HABERLER>POLİTİKA
12 Kasım 2018 Pazartesi - 09:39

Kılıçdaroğlu’ndan çarpıcı İzmir açıklamaları!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet Gazetesi’nden İpek Özbey’e yaptığı açıklamalarda önemli ifadeler kullandı. Kılıçdaroğlu İzmir özelinde de çarpıcı mesajlar verdi.

Kılıçdaroğlu’ndan çarpıcı İzmir açıklamaları!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet’ten İpek Özbey’e konuştu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu birbirinden önemli mesajlar verirken İzmir özelinde de açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun İzmir ile ilgili öne çıkan konuşmaları:

İzmir CHP’nin kalesi bilinir. Ne olursa olsun, İzmir CHP'nin midir?
İzmir, sadece CHP’nin değil, aynı zamanda demokrasinin, çağdaşlığın, huzurun kalesidir; kadın- erkek eşitliğinin kalesidir. İzmir’e göç eden kişi kısa zamanda kendini İzmirli olarak görmeye başlar. Çünkü aynı zamanda İzmir kimseyi ötekileştirmemenin de kalesidir. Evet, İzmirli de bizi seviyor, çünkü biz de çağdaş değerleri savunuyoruz, Mustafa Kemal’in ilkelerini, kadın-erkek eşitliğini savunuyoruz. Belediyelerimiz de başarılı projeleri hayata geçiriyorlar. Hükümetin bütün engellemelerine rağmen, bütçeye daha fazla kaynak verip, daha az kaynak almasına rağmen Türkiye’nin çağdaş yüzüdür İzmir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi Türkiye Cumhuriyeti’nin bütçesinden çok daha saygın bir bütçedir. Uluslararası kredi notu çok yüksektir. Ki İzmirlinin sosyal, siyasal ve kültürel bilinci de yüksektir, her şeyi sorgular. Doğru belediyecilik yapmadığınızda size oy vermez. Her icraatınızın doğru ve hesabını verebilir olmanız lazım.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki  “İzmirliler AK Parti belediyeciliğinin tadına baksın istiyoruz” diyor. 
7- 8 ilçe belediyesini kazanmışlardı. Biliyoruz ve görüyoruz ki o tadı göremedi o ilçelerde yaşayan vatandaşlarımız. Neden göremediler acaba? Halk, iktidardan destek alanların bile hizmet sunamadıklarını anladı. Şimdi o ilçeleri de kazanacağız. Diğer ilçelerde olduğu gibi önceki seçimlerde AK Parti’ye oy vermiş değerli vatandaşlarımızın da oylarını alarak kazanacağız.

Netlik kazanan isimler belli mi; İzmir ya da İstanbul adayınız için kafanız net mi?
Elbette birden fazla isim var. Bu isimler üzerinde de çalışıyoruz, anketler yapıyoruz. Sizin merakınızı anlıyorum ama sizden daha çok Saray’ın adaylarımızı merak ettiğini de biliyorum. Çünkü özellikle büyük metropollerde hızla kan kaybettiklerini görüyorlar. Bizim adaylarımız da açıklanınca bu kan kaybının hızlanacağını da biliyorlar.

İstanbul ve Ankara’yı kaybettiniz... Bırakır mısınız?
Neden kaybedelim? Kazanacağız ancak dediğim gibi hep birlikte kazanacağız. Hiç aksini düşünmem bile. Eğer CHP korkusu olmasa ittifak tartışmaları da bu kadar olmazdı. CHP yerel yönetimlerde ne kadar başarılı olduğunu herkese gösterdi. AK Partili belediyelerle ilgili Sayıştay raporları çıkıyor, vatandaş bu rezaleti görmüyor mu? Geçmişte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı 400 yılla yargıladılar, ne oldu, hepsi FETÖ’cülükten içerde.

Ankara’da ne yapacaksınız?
Ankara’yı alacağız. Ankara’nın kimliği Cumhuriyet ve modernleşme kimliği olacak. Küçücük bir Anadolu kasabasından, modern ve devasa bir başkent çıktı. Cumhuriyet ile birlikte büyüyen bir kenttir burası. Kimliğini bunun üzerine inşa edeceğiz. Evet, Hititlilere kadar uzanan bir tarihi vardır Ankara’nın, Selçuklu ve Osmanlı’nın da önemli kentlerinden biridir ama esas kimliğini başkentimiz olmasıyla kazanmıştır. Tarihi ve turizmi görmek isteyenler İstanbul’a, İzmir’e, Muğla’ya gidebilir ama modern Türkiye’yi görmek, anlamak isteyenlerin, Büyük Atatürk’ü anlamak isteyenlerin adresi Ankara olacak. Akşam belli saatten sonra Ankara bir köy gibi, hiçbir etkinlik yok. Neden yok? Milyonlarca insan yaşıyor. Kent dediğiniz 24 saat yaşar. Oysa biz o kentin sosyal hayatını öldürüyoruz, sadece fırıncılarla, hastanelerin acil servisleri çalışıyor. Eğlence merkezleri olmalı, çocukların ufkunu açacak bilim merkezleri kurulmalı… Hiçbiri yok.

Seçim stratejiniz ne üzerine kurulu?
Ekonomi ve demokrasi üzerine kuracağız. Ekonominin ve demokrasinin tüm yönleriyle ele alındığı bir strateji. Örneğin dar ve orta gelirliler için salt barınmaya dayalı bir kentsel dönüşüm anlayışını kabul etmiyoruz. Bir süre sonra o konut alanları kentin çöküntü alanlarına dönüşüyor. Aksine kent rantını, kamunun hakkını da öncelikle koruyarak, kentin sakinlerine paylaştırmak. Bunu sağlarken de pozitif ayrımcılık yaparak dar ve orta gelirlilerinin ranttan daha fazla pay almasının koşullarını yaratmak. CHP’li belediyeler, kentleri kimliksizleştiren “Ranta dayalı dönüşüm” yerine vatandaşlarımızı düşünen, yaşanabilir, akıllı kentler hedefleyen bir kentsel dönüşüm ve yönetim modelini uyguluyorlar zaten. Şimdi sıra bunu Türkiye’nin çok daha büyük kesimine ulaştırmakta. Öte yandan kent ile kır arasındaki ekonomik ilişkiyi güçlendireceğiz. İzmir, Aydın, Tekirdağ örneklerinde olduğu gibi, kırsal alandaki üreticilerimiz özellikle kooperatifler aracılığıyla desteklenecek. Belediye bir yerde ağaçlandırma mı yapacak, fidesi o kentin kırsalındaki üreticiden alınacak. Çocuklara süt mü dağıtılacak, kooperatifler yoluyla doğrudan süt üreticisinden alınacak süt. Baktığınız zaman İzmir’in, Aydın’ın, Tekirdağ’ın kırsalından şikâyet gelmez. Bu projelerimizi diğer illere de uyguluyoruz. Yerel ekonomiyi canlandırıyoruz, istihdam yaratıyoruz, kırsaldan kente göçü engelliyoruz, kırsaldaki insanın gelir düzeyi yükseliyor. Bursa, Balıkesir, Denizli’ye de aynı uygulamayı yapacağımızı söylüyoruz. Kırsaldaki vatandaşımız şehrin varoşlarında asgari ücretle sürüneceğine, ekip, biçip, çalışıp, rahat bir yaşam standardı elde edebilir. Bunu yolu kolay, CHP’ye oy vermek…” Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz meraların ıslahını bile yaptı. İzmir, Muğla, Burdur da öyle… Özellikle büyükşehirlerde elde edeceğimiz başarı, Türkiye’nin bozulmuş olan demokrasi aksını da düzeltecek. Demokrasinin yeniden filizlenmesini, yaşamın renklenmesini ve ekonominin yerel ölçekte canlanmasını sağlayacağız. Verdiğim örneklerden de göreceğiniz üzere CHP’li belediyelerin yarattığı vahalar ortada. Bu kentler ve örneğin İstanbul’un CHP’li ilçeleri aynı zamanda Türkiye’nin en demokratik, en özgür yerleri.

Röportajın tamamı için tıklayınız

 
İzmir'de bu kursa giden işsiz kalmadı
 
İzmir'in iki ilçesinde su kesintisi
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aaa dili 12 Kasım 2018 Pazartesi 23:31

Vay canına, dili çözülmüş genel başkanın :) Şu İzmiri bi siz anladınız onu da yanlış anladınız! Neden Kocaoğlu'nu örnek alıp, zirvedeyken bırakıp örnek olmuyorsunuz?

Yorumu oyla      9      5  
REİS 12 Kasım 2018 Pazartesi 20:46

mart 2019 da hangi yalanlara sığınacaksın bakalım..

Yorumu oyla      9      10  
izmir 12 Kasım 2018 Pazartesi 13:07

1998 yılında projesi hazırlanmış izmir ballıkuyu ve yeşildere kentsel dönüşüm 2023 yılında mı olacak ? veya 2050 veya 2071 yılında mı olacak ? yada deprem olduğu zaman mı olacak dönüşüm, uzlaşma değil zorunlu yerinde dönüşüm olsun. CHP DUYSUN

Yorumu oyla      9      6  
Gürkan 12 Kasım 2018 Pazartesi 12:32

Sercan haklı. Fuar İzmir, tramvay, opera İzmir, Buca sosyal yaşam Kampüsü, metro, İZBAN, Buca tüneli ... para ile yapılmadı, deniz kumu ile yapıldı, yapılıyor :) belediyenin borcunun olmadığını zanneden şehirden bihaber insanlar var. Önemli olan proje yaparken belediyeyi borç ödeyemez duruma sokmamaktır. Doğru kaynağı doğru projede kullanmaktır. Sen gidip de kredi çekip, asfalt atarsan, belediyeyi bir süre sonra batırırsın.

Yorumu oyla      15      5  
sercan 12 Kasım 2018 Pazartesi 11:34

hizmet yapmazsanız para da harcamazsınız ve dolayısıyla bütçeniz de saygın olur. şehir öylece yerinde sayar

Yorumu oyla      12      16  
Vatandaş 12 Kasım 2018 Pazartesi 09:56

Millet akp den korkusundan size oy veriyor çok başarılı bulduğundan değil

Yorumu oyla      22      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan 'ikinci 100 günlük planı' açıklayacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ikinci 100 günlük eylem planını ...
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir Büyükşehir adayını CHP neden uzakta arıyor?
Mehmet KARABEL yazdı... İzmir Büyükşehir adayını CHP neden uzakta arıyor?
Erdoğan, Le Figaro'ya yazdı: Müsaade etmeyiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Le Figaro için kaleme aldığı makalede yeni bölgesel ...
 
MHP lideri Devlet Bahçeli'den af açıklaması
MHP Lideri Devlet Bahçeli, "MHP olarak af yasası ile ilgili teklifi Meclise ...
Abdüllatif Şener'den İstanbul adaylığı açıklaması
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olacağı konuşulan ...
'Vergi cenneti ülkelerin listesi yayınlansın'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğdu, "Hükümet krizden çıkmak için yurt ...
 
AK Partili Yazıcı trafik kazası geçirdi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, aniden ...
CHP Menderes Aday Adayı Öztürk'ten örnek davranış
CHP'den Menderes Belediye Başkan Aday Adayı olan Eski Görece Belediye ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva