HABERLER>POLİTİKA
20 Ocak 2017 Cuma - 15:13

Kılıçdaroğlu Egedesonsöz’e konuştu: Hemen bir seçim lazım!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’nin erken seçime ihtiyacı olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Hemen, hiç zaman kaybetmeden bir seçim olması lazım” dedi. Kılıçdaroğlu Ege ve İzmir’e referandum mesajı gönderdi.

Kılıçdaroğlu Egedesonsöz’e konuştu: Hemen bir seçim lazım!

EGEDESONSÖZ - Anayasa değişikliği görüşmelerinin devam ettiği TBMM’de yoğun çalışma temposu nedeniyle yorgun düşen milletvekilleri maddelerle ilgili değerlendirmelerini sürdürüyor. AK Parti, CHP, MHP ve HDP milletvekilleri oylamalarda geç saatlere kadar söz alırken partiler yapılan değişikliklerle ilgili görüşlerini ortaya koyuyor.

-  KILIÇDAROĞLU EGEDESONSÖZ’E KONUŞTU (1): EZİCİ ÇOĞUNLUKLA HAYIR!

Yoğun çalışma temposu içinde bir yandan milletvekilleriyle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu diğer yandan değişiklik yapılan 18 maddeye de yakından izliyor.

TBMM’deki makam odasında Egedesonsöz’e referandum ve anayasa değişikliği konularında değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, Genel Yayın Yönetmeni Fatih Yapar’a yaptığı açıklamada Türkiye’nin yeniden bir erken seçime gitmesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Bir erken seçime Türkiye’nin ihtiyacı var. Çünkü Türkiye yönetilemiyor. Hemen, hiç zaman kaybetmeden bir seçim olması lazım. Gidin İzmir’de sokaktaki beş, on  vatandaşa sorun. Onlardan beş tane bakan ismi saymalarını isteyin, sayamazlar. Türkiye’nin hangi sorununu çözdüler ki bilinsinler. Kimse bakanları bile tanımıyor.Tam tersine sorunlara yenilerini eklediler. Türkiye’nin süratle yeni bir seçime ve hükümete ihtiyacı var.  Seçim tüm bu sorunları çözer. Daha dirayetli, çözüm üreten bir partiye acilen ihtiyaç var. Teröre teslim edilen, dış politikada felaketi yaşayan, ekonomide nereye gittiği bilinmeyen bir Türkiye var. Her alanda ciddi bir boşluk var. Bakana göre milli eğitim politikası değişiyor. Böyle şey olur mu? Adını niye milli koyuyorsunuz? Çağdaş eğitim sistemlerinin araştırılması, ona göre programlar hazırlanması gerekiyor. İktidar ve muhalefet milli kavramında bir araya gelir. Ne yazık ki bunlar yok” dedi.

ÖZELLİKLE YAPIYORLAR
Anayasa değişikliği görüşmeleri ve referandum sürecinde MHP ile karşı karşıya gelen CHP’nin siyasi pozisyonu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, kritik süreçte algı operasyonlarının yapılmaya çalışıldığını söyledi. HDP ile birlikte olmadıklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, “İktidar HDP ile CHP’yi yan yana göstermek için özel bir çaba harcıyor. Biz kürsüye çıkıp HDP’ye, MHP’ye, AKP’ye yönelik eleştirilerimizi yaptık. Bizim düşüncelerimiz bellidir. Bizim altı okumuzdan birisi milliyetçiliktir. Biz milliyetçiliği, vatanseverlik olarak görürüz. Milletimizin birliği, bütünlüğü çok önemlidir. Asla ve asla bizi diğer partilerle kıyaslamayın. Biz onlar gibi değiliz. Bizim birden fazla alanımız var. Sorumluluğumuz ağır. Ülkenin kuruluşunda bizim harcımız vardır. Bizim genel başkanımız çok partili hayatı bu ülkeye getiren kişidir. Cumhuriyet'in oluşumunda çok büyük temel devrime ihtiyacımız vardı. Bunlardan birisi Cumhuriyet’i kurmaktır. Bunu yapan da çok partili hayata geçiren de CHP’dir. Bunun tarihte örneği yoktur. Bir siyasi parti çok partili hayata geçerek seçimle iktidarını devretmiştir. Üçüncüsü ülkeye sosyal demokrasi kavramını getiren de biziz. Siyasetin merkezinde ‘insan olmalıdır’ diyen de biziz. Şimdi dördüncü devrime ihtiyacımız var. O da demokrasi ve özgürlüktür. Onu da inşallah biz getireceğiz” diye konuştu.

BÜTÜN EGE “HAYIR” DİYECEKTİR
Kılıçdaroğlu, referandumdan Türkiye genelinde ezici bir çoğunlukla “hayır” oyu çıkacağını söylerken Ege Bölgesi ve İzmir’e de özel mesajlar gönderdi. Kılıçdaroğlu, “Bütün Ege demokrattır, Atatürkçüdür. Cumhuriyet’e bağlıdır. Bayrağına, demokrasiye bağlıdır.  Ege, Batı’ya açılan kapı, aydınlık yüzdür.  Bütün Ege elbette referandumda ‘hayır’ diyecektir” dedi.

GURUR KAYNAĞIMIZ
İzmir’in kendisi için çok özel bir anlamının olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “İzmir’den milletvekiliyim. Onların oylarıyla parlamentoya geldim. İzmirlilere şükran borçluyum. İzmir ilklerin kentidir. İlk kurşunun atıldığı yerdir.  Demokrasiye, çağdaşlığa bağlıdır. İzmir sadece İzmirlilerin, Türkiye’nin değil Dünya’nın gurur kaynağıdır” diye konuştu.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, bu süreçte parti içi meselelerin bir kenara bırakılması gerektiğini söylerken herkesin ülke sorunlarıyla ilgilenmesini, CHP’nin gündeminin de ülkenin içinde bulunduğu durumdan çıkış olduğunu vurguladı.

 
Denizli’de komşu dehşeti: 2 ölü
 
Altay’ın 103 yıllık armasına 20 binlik borçtan haciz!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir Karşıyaka 20 Ocak 2017 Cuma 20:46

İzmir de herkes Hukumetinde, yerel yönetiminde ne yaptığını gayet iyi biliyor. Bakanların isimlerini birçok insan net olarak biliyor ama Büyükşehirde Başkan haricinde kimseyi ne tanıyor ne de biliyorlar. İşin asli, CHP seçmeni İzmir de daha milletvekillerinin isimlerini bilmiyor.

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım: Devlet Bey'i tanıyamamışlardır
Başbakan Yıldırım, "Siyasi etik, siyasi rüşvet gibi kavramları kullananlar ...
AK Partili vekil kavgayı anlattı, kendini savundu!
Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka’ya müdahale ettiği sırada ...
CHP'li Güven: Bu zihniyetin eline başkanlık geçerse...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, mecliste devam ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Pavey'e hasta ziyareti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’deki anayasa görüşmelerinin ...
İçişleri Bakanlığı'ndan tüm valilere 'kargo' uyarısı!
İçişleri Bakanlığı, son zamanlarda Türkiye'de yaşanan terör olayları ile ...
HDP Milletvekili Başaran gözaltına alındı
HDP Batman Milletvekili Başaran, Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ...
 
Anayasa değişikliğinin ilk 11 maddesi kabul edildi
Anayasa değişikliği teklifi görüşmelerinin ikinci turunda 4 madde daha ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fidan ve Akar'la görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT Müsteşarı Fidan'ı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral ...
Meclis karıştı, kadın vekiller birbirine girdi!
Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM Genel Kurulu’nda kendisini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva