HABERLER>POLİTİKA
23 Kasım 2019 Cumartesi - 17:53

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a hodri meydan: İstediğin televizyonda tartışalım!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Harmandalı Elektrik Üretim Tesisi Açılış Töreni'nde konuştu. Kılıçdaroğlu, "CHP örgütlerine yönelik ciddi kumpaslar var" dedi. Erdoğan'a canlı yayın daveti yapan Kılıçdaroğlu, “İzmir’den, ilk kurşunun atıldığı, düşmanın denize döküldüğü kentten sesleniyorum, sen ister cumhurbaşkanlığını koy ister koyma, seninle istediğin her yerde tartışmaya hazırım. Gelmeyen namerttir. Sen ordunla gel ben yalnız geleceğim” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a hodri meydan: İstediğin televizyonda tartışalım!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yeni süreçte Harmandalı Katı Atık Depolama alanında elektrik üretecek biyogaz tesisinin açılışı gerçekleşti.

Törene Karabağlar’daki yurt açılışı ve belediye başkanları zirvesi için 3 gündür İzmir’de olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün ev sahipliğinde yapılan açılışta ayrıca CHP Genel Başkan Yardımcıları, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri, il ve ilçe örgütlerinin yöneticileri, vatandaşlar ve muhtarlar yer aldı.

CHP Lideri törende yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Gündemde olan ‘Saraya çıkan CHP’li’ konusu hakkında isim vermeden açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Önceki gün İzmir programı sırasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sana milletvekili olduğun İzmir’den sesleniyorum, ispat edemezsen Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum sen genel başkanlığını koyacak mısın” sözleriyle CHP Lideri’ne yüklenmişti. İktidar mensupları ve Erdoğan bir CHP’li ile külliyede görüşüldüğünü kabul etmedi. Gelinen süreçte Kılıçdaroğlu flaş çıkışlara imza attı.

SOYER, KOCAOĞLU’NDAN PROJEYİ ALDI VE BİTİRDİ!
Kılıçdaroğlu, “Gündür belediye başkanları toplantısını yapıyoruz. Belediye başkanlarımız size daha iyi hizmet verebilmek için yarışıyorlar. İlk 7 ayda elde ettiğimiz sonuçlar çok güzel. Bundan sonra daha iyi sonuçlar elde edeceğiz. Belediye başkanlarımıza, ‘halka hizmet hakka hizmettir’ dedim. ‘Halka her türlü hizmeti götüreceksiniz’ diye söyledim.  Bu tesis güzel bir tesis. Yıllar yılı Çiğlilerin çektiği ızdırabı, biliyorum. Çöptü, kokuydu sonlandı. Güzel bir enerji elde edilecek. Elbette ki bu projenin başlangıcı Aziz Kocaoğlu’na ait. Ona da buradan en içten sevgi ve saygılarımızı gönderelim. Şimdi Tunç Başkan bu projeyi aldı ve bitirdi. Yeni projelerle yola devam edecek” dedi.  

‘CİDDİ KUMPASLAR VAR’ DEDİ VE MAHALLE DELEGE SEÇİMLERİ İÇİN UYARILARDA BULUNDU!
Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarına, ‘bulunduğunuz beldede bir çocuk yatağa aç giriyorsa o gece rahat uyumayacaksınız’ dedim. Biliyorum çok sorunlarınız var. İşsizlik belası var, yüreği yanan anneler, babalar var, biliyorum. İnsanlar, ‘açım, yoksulum, karnımı doyurmak istiyorum, alın teri ile çalışmak istiyorum’ diyor. Sarayda oturan zatlar bu feryadı duyuyorlar mı? İşsizliğin nasıl bir bela olduğunu biliyorlar mı? Bir eli yağda bir eli balda geziyorlar. Bunlar vatandaşın derdini bilmiyorlar. Vatandaşın derdini biliyorlar ama bizimle uğraşmak için özel çaba harcıyorlar. Nasıl olur da CHP belediyeler başarı kazandı? Nasıl olur da İstanbul’u, Mersin’i, Ankara’yı kaybettiler? Bunları düşünüyorlar. Nasıl kumpas kurabiliriz, CHP’yi nasıl geriletebiliriz ve bir dahaki seçimlerde nasıl yenebiliriz? Bunları hesaplıyorlar. Ciddi kumpaslar var. Vekillere, belediye başkanlarına, il başkanlarına, vatandaşlara söyledim. Önümüzde süreçler var, mahallelere sandıkları koyduk. Demokrasinin işlemesi için gereğini yapacağız. Ama bu sürecin olumsuz olması için her şeyi yapacaklar. Sandalye atacak, yumruk atacak adam bulacaklar. Çok dikkatli olun. Kim kime sandalye, yumruk atarsa yakasından tutup dışarı atın. O kişi asla CHP’li değil sarayın adamıdır” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A HODRİ MEYDAN: İSTEDİĞİN TELEVİZYONA GELMEYEN NAMERTTİR!
Türkiye’nin gündeminde bütün dikkatleri başka yere çekmek gibi bir çabaları var. Bunu gayet iyi biliyorum. Dün Erdoğan İzmir’e geldi. Bir sürü laflar etti. Ne dediğini ben gayet iyi biliyorum. Ama şu cümle çok önemli, ‘ben cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, sen genel başkanlığını koyuyor musun?’… İzmir’den, ilk kurşunun atıldığı, düşmanın denize döküldüğü kentten sesleniyorum, aydınlığın kentinden sesleniyorum;  onun yakınlarına da sesleniyorum;  Sen ister cumhurbaşkanlığını koy ister koyma, seninle istediğin her yerde tartışmaya hazırım. Daha bitmedi! Bizde yürek var, alın teri var. Biz de namuslu insan olmak var. Bizde kul hakkına saygı, dürüstlük var. Bu niteliklere sahip olmayanlar bize kumpas kurmaya çalışıyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz. Sayın Erdoğan’a bir daha çağrı yapıyorum. Olur ya benim dediğim televizyona gelmezsin, ben senin istediğin televizyona gelmeye hazırım. Gelmeyen namerttir gelmeyen!” dedi.

‘BAY KEMAL’LER YİĞİT İNSANLARDIR!
Kılıçdaroğlu konuşmasını sürdürdü ve “Alacaksın devletin gücünü arkana, oturacaksın benim ve partimin aleyhine bir sürü laflar edeceksin. Ben de sesimi çıkarmayacağım. Ben senin bildiğin adamlardan değilim. Ben alnı, yüreği temiz, insanlar arasında ayrım yapmayan, hangi yaşam tarzı olursa olsun saygı duyan biriyim. Benim çoluk çocuğum dolar peşinde koşmaz, Amerika’da büyük binalar satın almaz. Biz kul hakkı yemekten korkarız. Çünkü biz dürüstüz, insanlara saygılıyız. Sadece bu değil. Şimdi yine belli çevreler Erdoğan’ı özel olarak destekliyorlar. Havuz medyası… Onlara da sesleniyorum. Sizin benim nezdimde toplu iğne ucu kadar itibarınız yok. Sizler halkı aydınlatmak için değil körletmek için görev yapıyorsunuz. Doğruları yazmıyorsunuz, doğruların arkasından gitmiyorsunuz. İşsizlik gelmiş bela gibi duruyor. On binlerce çocuk yatağa aç giriyor. Aylık geliri 663 liradan az olan 8 buçuk milyon insan var. 17 yıldır ne yapıyorlar? 17 yıldır köşeyi döndüler, ceplerini doldurdular. Ben söyleyince kızıyorlar ‘Bay Kemal’ diyorlar. ‘Bay Kemal’lerin tamamı onurlu insanlardır. ‘Bay Kemal’ler haram yemez, kul hakkı yemez, yiğit insanlardır. ‘Bay Kemal’ler nerede haksızlık, adaletsizlik varsa her şeyi göze alır, üzerine gider” açıklamasını yaptı.  

İSTERSEN ORDUNLAR GEL, SEN BANA 100 SORU SOR, BEN SANA 50 TANE SORACAĞIM!
Çağrısını yineleyen Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’a söylüyorum. Başkasının önünde konuşmak kolay, iftira atmak, yalan söylemek kolay. Senin bir sürü televizyonun var. İster yalnız gel istersen ordunla gel. Söz veriyorum yalnız geleceğim. Kendine güveniyorsan gelirsin kardeşim. Bizim verilmeyecek hesabımız yoktur. Ama sen! Seni gayet iyi tanıyorum. Seni de yakınlarını da, köşeyi dönenleri de kul hakkı yiyenleri de tanıyorum. Ben bunları biliyorum. Sen bana 10 soru soracaksın ben de sana 10 soru soracağım. Sen bana 5 ben de sana 5 soru soracağım. Sen bana 100 soru soracaksın ben 100 değil sadece 50 soru soracağım” dedi.

VALLAHİ DE BİLLAHİ DE YALNIZ GELECEĞİM!
Kılıçdaroğlu, “Sadece bu olay değil. Tank paleti de soracağım. Katar ordusuna kim bunu peşkeş çekti? Türkiye Cumhuriyeti devletinin en büyük silah fabrikasını kim peşkeş çeker? Ben bunları söyleyince kızıyorlar. Garibanın sesini kim dillendirecek? İşsizin, çiftçinin, sanayicinin sesini kim dillendirecek? Hiç zorlanmayın Atatürk’ün partisi, CHP’liler olarak biz dillendireceğiz. Bu konunun arkasını bırakmayacağım. Karşıma çıkmasa da bırakmayacağım. Öyle iftira atmak, kaçmak yok. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını sormak benim namus borcumdur. Benim namus kavramımla onların namus kavramı ayrıdır. Onlar namus ve şeref üzerine yemin ederken bir ayaklarını kaldırırlar biz elimizi kalbimizin üzerine götürürüz. 15 Temmuz şehitleri için para topladılar. Bu paralar nerede? Bilen var m? Hangi numarayı çekerseniz çekin sizin ipliğinizi pazara çıkarmak Kılıçdaroğlu’nun görevidir. Herkesin, sade vatandaşın hakkını koruyacağım. Bir çocuk yatağa aç giriyorsa o gece bizim rahat uyumamamız lazım. Bunu biz dile getireceğiz. Beyler rahatsız oluyor, biliyorum. Onlara göre memlekette hiç işsizlik, yoksulluk yok. Onlara göre herkesin huzuru yerinde. Böyle bir gerçek yok. Gerçek çok daha farklı. Bir kere daha ifade edeyim, sizin hakkınızı, hukukunuzu sonuna kadar biz savunacağız. Bu benim namus borcumdur. Bir daha söyleyeyim belki unutabilir, senin televizyon kanalında, hangisini istiyorsan gel. Sen bu sorunu görüşmek ve tartışmak istiyorsan, senin istediğin televizyon kanalına vallahi de billahi de yalnız geleceğim. O gece rahat uyumayacaksın, onu da biliyorum ama ben tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak zorundayım. Her türlü iftira olabilir, ama Allah’a şükür verilmeyecek hesabımız yok. yıllardır araştırıyorlar, bir şey bulamıyorlar, toplu iğne ucu kadar bir şey bulamazsın kardeşim!” açıklamasını yaptı.

KİMSEDEN KORKMAYACAĞIZ
Kılıçdaroğlu son olarak, “Bugün çok güzel bir tesisi açıyoruz. Başlangıcını yapan Aziz Kocaoğlu’na ve devamını getiren Tunç Soyer’e yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Hiç korkmayın, çekinmeyin, aslanlar gibi mücadele edeceğiz. Hiç kimseden korkmayacağız” diye konuştu.

HARMANDALI İLK ADIM!
Sahada kurulan 15 MWh enerji üretim kapasiteli tesisin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “İzmir’de atıktan enerji üretimi devrini başlattık,  böylece çöpü, sorun olmaktan çıkarıp ekonomik ve ekolojik bir değere dönüştürdük. 50 bine yakın ağaç diktik. Artık Harmandalı’da çöplerin yerini ağaçlar alıyor. Koku ve çöp borunu bitiyor. Artık İzmir temiz bir nefes alacak. İzmir bugün iftihar edeceği, gelecek nesillere bırakacağı bir tesise kavuştu. Harmandalı bir başlangıç, ilk adım. Atık konusunda kalıcı çözümler üretiyoruz. İzmir’i doğayla, diğer canlılarla, havayla, suyla iklimle barışık bir hayat süren insanların yaşadığı dünyanın örnek alacağı kentlerden biri yapmayı hedefliyoruz. Bu tesis iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir adım” dedi.

90 BİN HANENİN AYLIK ENERJİ İHTİYACINA KARŞILIK GELİYOR
Kurulan ‘Biyogaz Tesisi’ ile yılda yaklaşık 80 milyon metreküp metan gazı bertaraf edilecek. Yılda yaklaşık 160 bin megavat saat elektrik enerjisi üretmeyi planladık. Bu miktar, 90 bin hanenin aylık enerji ihtiyacına tekabül ediyor.  ‘İzmir’in yeni enerjisi’ hepimize iyi gelecek. Bu hem temiz bir enerji, hem dışa bağımlılığımızı azaltan ucuz bir enerji. Rehabilitasyonunu gerçekleştirdiğimiz bu alan, artık bir elektrik santraline ve yeşil alana dönüşüyor.  Şimdiye kadar 25 bin metrekare alanın ağaçlandırma çalışmalarını tamamladık. Artık Harmandalı’nda çöplerin yerini bitki örtüsü alıyor. Koku ve kirlilik sorunu bitiyor. Başta Çiğlili hemşehrilerim olmak üzere, tüm İzmir rahat nefes alacak” diye konuştu.

KOCAOĞLU’NA TEŞEKKÜR VE KUZEY İÇİN MÜJDE!
Harmandalı’ndaki rehabilitasyon projesinin ikinci adımında sahada geri kazanılabilir atıkların değerlendirilerek ekonomiye kazandırılacak. “Fiziksel Ayırma Tesisi”  ile çöpü ayrıştırarak toplama alışkanlığı kazandırmak için ekolojik eğitim merkezi de kuracağız. Böylece çöp sorunlarımızın tüm ayaklarını birbirine bağlıyoruz ve atık konusunda kalıcı çözümler üretiyoruz. Biz tek bir tesisle yetinmek istemiyoruz. Bergama, Dikili, Kınık ve Aliağa ilçelerinde de atıktan enerji üretmek için şimdiden hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Bu tesiste büyük emeği olan Aziz Kocaoğlu başkanımıza yine bu değerli günde aramızda bulunduğu için Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na çok teşekkür ederim. Doğayla ve birbirimizle uyum içinde bir yaşamı esas alan yönetim anlayışımızın İzmir’den başlayarak ülkemizin tamamına ilham vereceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

30 YILDIR TARTIŞILAN ÇÖP SORUNUNA BUGÜN NOKTA KOYDUK
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise, “8’inci aya geliyoruz. Bu 8 ayda 8 kere Çiğli’mize gelen büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. ‘Çiçek gibi İzmir’ diyerek yola çıkan büyükşehir belediyesi ekipleriyle eşgüdümlü mahalle temizliği yapıyoruz. 30 yıldır süregelen bir tartışma ve Çiğli’nin kanayan yarası olan ve bizi rahatsız eden ve Çiğlimizin gelişimini engelleyen çöp sorununa bugün nokta koyduk. Ben de buna şahitlik etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Harmandalı’nın imar sorunu çözülecek, Çiğli’ye o tramvay gelecek ve Çiğli deniz ile buluşacak. Tüm bunların hepsi 5 yıl içinde olacak. İlçe belediyesi ve arkasında koskoca CHP ailesi ile birlikte Çiğli’nin bu sorunlarını çözeceğiz” dedi. 

PROJEDE NELER VAR?
Tesiste, drenaj ve gaz toplama amacıyla yatay ve dikey, çeşitli kesitlerde 38 bin metre boru döşendi. Boru hatlarından pompa istasyonları ile tesiste kurulu 14 adet gaz motoruna iletilen metan gazı ile elektrik enerjisi üretilmekte ve doğrudan ulusal elektrik dağıtım şebekesine veriliyor.

90 bin hanenin elektrik ihtiyacı karşılanacak
Harmandalı Biyogaz Tesisi’nde yıllık 80 milyon metreküp metan gazı bertaraf edilerek yılda yaklaşık 160 bin MWh elektrik enerjisi üretilecek.

Bu değer; 4 kişilik bir ailenin enerji tüketim miktarları (Elektrik Mühendisleri Odası verilerine göre) göz önüne alındığında 90 bin hanenin (TÜİK verileri baz alındığında) enerji ihtiyacını karşılayabilecek güce karşılık geliyor.

Karbondioksitten 21 kat daha fazla kirletici etkisi olan metan gazının hem yüksek sera gazı çarpan etkisi ile atmosfere salımının engellenmesi ile birlikte iklim değişikliği ile ilgili mücadelede önemli bir adım atılmış oldu.

Çöp döküm sahası ağaçlandırılıyor
“Harmandalı Atık Depolama Sahasının Rehabilitasyonu” çalışmaları tamamlandığında Harmandalı'nda çöplerin yerini yemyeşil bir bitki örtüsü alacak. Sahanın depolamaya kapatılan kısımları rehabilite edilerek ağaçlandırma ve bitkilendirme çalışmaları ile İzmir 90 hektarlık yemyeşil bir vadi kazanacak.

Rehabilitasyon sürecinin ilk etabı kapsamında 25 bin m² alanın bitkilendirme-ağaçlandırma çalışmaları tamamlandı. Alana 30 bin adet bitki (Kazayağı, Katırtırnağı), 20 bin adet ağaç (Yalancı Akasya, Akdeniz Servisi, Erguvan, Akçaağaç) dikildi. Ayrıca 3 ton yulaf tohumu kullanıldı.

Ayrıca sahada rehabilitasyon çalışmaları kapsamında çöp sızıntı sularını tahliye etmek üzere, yağmur suyu toplama ve drenaj sistemi yapılıyor, arazi teraslanıp sıkıştırılıyor, yeniden şekillendiriliyor. Peyzaj kotuna göre tesfiye ediliyor ve üst örtü ile geçirimsiz tabaka sağlanıyor.

"Fiziki Ayırma Tesisi" ile "sıfır atık"
Yine rehabilitasyon projesi kapsamında ilerleyen süreçte “Fiziksel Ayırma Tesisi”  kurularak, sıfır atık projesine uygun bir çalışma yapılacak. Böylelikle biyogaz tesisinin enerji verimliliği de artacak. Geri kazanılabilir atıklar değerlendirilerek ekonomiye kazandırılacak. Daha temiz ve daha sağlıklı bir çevre ile birlikte ülke ekonomisine büyük yarar sağlanacak. Atığın içerisinde bulunan plastik poşetler ve benzeri uçuşan maddeler de fiziksel ayırma tesisinde ayrıştırılacağı için katı atık sahasının çevresi ve Harmandalı bölgesinin daha temiz olması sağlanacak.

Ekolojik eğitim merkezi olacak
Saha bir yandan rekreasyon ihtiyacına cevap verirken bir yandan da pilot ölçekte sera ve tarımsal faaliyetler ile sıfır atık uygulamaları kapsamında atıkların ayrı toplanması, geri dönüşümü, yenilenebilir enerji ve benzeri çevresel konularda eğitim merkezi odağı haline dönüşerek öğrencilerin ve ilgililerin ziyaretine açılacak.

 
İzmir'de dehşet: Evdeki üç kişiyi bıçakladı!
 
Deniz Seki: Ahmet Kaya’nın ne demek istediğini Maldivler'deyken anladım
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ST 24 Kasım 2019 Pazar 09:41

Sayın Kılıçdaroğlu, tam bilmediğin bir şeyi söylemekle büyük hata yaptın, şimdi attığın taşı kuyudan çıkaramıyorsun, bin defa düşün, bir kere söyle lafı boşuna söylenmemiş.

Yorumu oyla      6      5  
vatandaş 23 Kasım 2019 Cumartesi 23:57

Atatürkçü ve yurtsever kimliğiyle tanınan Chp'lileri partiden kovarken...Ulusalcılar Chp den giderse Chp güçlenir diyenleri,ALTI OK ' un sorunlu olduğunu söyleyenleri,özerklik modeli önerenleri, Türk milleti yerine Türkiyeli denmesi gerektiğini anlatanları Chp de kim milletvekili yaptı? Ayrıca Chp yi yuvası olarak benimseyenleri,çocukluğundan beri Chp için mücadele verenleri kapının önüne koyarken,en sevilen,en çalışkan,en başarılı Chp milletvekillerini,milletvekili listesinden silen kim veya kimlerdi?

Yorumu oyla      6      5  
gürkan 23 Kasım 2019 Cumartesi 21:52

Yamanlar'a yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisi ne olacak?

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Erdoğdu, Çeşme'deki villasını balyozla yıktı!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, İzmir Çeşme'de bulunan Günkent ...
İzmir'de fidan bayramı: Yıldırım ve Pakdemirli de katılacak
Tarım ve Orman Bakanlığı, imza attığı 'Geleceğe Nefes Ol' isimli projenin ...
Gözler ondaydı... Talat Atilla'dan flaş açıklama!
Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın CHP'li Muharrem İnce'nin Beştepe'ye giderek ...
 
İzmir'deki 'olağanüstü' toplantının ardından Beştepe açıklaması: Amaç CHP'ye kumpas kurmak!
CHP Merkez Yürütme Kurulu olağanüstü toplandı. MYK toplantısının ardından ...
Rahmi Turan: Haber kaynağım Talat Atilla!
Türkiye 3 gündür Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın “Saray’da Erdoğan ...
O ilçedeki delege seçimlerinde masa başı liste krizi!
CHP’de devam eden delege seçimlerinde üyeler sandığa giderken İzmir’in ...
 
AK Parti'den 'İnce' çıkışı: Her bakımdan yalan!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Beştepe'ye giden CHP'li iddiası ile ilgili ...
CHP İzmir'in delege seçimi heyecanında neler yaşandı?
Cunhuriyet Halk Partisi'nde mahalle delege seçimleri tüm hızıyla devam ...
Erdoğan: İzmir'in başına gelmiş en büyük felaket CHP'dir!
Kiraz'da halka seslendikten sonra, Kiraz Belediyesi'nce verilen yemeğe ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva