HABERLER>POLİTİKA
23 Ağustos 2019 Cuma - 08:45

Kılıçdaroğlu'na: Türk bayrağını sana tanıtacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kendi haklarımızı nasıl savunuyorsak, Kıbrıs Türklerinin adadaki ve bölgedeki çıkarlarını da aynı kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz. Doğu Akdeniz’de ne Türkiye’yi ne de KKTC’yi yok sayan hiçbir proje hayata geçirilemez" dedi. Doğu Akdeniz meselesi üzerinden Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, "Demek ki Türk bayrağını bu da tanımıyor ama sana da bunu tanıtacağız. İstesen de istemesen de tanıtacağız ve biz orada bu çalışmalarımızı yürütüyoruz ve yürütmeye devam edeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu na: Türk bayrağını sana tanıtacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde KKTC Başbakanı Ersin Tatar ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. Tatar’ı, Başbakanlık görevini üstlenmesinin ardından ilk resmi ziyareti vesilesiyle misafir etmekten memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, Türkiye’nin, KKTC’nin güvenliği ve refahı için yürüttüğü çalışmaları desteklemeye devam edeceğini vurguladı. Erdoğan, “Kendi haklarımızı nasıl savunuyorsak Kıbrıs Türklerinin adadaki ve bölgedeki çıkarlarını da aynı kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz. Kıbrıs’taki sorunun ortaya çıkışı da bugüne kadar gelişi de tamamen Rumların uzlaşmaz tavırlarından kaynaklanıyor. Türkiye’nin Kıbrıs’a müdahalesinin sebebi de yine Rumların oradaki soydaşlarımıza karşı giriştiği kanlı saldırılar sebebiyledir. Dün, Kıbrıs Türklerinin kanını akıtarak adayı ele geçirmeye çalışanlar bugün de siyasi ve ekonomik saldırılarla aynı amacın peşindedir. Avrupa Birliği’nin adadaki sorunun çözümü konusunda Birleşmiş Milletler’e ve uluslararası topluma verdiği sözlerin hiçbirini tutmayan Kıbrıs Rum kesiminin yanında yer alması kendi ayıbıdır. Özellikle de geçmişte Kofi Annan döneminde atılan adımlar ve bu adımlar karşısında yine ne yazık ki Rumların tutumları sebebiyle bir referanduma gidilmesi ve bunun neticesinde Kıbrıs Türklerinin sözünde durması Rumların ise sözünde durmaması ama buna karşılık maalesef Güney, Avrupa Birliği'ne alınmış, Kuzey ise dışlanmıştır. Mali noktada verdikleri sözlerde yine tutulmadı, o gün bugün aynı durum devam ediyor" diye konuştu.

‘ARAMA ÇALIŞMALARINA AYNI KARARLILIKLA DEVAM EDİYORUZ’
Erdoğan, Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon arama faaliyetleri sebebiyle Türkiye’ye ve KKTC’ye yönelik sözde tedbirler açıklayan AB’nin bu tavrıyla Türkiye’ye değil kendisine zarar verdiğini belirterek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye, Kıbrıs meselesiyle adayla olan derin tarihi bağları yanında buradaki 3 garantör ülkeden biridir ve bundan dolayı da söz hakkı vardır. Ama hiç söz hakkı olmayanların kalkıp da burada tasarrufta bulunmaya yönelmesi bizi pek ilgilendirmez. Bu arama çalışmalarına şu anda aynı kararlılıkla devam ediyoruz. Bütün bunlar ortadayken maalesef buradaki en çılgın yaklaşım kendilerini resmen tanımadığımız için Kıbrıs Rum kesiminin tek muhatabı adadaki sorunu birlikte müzakere ettikleri KKTC’dir. AB bu meseleye müdahale tarzıyla adada eşitliği değil eşitsizliği, hakkaniyeti değil haksızlığı, barışı değil zulmü savunan bir konuma düşmüştür.”

'NE TÜRKİYE’Yİ NE DE KKTC’Yİ YOK SAYAN HİÇBİR PROJE HAYATA GEÇİRİLEMEZ’
Erdoğan, AB’nin ve uluslararası toplumun attığı her adımın, Kıbrıs Rumlarını çözüm değil çözümsüzlük yanında cesaretlendirdiğini belirterek, “Kıbrıs Rum kesimi ancak samimi ve gerçekçi bir uzlaşma zeminine gelirse adada herkesin beklediği çözüm yolu açılır. O gün gelene kadar Türkiye olarak KKTC ile birlikte her alanda kendi yol haritamıza uygun adımlar atmaya devam edeceğiz. Doğu Akdeniz’de ne Türkiye’yi ne de KKTC’yi yok sayan hiçbir proje hayata geçirilemez. Ülkemizin bu konudaki kararlılığını sınamak isteyenler şu ana kadar gerekli dersleri almış olmalıdırlar. Şayet yaşananlardan hala ders olmayanlar varsa onlara da gereken cevabı vermekten çekinmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

‘RUM TARAFININ VE ARKASINDA YER ALAN KESİMLERİN OYUNLARI HEPİMİZİN MALUMUDUR’ 
Bu süreçte asıl önemli olanın, Kıbrıs Türklerinin kendi içlerindeki birliği, beraberliği ve dayanışmayı güçlü tutması olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Rum tarafının ve arkasında yer alan kesimlerin oyunları hepimizin malumudur. KKTC’deki hiçbir yöneticinin ve hiçbir Kıbrıs Türkünün bu oyunlara gelmeyeceğine inanıyorum. Sayın Başbakan ile yaptığımız görüşmede KKTC yönetiminin bu konudaki dirayetini ve kararlılığını görmekten memnuniyet duydum. Kıbrıslı kardeşlerimize birlikte Doğu Akdeniz’de başlattığımız arama faaliyetlerini halen iki sondaj ve iki sismik araştırma gemisiyle yürütüyoruz. Bu gemilerimizin faaliyetlerini güvenle yürütebilmeleri için deniz ve hava kuvvetlerimizin unsurları da görev başındadır. Türkiye, Doğu Akdeniz’de asla haksız, adaletsiz bir yaklaşıma müsaade etmeyecektir. Bölgede hak ve iddia sahibi diğer tüm ülkelerle de doğrudan veya dolaylı yakın ilişki içindeyiz. Kıta sahanlığımızı korumak ve Kıbrıs Türklerinin üzerinde hakkı olan hidrokarbon kaynaklarına sahip çıkma konusundaki çabalarımızı meşruiyet sınırları içerisinde sürdürüyoruz. Rum kesiminin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanımayan tavrı, ortada tarihiyle, coğrafyasıyla, nüfusuyla, kültürüyle, siyasi ekonomik haklarıyla bir toplum ve bir devlet olduğu gerçeğini değiştirmiyor” diye konuştu. 

‘DEMEK Kİ TÜRK BAYRAĞINI BU DA TANIMIYOR AMA SANA DA BUNU TANITACAĞIZ’
Erdoğan, konuşmasının sonunda şunları kaydetti:

“Ülkemizde ana muhalefet partisinin başındaki zat maalesef oradaki silahlı kuvvetlerimize ait gemilerimizi ve bunun yanında sondaj ve sismik araştırma yapan gemilerimizi herhalde başka yabancı düşman bayraklarla karıştırmak suretiyle bizim orada bulunmadığımızı söyleyecek kadar, gözü var ama görmüyor. Amerika, Fransa, Katar, şu oradaymış bu oradaymış ama olmayan tek ülke Türkiye imiş, önce kendisini bir gözden geçirmesi lazım. Orada bulunan silahlı kuvvetlerimize ait firkateynlerimizden tutunuz oradaki iki sondaj gemimiz devasa ay yıldızlarla süslü olan sondaj gemilerimiz, sismik araştırma gemilerimizi tanımasını istiyorum. Demek ki Türk bayrağını bu da tanımıyor ama sana da bunu tanıtacağız. İstesen de istemesen de tanıtacağız ve biz orada bu çalışmalarımızı yürütüyoruz ve yürütmeye devam edeceğiz. Çünkü milli davamız olarak gördüğümüz Kıbrıs meselesinin peşini oradaki kardeşlerimizin güvenliğinden başlayarak siyasi ve ekonomik hakları tamamen kendilerine teslim edilene kadar bırakmayacağız.”

'TATAR, TÜRKİYE'NİN GARANTÖRLÜĞÜNÜN ÖNEMİNE VURGU YAPTI'
KKTC Başbakanı Ersin Tatar ise Türkiye'nin Kıbrıs sorunundaki garantörlüğünün önemini vurgulayarak, “Bundan sonra da mutlaka ve mutlaka bir anlaşma durumunda, Türkiye Cumhuriyeti'nin garantör ülke olarak yine tek taraflı müdahale hakkının bulunması gerekmektedir” dedi.

Tatar, söz konusu soruna ilişkin güncel değerlendirmelerde bulunarak, şunları kaydetti:

“Halbuki şu anda oynanan oyun, AB oyunu içinde herhangi bir anlaşma boyutuyla, Türkiye'nin 'garantörlüğünün modasının geçtiği' iddiasıyla ki, maalesef bunu bizim bazı arkadaşlarımız da zaman zaman seslendirmektedir. 'Garantörlüğün modasının geçmesi' dolayısıyla, başka bir garantörlük mekanizmasıyla Kıbrıs Federal Cumhuriyeti'nin güvenliği veya Kıbrıslı Türklerin haklarının korunması noktasında böyle bir durum ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Kıbrıslı Türkler, bunu asla kabul etmeyeceklerdir. Kıbrıslı Türkler, Türkiye Cumhuriyeti'nin yine tek taraflı müdahale hakkında ısrarcı olacaklardır.”

Tatar, Türkiye Cumhuriyeti'nde ağırlanmaktan büyük gurur ve şeref duyduklarını belirterek, Türkiye'ye her zaman güvendiklerini ve güvenmeye devam edeceklerini vurguladı. Tatar, “Bizim temennimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu bölgede hak ettiği noktaya daha da güçlü olarak devam etmesidir” diye konuştu.

Tatar, daha üretken ve fazla rekabet eden bir yapının yanı sıra turizm, tarımsal faaliyetler, hizmet sektörü ve sanayi bölgeleriyle KKTC'nin gayri safi milli hasılasını artırabilmek ve kişi başına milli geliri mevcut seviyeden daha ileriye taşımak için üretken yapının ortaya çıkması gerektiğini de vurguladı. Başbakan Tatar, son olarak ise Kıbrıs Türk halkının da şükran ve memnuniyetlerini iletti. (DHA)

 
Skandal adet: Oyun değil istismar!
 
Başkan Engin'den sokak mesaisi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 23 Ağustos 2019 Cuma 09:47

Kanadalılara bu toprağın doğasını ve yeraltı zenginliğini peşkeş çekerken Türk Bayrağı neden hiç aklına gelmiyor? Bayrağımızı çok iyi tanıdığın katarlılara peşkeş çektiğin ülkenin stratejik öneme sahip tank palet fabrikasından belli. Doğu Akdenizde hangi ülkeye söz geçirebiliyorsun k.ç kadar güney kıbrıs sana posta koyuyor, senin işsizin kadar nüfusu olan yunanistan adalarını işgal ediyor tüm bunlar yaşandığında sen hangi bayrağa bakıyordun ?

Yorumu oyla      5      5  
sevgi 23 Ağustos 2019 Cuma 09:06

Yol yaptık !!!!! geçiş paralı Yapan şirket yabancı geçme garantili......Hastahane yaptık yapan şirket yabancı hasta garantili......Köprü yaptık geçiş paralı yapan şirket yabancı.....Sayın Cumhurbaşkanım geçtiğimiz Ülke toprağındaki yoldan bile yabancılara para aktarırken Bayrak vurgusu yapmanız tezat değilmi????

Yorumu oyla      7      5  
izmirli 23 Ağustos 2019 Cuma 09:01

yürütüyoruz,yürüteceğiz derken!?

Yorumu oyla      6      5  
izmirli 23 Ağustos 2019 Cuma 09:00

şaka gibi.. senaryo olsan izlenmezsin...

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DSP lideri Aksakal: Çok cüzi bir artış ile konuyu kapatacaklar
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, partisinin İzmir ...
CHP'li Ednan Arslan: Yangın söndürme eğitim merkezinin kapatılması cinayetidir
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, orman yangılarıyla mücadelede için ...
CHP’li Sertel, Bakanı Pakdemirli'yi istifaya çağırdı
Daha önce Bakan Pakdemirli’nin “THK uçakları arızalı” şeklindeki açıklamasının ...
 
Esad rejiminden TSK gözlem noktasına taciz atışı
Esad rejimi, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki 8 nolu TSK gözlem noktasına taciz atışı yaptı.
Erdoğan, Celal Bayar için mesaj yayımladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3'üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın ...
Soylu: PKK'ya 80 bin 570 operasyon yaptık
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "PKK'ya yılbaşından bu yana 80 bin 570 ...
 
THK'yı Vizontele'deki sahne ile eleştirdi: Baba motoru yok!
Türk Hava Kurumu'nun uçaklarının uçuş sertifikaları ve uçakların teknik ...
CHP'li Kılıç'tan Bakan Turhan'a 'THY' salvosu!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “Türk ...
CHP’li Beko, Bakan’a THK yangın uçaklarını sordu
İzmir tarihine bir başka yangın felaketi olarak geçecek olan büyük yangının ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva