HABERLER>EKONOMİ
2 Mayıs 2016 Pazartesi - 07:24

Kıdem tazminatıyla ilgili flaş gelişme!

Yeni düzenleme ile kıdem tazminatları, bireysel emeklilik benzeri fonlu sistemde değerlendirilecek. Emeklilik şirketleri, kıdem tazminatındaki birikimleri yönetmeye talip.

Kıdem tazminatıyla ilgili flaş gelişme!

Emeklilik şirketleri, kıdem tazminatı fonlarını yönetmeye talip. Yeni düzenlemeye gidilecek kıdem tazminatında, tazminatların fonlu sistemde değerlendirilmesi planlanırken, masadaki seçeneklerden biri de kurulacak fonların Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES) olduğu gibi emeklilik şirketleri tarafından yönetilmesi. Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve emeklilik şirketleri arasında temaslar sürüyor. Şirketleri ise kıdemde fon uygulamasına geçilmesi halinde yeni sistemde etkin rol oynamak istiyor.

BANKALARDAN FARKLIYIZ
AvivaSa CEO’su Meral Eredenk Kurdaş, kıdem tazminatının da tıpkı BES gibi uzun vadeli ve emekliliğe yönelik bir tasarruf unsuru olduğunu belirterek, sektör olarak kıdem tazminatındaki birikimlerin BES benzeri bir yapı içerisinde yönetilmesine talip olduklarını söyledi. Emeklilik şirketlerinin, mevcut durumda altyapı olarak kıdem tazminatı fonlarını yönetebileceklerini, kişi bazında takibi mümkün kılan ve kullanıma hazır platformu sağlayabileceklerini ifade ederek, “Her türlü ihtiyaca en hızlı şekilde cevap verebiliriz” dedi.

Meral Eredenk Kurdaş, BES’in, hali hazırda kıdem tazminatı fonlarını yönetebilecek en uygun altyapı olduğuna değinerek, şunları söyledi: “BES, uzun vadeli birikimlerin yatırıma yönlendirildiği bir yapı olduğundan kıdem tazminatı fonlarının uzun vadeli yapısına da uygun. Bankacılık sektörü birikimleri daha çok mevduat benzeri, nispeten kısa vadeli ürünlerde değerlendirirken, bizler uzun vade perspektifi ile ön plana çıkıyor.”

FONLARI SORUNSUZ YÖNETİRİZ
Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Uğur Erkan, kıdem tazminatının fonlu sisteme dönüştürülmesi konusunda kamu otoritesi nezdinde yürütülen çalışmaların devam ettiğini belirterek, kıdem tazminatının fon esaslı yapıda olmaması nedeniyle tazminat tutarlarının yurt içi tasarrufların artırılmasına doğrudan katkıda bulunamadığını belirtti. BES’in hem altyapısı hem katılımcı sayısı hem de fon büyüklüğü açısından ulaşılacak büyüklüklerden bağımsız olarak, sektörün yeni oluşacak sistemi sorunsuz şekilde yönetmeye aday olduğunu vurgulayan Erkan, “Mevcut organizasyonel ve operasyonel altyapısı, profesyonel portföy yönetim hizmetleri ve düzenleme, gözetim, denetim fonksiyonlarına ilişkin kurumsal teşkilatlanması; BES’i fon esaslı kıdem tazminatı uygulaması için hem etkin hem de maliyet verimliliği yüksek bir platform haline getiriyor” dedi.

EN UYGUN ÇÖZÜM: BES
Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Uğur Erkan, kıdem tazminatının uzun vadeli yapısı ve kişisel hesapların takip edileceği fon esaslı kurgusu için BES’in, en uygun çözüm olacağını belirterek, şunları söyledi: “Kıdem tazminatının fon esaslı bir sisteme dönüştürülmesi; hem emekliliğin finansmandaki işveren katkısının sistematik ve hukuki ihtilaflara yol açmayacak bir yapıda tasarlanmasını sağlayacak hem de ülkemizin kronik sorunu olan yurt içi tasarruf oranının artırılmasına katkıda bulunacak. Bu perspektifle, kıdem tazminatı uygulamasının fon esaslı bir yapıya dönüştürülmesi en uygun çözüm olacaktır.”

ALTYAPIMIZ HAZIR
Avivasa CEO’su Meral Eredenk Kurdaş, emeklilik şirketlerinin altyapısının, kıdem tazminatlarının bireysel hesaplarda takip edilmesi için uygun altyapı platformu sunduğunu belirterek, şunları söyledi: “BES, sistemde toplanan fonların büyüklüğü ve uzun vadeli olması dolayısıyla daha avantajlı. Kıdem tazminatlarının öngörüldüğü şekilde emeklilik şirketleri üzerinden çalışması durumunda, istihdam edilen tüm kitlenin sisteme kazandırılması ve bu yolla gelecek ek fonlarla, fonların hızla büyümesi ve yurtiçi tasarrufların artması sağlanacak. Bu açıdan emeklilik şirketleri olarak, söz konusu uygulamanın sektörü büyütecek ve hareketlendirecek bir adım olacağına inanıyoruz.” (hürriyet)

 
Sinematek’te 'İtalyan rüzgarı' esecek
 
Altın 15 ayın zirvesine yaklaştı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 2 Mayıs 2016 Pazartesi 09:20

KAPİTALİZMİN OYUNLARI BİTMEZ.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pehlivanoğlu'nun 58. Şubesi Kuşadası'nda açıldı
Tarihi, denizi, doğası Ege’nin pırlantası Kuşadası'nda Hanif Pehlivanoğlu ...
EMO İzmir'den EPK teklifine tepki!
TBMM'de komisyondan geçen Elektrik Piyasası Kanunu'yla (EPK) ilgili değişiklikler ...
Gözler Ödemiş'te: 'Sarıkız patatesi'nde buruk hasat
Adana-Seyhan'da patates üreticileri düşen fiyatları yola patates dökerek ...
 
Demirtaş: Daha çok Vestel lazım!
Manisa’daki dev Vestel City Tesisleri'ni ziyaret eden İzmir Ticaret Odası ...
Olivtech’te ortak akıl mesaisi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından 27-30 Nisan ...
İZKİAD’tan Mısır seferi!
İzmir İş Kadınları Derneği, (İZİKAD) üyesi olduğu Akdeniz İş Kadınları ...
 
Fotoğraf sektörü İzmir’de buluştu!
İzmir Fotoğrafçılar Odası tarafından düzenlenen 5. Dijital Fotoğraf Makineleri ...
Özgür Şef’ten leziz şov
Olivtech – 6. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı kapsamında bu ...
DTO'dan hükümete turizmde istihdam desteği teşekkürü
Hükümetin turizmde istihdam desteği kapsamına İzmir ve Aydın’da faaliyet ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva