HABERLER>POLİTİKA
8 Temmuz 2021 Perşembe - 10:17

Kılıçdaroğlu'ndan CHP'li belediyelere 8 maddelik seferberlik talimatı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, salgın döneminde çok zor günler geçiren sanatçılara destek olunması amacıyla CHP'li belediyelere 8 maddelik talimat gönderdi.

Kılıçdaroğlu ndan CHP li belediyelere 8 maddelik seferberlik talimatı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu pandemide çok zor günler geçiren sanatçılara can suyu olmak için CHP’li Belediye Başkanlarına talimat verdi.

Kılıçdaroğlu, “Önümüzde tarihi bir görev var. Tüm imkânlarımızla kültür ve sanatı ayakta tutmak, kültür ve sanat emekçilerini desteklemek boynumuzun borcudur. Yetki alanınız içinde yaşayan yurttaşlarımızın sanata ve kültürel faaliyetlere eşit biçimde erişimini sağlamak, binlerce sanatçının mesleklerini sürdürebilmeleri için gerekli desteği vermek bizlerin görevidir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pandemide sanatçıların nefes alabilmeleri için belediyeleri seferber etti.

Sanatçılar için 8 maddelik yerel yönetimler çağrısı CHP Halkla İlişkiler, Sağlık, Kültür ve Sanattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun koordinatörlüğünde hazırlandı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzasıya tüm Belediye Başkanlıklarına yollanan 8 maddelik çağrı şu şekilde:

1- Müzik, tiyatro, gösteri ve performans sanatçıları için gerekli sahne ve gösteri şartlarını sağlayınız. Sanatçıları desteklemek için, nüfus yoğunluğunuz ve bütçeniz oranında oyun alımı yapınız. Mesleğin saygınlığını koruyunuz.

2- Sahip olduğunuz açık hava gösteri merkezleri, amfiler gibi mekânları, ekonomik koşulları ve pandemi kısıtlamalarını da gözeterek; müzik, sahne, tiyatro, gösteri ve performans sanatçılarına sembolik ücretlerle veya ücretsiz tahsis ediniz.

3- Müzik, sahne, tiyatro, gösteri ve performans sanatçılarının, yerel yönetimlerimizin sorumluluğu altında bulunan dijital mecralarda pandemi süreci sona erene kadar bilet ücreti karşılığında etkinlik yapmalarına imkân sağlayınız.

4- Parklar, bahçeler, amfiler ve tarihi mekânlarda Tiyatro Seyirliği Geleneğini yeniden başlatınız. Yıllar içinde sonlanmış tiyatro festivalleri ve tiyatro günleri gibi organizasyonlarla halkımızı yeniden tiyatro ile buluşturunuz.

5- Açık Hava Gösteri Merkezi, amfi ya da benzeri mekânlara sahip değilseniz, kültür sanat hayatına can suyu olacak bu tesisleri halkımızın kullanımına sunmak için acilen gerekli çalışmaları başlatınız.

6- Sosyal hayatın zenginleşmesi için kültür sanat emekçilerine alanlar açılmasını sağlayınız. Tiyatro, çocuk tiyatrosu, konser, dans gösterileri, fuar, söyleşi gibi kültürel etkinlikleri yaygınlaştırınız.

7- Bütünüyle bu süreci yürütürken içerisinde sanatçıların da yer aldığı katılımcı komiteler kurmaya özen gösteriniz.

8- Kültür ve sanat alanında gerçekleştirdiğiniz etkinlikleri ve sonuçlarını aylık olarak Genel Merkezimize raporlayınız.

 
İzmir’in o ilçesinde kiralık ev yok!
 
Konak'ın iş garantili kursları ilk mezunlarını verdi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Balaban 8 Temmuz 2021 Perşembe 22:11

Sn. Kılıçdaroğlunu Muharrem İNCE telaşı ve korkusu sardı galiba... Son bir haftadır ulusal kanallardaki tartışma proğramlarının özeti: Bu Ülkede SOL İKTİDAR OLAMAZ nokta (sn.genel başkan sizin ve ekibinizin sayesinde DOSTLARINIZ'ın reytingi v

Yorumu oyla      4      3  
Vatandaş 8 Temmuz 2021 Perşembe 14:14

Sayın genel başkan sanatçılara destek olmak çok güzel bir yardım olay,yanlız bu destek yapılırken belli bir firmalara organizasyon işini vereceklerdir o şirketler kazançlı çıkacaktır çünkü izmir için izmir dışından şirketlere verilecektir diğer şehirlerde de aynı taktik olacaktır sizin bu destek direktifiniz sanatçılardan daha çok bahsi geçen firmalar kazanacak...

Yorumu oyla      7      3  
Adil ve eşit hizmet 8 Temmuz 2021 Perşembe 12:48

İzmir BB kamu hizmeti olan toplu taşımada ayrımcılık yapıyor. Merkez ilçelerde 120 dk. aktarma hakkı var. Çevre ilçe belediye otobüslerindeki aktarma hakkı İzmir BB meclisince 10.02.2016 tarihinde iptal edildiğinden belediye ( ESHOT ) otobüsleri dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödeniyor. Çevre ilçelerde aktarma hakkının iptal edilmesinin nedeni çevre ilçelerden belediye ( ESHOT) otobüslerini hizmetten çekerek İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) uygulamasına alt yapı hazırlamak değil ise başka ne sebebi olabilir ? .İzmir çevre ilçe vatandaşlarında bir eksiklik mi var da toplu ulaşımda aktarma hakkı verilmiyor ? Belediye otobüslerini hizmetten çekerek özel halk otobüsü ( İZTAŞIT - 2019 Aralık ayında Seferihisar ilçesinde başlatıldı ) ) uygulamasında ısrar ediliyor. CHP bu anlayışla mı umudu çoğaltacak ? ? ? Umut olması için CHP li belediyelerin bütün hizmetlerinde eşitliği ve adil olmayı gözetmesi gerekmez mi ?

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Akar, ABD'li mevkidaşıyla görüştü
Milli Savunma Bakanı Akar, ABD'li mevkidaşı Lloyd Hames ile Kabil Havalimanı'nın ...
Erdoğan: Kimsenin başaramadığını biz başardık
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sincan Saraycık TOKİ Konutları'nda ...
AK Parti’den savcılığı suç duyurusu: Arda görevden el çektirilsin!
Gaziemir Belediye Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkan Vekili Uğur İnan ...
 
Ömer Çelik'ten ABD ve Yunanistan'a tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD'nin insan ticareti raporuna ve Yunanistan'ın ...
CHP’li Sertel: Bayraklı’da vatandaş müteahhittin kucağına atılıyor!
30 Ekim İzmir depreminden sonra büyük zarar gören Bayraklı ilçesindeki ...
Eski başkan Çalkaya ‘göreve hazırım’ dedi: Bana kumpas kurdular ama…
Balçova Belediyesi eski Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Diyarbakır’daki parti ...
 
CHP'li Kılıç’a Meclis’te önemli görev
CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyeliğine seçildi
CHP’li Yücel’den AK Parti’ye Soyer yanıtı: Halep oradaysa arşın burada!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Adalet ve Kalkınma ...
Akşener'den elektrik ve doğalgaz zammına tepki
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den elektrik ve doğalgaz zammına ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva