HABERLER>POLİTİKA
14 Aralık 2017 Perşembe - 18:01

Kılıçdaroğlu'ndan Ege'de zirve... Belediyelere 'kırsal kalkınma' için talimat!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olarak kabul edilme kararına destek verdi. Kılıçdaroğlu, büyükşehir belediye başkanlarına çiftçinin ürettiği ürünleri alması için talimat verdiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu ndan Ege de zirve... Belediyelere  kırsal kalkınma  için talimat!

Muğla Büyükşehir Belediyesinin toplu açılış töreni ve bir dizi toplantılar için kente gelen Kılıçdaroğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi önünde yaptığı konuşmada, milletinin halini, işsizliği, yoksulluğu, çiftçinin, emeklinin halini ve memleketini düşündüğünü söyledi.

Ülkede insanının huzur ve mutlu yaşaması için çaba gösterdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Bu ülkeye hakkı, hukuku ve adaleti getireceğim, bunun mücadelesini yapacağım. Bir zat var diyor ki 'Ne yapıyor bu Kılıçdaroğlu?' bu Kılıçdaroğlu cebini değil, bu Kılıçdaroğlu milletini düşünüyor. Sen cebini düşünüyorsun ben memleketimi düşünüyorum." dedi.

"HARCADIĞIN HER KURUŞUN HESABINI MİLLETE VERECEKSİN"
Belediye başkanlarından iki şey istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bir; biz diyoruz ki harcadığın her kuruşun hesabını millete vereceksin. Nereye, ne kadar harcadığının hesabını millete vereceksin. Bu bizim namus borcumuzdur. Bu bizim millete borcumuzdur. Biz onlar gibi değiliz. Bizi onlardan ayıran temel nokta biz hesap vermeyi namuslu bir görev kabul ederiz. Dürüst ve namuslu insanlar hesap vermekten korkmazlar ama onlar hesap vermezler, birde üstüne üstlük vatandaşa hesap sorarlar. Sen vatandaşa hesap soramazsın kardeşim. Vatandaşa siyasetçi hesap soramaz, siyasetçi hesap verir. Biz o nedenle size hesap vermeyi namuslu görev kabul ediyoruz. İki; biz ayrıca bütün belediye başkanlarımıza görüşü ne olursa olsun nerede yaşarsa yaşasın hiçbir ayrım yapmadan bütün vatandaşlarımıza eşit hizmet yapacaksınız diyoruz. Herkese eşit hizmet götüreceğiz. Bizim için yandaş değil bizim için vatandaş esastır. Vatandaşa hizmet edeceğiz vatandaşı kucaklayacağız."

Kırsalda yaşayan vatandaşların durumunun iç açıcı olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, özellikle çiftçilerin durumunun iyi olmadığını kaydetti.

Mazot fiyatları ve enflasyonun yükseldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Dışarıdan sıfır gümrükle nohut, mercimek getiriyorlar. Kendi vatandaşıyla kendi çiftçisiyle rekabet eden bir siyasi anlayış şu anda iktidarda. 'Bizim vatandaşımız kazanmasın başka ülkelerin vatandaşı kazansın' diye mücadele ediyorlar." diye konuştu.

Sudan'da binlerce dönüm arazi kiralandığını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Orada kanola ekiyorlar. Sanki Türkiye'de arazi yok, bütün araziler dolu, her yer ekiliyor, yer bulamadılar Sudan'a gittiler. Şimdi ben AK Parti'nin başında oturan zata sormak istiyorum, Sen Sudan'da araziyi niye kiraladın arkadaş? Bu ülkede çiftçi mi yoktu, traktör mü yoktu, tohum mu yoktu? Her şey vardı, niye gittin sen orada arazi kiraladın. O ürünleri ne yapacaksın da Türkiye'ye getireceksin? Kiminle rekabet edeceksin? Kendi çiftçin ile mi rekabet edeceksin? Bir devlet, bir hükümet düşünün, dışarıda üretecek, getirecek kendi ülkesinde vatandaşıyla rekabet edecek. Buna biz karşı çıkıyoruz, buna karşı biz mücadele ediyoruz. Biz çiftçinin, emekçinin hakkını savunuyoruz."

Taşeron işçilerin haklarına kavuşması için büyük mücadele verdiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, "Düne kadar ağızlarına taşeron işçisinin lafını bile almazlardı. Taşeron işçinin derdini bile bilmezlerdi. Dedik, dedik, Mısır'daki sağır sultan duydu, nihayet bunlar da duydu. Taşeron işçisinin derdini çözeceksin ve ben sonuna kadar takip edeceğim, sonuna kadar." diye konuştu.

Büyükşehir belediye başkanlarına çiftçinin ürettiği ürünleri alması için talimat verdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, kırsaldaki çiftçiye destek vermek için çaba göstereceklerini dile getirdi.

Çiftçinin ürünlerini alıp rahat ettirmek için belediyelerin alım yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bütün büyükşehir belediye başkanlarımıza söyledim. Kırsaldaki çiftçimizin durumu iyi değil. Ürünü sen alacaksın. Ürünü alacaksın çiftçiye destek olacaksın." dedi..

Muğla'nın dünya markası bir kent olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti:

"Burası olağanüstü güzel bir bölge. Dünyanın her tarafından turistler bu bölgeye gelir. Biz turizmi geliştirmek zorundayız. Onlar turizm için her türlü kötülüğü yaptılar. Bütün komşularımızla kavga ettiler. Biz Gazi Mustafa Kemal’in bize emanet ettiği 'Yurtta Barış Dünyada Barış' diyoruz. Onlarla aramızda dünya kadar fark var. Suriye'de bakın akan kana, sorumlusu kim. Bu adamlar, bu Ankara'daki beyler. Kendi çocuğunu niye Suriye'ye göndermiyorsun. Garibanın çocuğunu Suriye'ye gönderiyorsun. Suriyeli genç orada askere gitmiyor Türkiye'ye geliyor. Benim askerim Suriye'ye gidecek Suriye'de şehit olacak. Niçin? Ankara'daki beyler rahat etsinler diye. Size dünyayı dar edeceğim. Bu benim sözümdür. "

HER KOŞULDA FİLİSTİN'E SAHİP ÇIKACAĞIZ
Bu karar çok önemli. Karara her türlü desteği veriyoruz. Şimdi verdiğin sözü tutacaksın arkadaş. Mavi Marmara gemisi gibi yapmayacaksın. Diyeceksin ki, 'Ben Türkiye olarak Doğu Kudüs’te büyükelçiliği kuruyorum.'

Ben takipçisi olacağım. Filistin davasını savunan her vatandaşın da takip etmesini istiyorum. Filistin davasının sağı solu yoktur. Filistin’de dökülen kan bizim kanımız sayılır. Her koşulda Filistin'e sahip çıkacağız.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkeye hakkı, hukuku ve adaleti getireceğim, bunun mücadelesini yapacağım." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile de bir süre sohbet etti. (AA, Hürriyet)

 
Kış ayında papatyalar açtı!
 
Genelkurmay'da ABD'li komutanlarla üçlü zirve!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
15 Aralık 2017 Cuma 08:36

millet bu adamı hiçbir zaman anlamayacak. adam hak savunuyor. millet takım tutar gibi parti tutuyor. emeklilere çift ikramiye dedi, millet gitti akepeye oy verdi çift ikramiyeden oldular. emekli boşuna ağlamasın. sürünmeye müstehaksınız. devam edin sürünmeye. 2014'ten beridir kaç ikramiye kaybettiğinize yanın siz.

Yorumu oyla      11      5  
sezarın hakkı sezara 15 Aralık 2017 Cuma 00:44

özerk ege cumhuriyetinin adıları olabilirmi bunlar?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’den o ilçenin itirazlarına ret!
İl yönetim kurulu olağan toplantısı gerçekleşti. Geride kalan Kemalpaşa ...
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı istifa etti!
AK Parti Kurucu üyesi Bülent Gedikli, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı ...
Dışişleri'nden Ermenistan'a tepki!
Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın "Türkiye ile ilişkileri normalleştirme ...
 
Erdoğan ve Bahçeli'den Kudüs zirvesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ...
CHP'den sürpriz teklif! 82'nci il olsun!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa’nın İnegöl ilçesinin il olması ...
Başkan Gönenç'ten CHP'li başkana ziyaret
Yeni yönetimin seçilmesi ile ilçe kongresini tamamlayan CHP Bergama İlçe ...
 
CHP Buca’da Akdağ dönemi resmen başladı!
Buca İlçe Başkanı Akdağ devir teslim töreninde üyelere, “Ne olur sokaklarda, ...
CHP İzmir'den Emek ve Demokrasi Güçleri'ne destek
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin, 23 Aralık Cumartesi günü İzmir'de ...
Barzani ders almıyor... Yeni açıklama geldi!
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) eski Başkanı Mesud Barzani, 25 Eylül’de ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva