HABERLER>GÜNCEL
30 Ekim 2012 Salı - 17:08

Kıbrıs uçağı korsanlarına ömür boyu hapis!

İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi, 2007 yılında Lefkoşa- İstanbul seferini yapan Atlasjet uçağını kaçıran Mehmet Reşat Özlü ve Filistin uyruklu Mümin Abdülaziz Cuma Telikh hakkında, , 2 yıl önce toplam 27.5 yıl hapis cezası verildi. Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nin cezayı az bularak bozduğu davada mahkeme bu kez sanıklara 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmayla teşebbüs' suçundan da ömür boyu hapis cezası verdi. Sanık avukatları kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Kıbrıs uçağı korsanlarına ömür boyu hapis!

İZMİR - Lefkoşa-İstanbul seferini yapan Atlasjet uçağı, 8 Ağustos 2007 tarihinde kalkışından kısa süre sonra terör örgütü El Kaide üyesi olduğu belirtilen 2 hava korsanı tarafından kaçırılmak istendi. Hava korsanlarının Tahran'a kaçırmak istediği öne sürülen uçak Antalya'ya indirilirken, hava korsanları Mehmet Reşat Özlü ve Mümin Abdülaziz Cuma Telikh teslim oldu. İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Mehmet Reşat Özlü ve Filistin uyruklu Mümin Abdülaziz Cuma Telikh, 'Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme, hava ulaşım aracını kaçırma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından toplam 27.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme savcısı ve sanıkların avukatları kararı temyiz etti.

Dosyayı değerlendiren Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi, sanıklara, 'Hava ulaşım aracını kaçırma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından verilen cezayı onadı. Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nin 27 Mayıs 2009 tarihli bozma kararında El Kaide'nin, silahlı terör örgütü olduğunun kabul edildiği hatırlatılırken, şöyle dedi: "Uçak kaçırma eyleminin, örgütün Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nı zorla değiştirip yerine dini esaslara dayalı bir sistem getirmek şeklindeki amacına yönelik olduğu, eylemin terörizmin önlenmesine ilişkin uluslararası sözleşmelerde ortaya konulan niteliği, oluş şekli, sonucunun ağırlığı ve amacı, gerçekleştirme tehlikesi oluşturabilecek ağırlıkta vahamet arz etmesi itibarıyla, örgütün ülke genelindeki organik bütünlüğü ve toplumdaki etkinliği de nazara alındığında TCK'nın 309/1. maddesinde tanımlanan suçu oluşturacağı ve sanıkların hukuki durumunun buna göre takdir ve tayin edilmesi gözetilmeden suç vasfında yanılgıya düşülerek hüküm kurulması kanuna aykırıdır."

Yargıtay'ın bozma kararı ardından, bugün 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, tutuklu yargılanan Mehmet Reşat Özlü ve Mümin Abdülaziz Cuma Telikh ile avukatları Suat Çetinkaya ve Ahmet Emir Binici katıldı. Sanık Mümin Abdülaziz Cuma Telikh'in avukatı Suat Çetinkaya, "Yargıtay ilamında müvekkilim hakkında 'Anayasal Düzeni Değiştirmeye' yönelik davranış nedeni ile cezalandırılması istenmiştir. Bu yönde görüş belirtilmiş ise de dosya kapsamı, delil durumu dikkate alındığında müvekkiler ile ilgili öncelikle beraat kararı verilmesi gerektiği aksi düşünce olsa bile daha önceki kararda gösterildiği gibi örgüt adına suç işlemek suçundan hüküm kurulmalıdır. Yattığı süre de gözönüne alınıp, tahliyesini istiyorum" dedi. Diğer sanık Mehmet Reşat Özlü'nün avukatı Ahmet Emir Binici de aynı istemlerde bulundu.
 
Mahkeme başkanı davayı bitireceklerini belirtip sanıklara son bir sözleri olup olmadığını sordu. Tercüman aracılığıyla ifade veren Mümin Abdülaziz Cuma Telikh ile Mehmet Reşat Özlü, bir diyeceklerinin olmadığını söyledi. Duruşmaya kısa bir ara verilmesi ardından, 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi, Mahkeme Heyeti Başkanı Ali Sayın'ın karşı oyuna rağmen her iki sanığı 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti verdiği cezaları sanıkların duruşmalardaki iyi halleri nedeni ile ömür boyu hapse çevirdi. Sanık avukatları kararı temyiz edeceklerini belirtti.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tolga Karanlık 31 Ekim 2012 Çarşamba 08:28

Devletin başındakiler de anayasal düzeni ortadan kaldırmaya çalışıyor, hatta partilerinin bu tür faaliyetlerin odağında olduğu da mahkeme kararıyla tescilli. Onlara da müebbet verilmesi lazım değil mi? Dün millete Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını yasak etmeye çalıştı, bu anayasal düzeni ortadan kaldırma teşebbüsünün babası değil de nedir?

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrencilerin derste olmaları faciayı önledi
İstanbul Bayrampaşa'da şiddetli rüzgar nedeniyle bir apartmanın çatısı, ...
İzmir’de açlık grevine desteğe 13 gözaltı
İzmir’de cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek için gittikleri ...
BDP 'hayat dursun' dedi, kepenkler kapandı!
BDP'nin cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla yaptığı ...
 
Alsancak’ta patenlerin tehlikeli yolculuğu
İzmir’de ikisi kız, biri erkek üç gencin bir otomobilin arkasına tutunup, ...
Gökdemir’den çarpıcı yazı: Vali-yi vilayet, hademe-yi devlet
Tarihçi Doç. Dr. Oktay Gökdemir, Cumhuriyet tarihine ve 89.yılda yaşananlara ...
Savcılıktan 'Cumhuriyet Yürüyüşü'ne soruşturma!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı dün Ankara'da yapılan 'Cumhuriyet yürüyüşü' ...
 
İzmir çok ıslandı: Yağmurlar ne kadar sürecek?
İzmir'de dün gece metrekareye 22-37 kilogram arası yağış düştü. Yağışlar ...
29 Ekim'de şeriat provokesi: Bildiri dağıtıldı!
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda İstanbul'da evlere "şeriat isteriz" bildirileri dağıtıldı.
Bursa'da gergin gece: Taşlar havada uçuştu
AK Parti ilçe başkanlığına yürümek isteyenleri protesto eden grupla, karşıt ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva