceremediler. Bakanlık ‘madem becermiyorsunuz biz yapalım’ dedi. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi İstanbul’un üçte bir, Ankara’nın yarı fiyatına metroyu yapıyor. Onlar için utanılacak bizim için övünülecek bir tablodur. Acı olan başarının cezalandırılmak istenmesidir. En büyük kent ormanını, en büyük fuar alanı yapan, ilk bir doğal yaşam parkı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başarısı değerlendirilirken başkanı 400 yıl hapisle yargılandı. İşte demokrasi ayıbı budur. Dikte heveslilerinin Türkiye’yi nereye götürmek istediği ortadadır. Hizmet üretiyorsunuz, hesap veriyorsunuz Türkiye’ye örnek oluyorsunuz…. Bak diğerleri nasıl köşeyi döndü? Kötü örnek oluyorsun diyorlar. Bizim işimiz kolay değil. Düzgün adamın, namuslu adamın işi bugünkü ortamda kolay değildir. Zorlukların farkındayız ama bunları yenmek boynumuzun borcudur” diye konuştu. 

İZMİR, AYDIN, ESKİŞEHİR, MUĞLA ÖVGÜSÜ
CHP’li belediyelerin başarılarını anlatan Kılıçdaroğlu, “Bu başarılar sadece İzmir’de mi? Hayır. Eskişehir’e bakalım. Eskiden yeşil Bursa derdik, beton Bursa oldu. Ankara ve Bursa arasında bir kent var. Eskişehir gelen turist daha fazla… yem yeşil, ranta teslim edilmemiş bir kent. Gençleri sokaklarda dolaşıyor. O kentin başkanı da yargılanıyor. Aydın… Pek çok başarıya imza atan bir belediye. Hatay… Medeniyetlerin kaynağı. Her kimlikten her insanın bulunduğu ama barışın egemen olduğu bir kent. Muğla… Büyük başarılara imza attı. Tekirdağ… Bütün köy yolları asfaltlandı ve asfaltlanacak. Marmara’nın göz bebeği olacak. Belediye başkanımızın amacı bu… CHP iktidara gelirse ne olacak? CHP iktidara geldiğinde İzmir’de, Eskişehir’de, Muğla’da, Aydın’da ne yapılıyorsa Türkiye’de aynısını yapılacak. CHP’li belediyelerin olduğu yerde kimse kendini öteki hissetmiyor. Ayrım yok. Herkesi kucaklamak var. İnsan sevgisi var. Kenti kent yapan ormanlar, binalar, parklar, sokaklar değil, sanatıdır, kültürüdür, sporudur. Her yaştan insana hizmet sunmak demektir. Bunu yapıyoruz. Bizim belediyelerimizin sahip olduğu ilçelerdeki insanlar mutlu ama kaygı içinde. Ne olacak Türkiye’nin hali? Bu sorunun cevabı her vicdanlı yurttaşın yüreğinde hissetmesi gereken bir soru. Gecekondu bölgelerinden başlayarak kreş açın. Anneler çocuklarını güven içinde gelip bıraksınlar. Bizim belediyelerimizin sahip olduğu yerlerde 6 bini aşkın çocuk kreşlerdedir. 2 bin 500 üniversite öğrencisi de yurtlarda kalmaktadır. Ama biz CHP olarak şu sözü verdik; CHP iktidarında en geç bir yıl içinde öğrenci yurt sorunu çözülecektir. Hiçbir anne babanın gözü arkada kalmayacaktır. Her anne baba çocuğunu devlet yurtlarına emanet edecek.  Bugün cemaat yurdunda kalanların memurluklarına son veriliyor. İyi de çocuğu o tuzağa düşüren oralarda kalmasını sağlayanlar kimlerdir? Bugün iktidarda olanlar. Biz her şeyi hukuk için çocuklarımız için yapacağız. 5 bin 252 vatandaşımız belediyelerimizin huzur evlerinde yaşıyor. Evde bakılanlar hariç. Asgari ücretimiz net bin 500 lira. Biz dediğimiz zaman karşı çıktılar. Bütün belediyelerimizde taşeron işçiler dahil bin 500 veriyoruz. Demek yapıyoruz. Aç ve açıkta kalan kimse olmayacak. Bizim belediyelerimizde hiçbir çocuk yatağa aç girmiyor ve girmeyecek. Cebinizi değil kenti, köşeyi dönmeyi değil vatandaşı düşünürseniz bunlar oluyor.  Bizim belediye başkanlarımız kent ekonomisiyle kırsal ekonomiyi bütünleştiriyorlar. Refahı tabana yayıyorlar. İzmir’deki köy bir ürün üretip satamıyorsa ona büyükşehir belediye başkanımız sahip çıkıyor. Halk geleceğe güvenle bakıyor” açıklamasını yaptı.

ADRES CHP’DİR
Kılıçdaroğlu, “İşsizlik sorununu çözemiyoruz. Bütün belediye başkanlarımızın önünde binlerce iş arayan dilekçe var. Burada işsiz kardeşlerime sesleniyorum. Bu tabloyu yaratan ülkeyi yönetenlerdir. ‘Ben bu tabloyu istemiyorum’ diyorsan adresi sakın şaşırma. O adres CHP’dir.  2007’den bu yana ekonomi patinaj yapıyor. Orta gelir, orta teknoloji tuzağının içindeyiz. Bunu aşacak güç bu hükümette yok. Tam tersine Türkiye batak bir noktaya sürükleniyor.  İzlenen dış politika Türkiye’nin saygınlığına ve ekonomisine darbe vuruyor” dedi.

FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ…
Dış politikaya ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, “Orta Doğu’daki kabile reisleri bile kafa tutar hale geldi. Eskiden ağızlarını bile açamazdı. Neden böyle oldu? Hangi gerekçeyle? ‘Şam’a gidip camide namaz kılacağız’ dediler Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırmak zorunda kaldılar. ‘Asıyoruz kesiyoruz’ dediler. 1 buçuk milyon mülteci kucakladır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en ağır yenilgilerini yaşıyoruz. İtibarı yerlerde sürüklenen bir dönem..Bu bizim ağırımıza gidiyor. Kabul etmiyoruz. Onların ağırına gitmiyor. Bu ülkenin onurunu ayaklar altına almaya kimsenin hakkı ve yetkisi yoktur. Böylesine acı bir noktayla karşı karşıyayız. 14 yıldır tek başına ülkeyi yöneteceksin ve ülkeyi darbe ortamına taşıyacaksın. Neden? Hukuk, adalet, demokrasi denen kavram kalmadı, içi boşaltıldı.  2002’de terör bitmiş, şehit cenazeleri gelmiyor. Şimdi? Türkiye bir terör batağı içinde... Daha bu sabah Diyarbakır’da ciddi bir patlama oldu. Şehitlerin gelmediği bir Türkiye istiyoruz. Bu tablo bizim hak ettiğimiz bir tablo değil. Atatürk’ün istediği, Türkiye’ye yakışan bir tablo değil. Bu tablonun içinden nasıl çıkarız? Tam demokrasiyi getirerek, Hitler’in, Führer’in, bireyin, reisin sultasını yıkarak bu tablodan çıkabiliriz.  Devleti kinle, intikam duygusuyla yönetemezsiniz. Devleti liyakat esasına göre, adalet içinde yönetmek zorundasınız. Hiç kimseyi ötekileştirmeden yönetmek zorundasınız. Bir kişini iki dudağına teslim edemezsiniz.  Egemenliği saraya taşımak istiyorlar. Egemenlik saraya taşınırsa… Sonunu söylemek istemiyorum. ‘Ben ne dersem o olur’. Hayır kardeşim sen millet değilsin. Sen tek başına bir bireysin. O kadar. Egemenlik saraya hapsedilmek isteniyor.  Seçimle gelenlerin gidiş yolu ancak seçimle olur. ‘Yakalayacağım, öldüreceğim’ derseniz, mafya yöntemleriyle susturacağım derseniz o ülkeye barışı asla getiremezsiniz.  ‘Musul’a, Rakka’ya gideceğim’ diyorlar. Burnunuzun dibinde kandil var. Neden bir şey yapmıyorsunuz? Çok açık ve net söylüyorum Türkiye iyi yönetilmiyor. Freni kopmuş bir kamyon gibi aşağı doğru gidiyoruz. Nereye gittiğimizi kimse bilmiyor. Bu sadece bizde yok. Tüm dünya soruyor; Türkiye nereye gidiyor? Türkiye’yi Ortadoğu ülkesi haline dönüştürmek istiyorlar” dedi.

BAŞKANLIK ELEŞTİRİSİ
Başkanlık sistemi tartışmalarına değinen CHP Lideri ayrıca, “Niye illa Başkanlık diyorlar? Türkiye’yi bir insanın iki dudağı arasına bırakmak istiyorlar.  21’inci yüzyıldan bahsediyorum. Türkiye’yi 19’uncu yüzyıl karanlığına göndermek istiyorlar.  Eğer baskı olursa insanların direnme hakkı vardır. 15 Temmuz öncesi direnme hakkından bahsettiğimde ayağa kalktılar. Ne demek diye? Alman anayasasında vardır. Hitler tehlikesinden örnek alınarak konulmuştur.  Örnek Almanya’dır, akan kandır. Çılgınlara ülkeler teslim edilemez. Aklı vahi olmayanlara, bilgisi olmayanlara, tarihini bilmeyen insanlara, basiretli davranmayanlara, ön yargılarını öne koyup tüm düşüncelere set çekenlere ülkeler teslim edilemez. ‘Güçler ayrılığına ne gerek var?’ deniyor. ‘Güçler birliği olsun’ diyorlar. Bir kişinin kararları milli irade olsun deniyor. Çok tehlikeli bir sürecin içindeyiz. Osmanlı diyorlar, kardeşim Osmanlı diyorsan parlamenter sistem 150 yıldır var. Tarihini bilmiyorsun,  ben sana neyi anlatacağım? Bir insan her şeyi bilmeyebilir, ayıp değil. Öğrenmemek ayıp. Tarihçilerimizi çağır konuş” diye konuştu.

SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDER!
Kılıçdaroğlu konuşmasında HDP’ye yönelik operasyonu da eleştirdi. CHP Genel Başkanı, “Egemenliği saraya taşımaya kimse kalkmasın. Sen millet değilsin, tek başına bir bireysin o kadar. Egemenlik saraya hapsedilmek isteniyor. Biz düşünen insanların, siyasetçilerin, bilim insanlarının, gazetecilerin görüşleri ne olursa olsun hapse atılmasına karşıyız. En somut örneği vereyim. Hayatları boyunca CHP lehine bir tek cümle kurmayan gazetecileri bizim dışımızda savunan yok. Çünkü biz, düşünce özgürlüğünü ve demokrasiyi savunuyoruz.

Demokrasiyi savunuyorsanız seçimle gelenlerin seçimle gitmesi gerektiğini savunmalısınız. 'Seçimle gelenleri yakalayıp hapse atacağım, mafya yöntemleriyle susturacağım' derseniz, o ülkeye barış gelmez” dedi.

ÖKSÜZ’E NEDEN KELEPÇE TAKILMADI?
FETÖ üzerinden de konuşan Kılıçdaroğlu, “Emekli generaller söylüyor. ‘Uyardık’ diyorlar. Ama rant kavgası 17-25 Aralık’ta çıktı. Aynı hedefe yürüyorlardı. Sen mi malı götüreceksin, ben mi götüreceğim? Kavga bundan çıktı. Bu ülkenin insanların en temiz duygularını sömürüyorlardı. Böyle bir hakkımız yoktur. Cumhuriyet demokrasiyle taçlanırsa güzel olur. Gazetecileri, sanatçıları, er ve erbaşları hapse atacaksın, Adil Öksüz’ü serbest bırakacaksın. Herkesin eline kelepçe takılırken, niye Adil Öksüz’e takılmaz? GPRS cihazını Adil Öksüz’e kim verdi?” dedi.

İNSAN GİBİ YAŞAMAK İSTİYORUZ
Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede çok bir şey istemiyoruz. Kendi ülkemizde baskı görmeden, insan gibi yaşamak istiyoruz. Belediye başkanlarımız kendi bölgelerinde sadece partisini değil, özgürlükleri, demokrasiyi temsil ediyorlar. AKP’li belediyelerde işçi korkusundan gidip şikayetini söyleyemez. Ülkeye demokrasi gelsin diyorsanız o yol CHP iktidarıdır. 14 yıl falan da istemiyorum. 4 yılda bu ülkeyi dünyanın saygın ülkeleri arasına getireceğiz. İşimiz kolay değil. Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. Bir kişi dahi kalsak Mustafa Kemal’in yolundan asla dönmeyeceğiz” dedi. 

 
Erdoğan'dan faiz çıkışı: Bu iş yürümez!
 
Alaçatı'ya modern köy geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan faiz çıkışı: Bu iş yürümez!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sermaye Piyasaları Kongresi'nde konuştu. Faizlerin ...
Demirtaş, Yüksekdağ ve Önder'e tutuklama talebi
Gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Eş Genel ...
CHP'den HDP'ye operasyona ilk tepkiler
CHP'li Ali Şeker, Türkiye’ye bir darbe daha vurulduğunu ifade ederken ...
 
Bozdağ'dan saldırı ve 'HDP' açıklaması
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'daki terör saldırısının bombalı ...
Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’de ilk gün mesaisi: Tutuklamalara tepki, 2 önemli açılış
CHP Lideri kentteki başkanlar zirvesinde örgütle buluşurken, HDP’ye yönelik ...
Başbakanlıktan dünya basınına 'HDP' açıklaması
Başbakanlıktan uluslararası basına yapılan basın duyurusunda HDP'li vekillerin ...
 
Kurtulmuş'tan kamuda FETÖ operasyonu raporu
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, FETÖ ile mücadele kapsamında bugüne ...
HDP'ye operasyon: Demirtaş, Yüksekdağ ve 9 vekile gözaltı!
HDP Eşbaşkanları Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya ...
Ve Kılıçdaroğlu 2 günlük yoğun mesai için İzmir’de
CHP Genel Başkanı akşam saatlerinde kente geldi. Kılıçdaroğlu Cuma ve ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva