HABERLER>SAĞLIK
25 Mart 2017 Cumartesi - 09:40

KHB'den detaylı yanıt: Yer açmak için liseli gencin fişi mi çekildi?

Ailenin kendilerinin haberi olmadan fişinin çekildiği iddiasına yanıt İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği’nden geldi. Genel Sekreter Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu imzalı açıklamada yaşananlar tüm detaylarıyla anlatıldı.

KHB den detaylı yanıt: Yer açmak için liseli gencin fişi mi çekildi?

EGEDESONSÖZ - İzmir’in Torbalı ilçesinde yaşayan ve Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Muhasebe bölümü son sınıf öğrencisi olan Erkan Yorgun, başına aldığı darbenin ardından Şubat ayında hastaneye başvurdu. Beyninde tümör olduğu teşhisi konulan Yorgun, apar topar ameliyata alındı.

Ameliyatın ardından sağlığı normale dönen liseli genç 17 Mart tarihinde yeniden fenalaştı. Önce Torbalı Devlet Hastanesi’ne ardından İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen ve makineye bağlı olarak yaşam savaşı veren liseli genç, hastanede hayata gözlerini yumdu.

Aile şok bir iddiada bulundu ve liseli gencin kendilerine haber verilmeden fişinin çekildiğini, hastaneye ve yönetimi dava açacaklarını söyledi.

İddialara yanıt İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği’nden geldi. Genel Sekreter Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu imzalı açıklamada yaşananlar tüm detaylarıyla anlatıldı.

İŞTE O AÇIKLAMA 
Basında yer alan Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili “Liseli Gencin Ölümünde Ailesinden İhmal İddiası” başlıklı haber sonrasında basın açıklaması yapılması ihtiyacı duyulmuştur.

Haberde hastanın fişinin çekilmesi olarak ifade edilen solunum cihazından ayrıldığı ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. Hastanemizde, EX olarak kabul edilmeyen bir hastanın ailenin rızası olsun ya da olmasın solunum cihazından ayrılması yasal zemini olmadığı gibi kesinlikle yapılamaz.

Hasta yakınlarına beyin ölümünün gerçekleştiği 21.03.2017 tarihinde 14.30 da anlatılmış ve organ nakli koordinatörlüğü tarafından hasta yakınlarının bağış yapmayacağı 21.03.2017 tarihinde saat 16:00 da bildirilmiştir. Hastanın kalbinin durması ise beyin ölümü gerçekleşmesinden bir gün sonra, 22.03.2017 tarihinde saat 09:45 te gerçekleşmiş ve hasta EX kabul edilmiştir. (Beyin ölümü durumunda hastanın kalbinin durması belli bir süre almaktadır.)

Bilgi verilmek üzere hasta yakınları çağırıldığında "Acildeki başka hastayı yoğun bakıma almak için hastamızın fişini çektiniz, organlarını almak istiyorsunuz, doktorları boşuna dövmüyorlar, cihazdan ayırdınız, hastamızı siz öldürdünüz" gibi ithamlarda bulunmuşlar ve tepki göstermişlerdir.

Tüm uyarılara rağmen hasta yakınları zor kullanarak yoğun bakım koridoruna girmişler, güvenlik görevlileri bu duruma engel olmaya çalıştıklarında da arbede çıkarmışlardır. Bir güvenlik görevlisi fiziksel saldırıya uğramış, olay karakola bildirilip Emniyet görevlilerinden yardım istenmiştir. Sağlık görevlilerine de sözlü saldırı olduğu için “Beyaz Kod” verilmiştir.

Daha sonra hasta yakınlarından 2 kişi içeri alınarak cenaze gösterilmiş ve iddia edildiği gibi organlarının alınması ile ilgili herhangi bir girişim yapılmadığı gösterilip durum tekrar anlatıldıktan sonra hasta yakınları sakinleşmiş ve özür dilemişlerdir. Hasta yakınlarının çok genç olan yakınlarını kaybetmeleri sonucu henüz çok taze olan acılarının etkisi altında bu tarz ifadelerde bulundukları düşünülmektedir.                                                     

Ancak böyle bir olay yaşanması ve kurumumuzdan yeterli bilgi alınmadan asılsız ve sadece hasta yakınlarından alındığı varsayılan görüş doğrultusunda haberin basında yer alması, hem hastanemiz hem de çalışanlarımız üzerinde büyük bir üzüntüye yol açmıştır. Görevi insan hayatını kurtarmak olan ve fedakârca bu kutsal görevi icra eden sağlık çalışanlarımız ve hastanemiz hakkında gerçeği yansıtmayan bu tarz ithamlara dayanarak yapılan haberler hakkında basın kuruluşlarımızın daha hassas davranmasını kamuoyu önünde önemle rica ederiz.

 
Eski CIA direktöründen flaş Gülen iddiası!
 
Sığacık-Samos seferleri yola çıkıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlü diyetisyen Bornovalılarla buluştu
İnsülin Direnci; Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi ve Türk Biyokimya ...
İleri Yaş Sempozyumu başladı: Anahtar kelime...
İzmir 1. Uluslararası 10. İleri Yaş Sempozyumu “Yaşlılıkta Sosyal Yaşam ...
Doktorlara ikinci özel hastanede çalışma imkanı
Özel hastanede çalışan hekimler, mesai saatleri dışında başka bir özel ...
 
İzmirli gencin ölümünde şok iddia: Ailenin haberi olmadan fişi çektiler!
İzmir’in Torbalı ilçesinde yaşayan lise öğrencisi Erkan Yorgun, beyin ...
Flaş: 112 üründe GDO tespit edildi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ekmekte GDO kullanıldığı ...
Bahar yorgunluğunun nedeni alerji
Halk arasında "saman nezlesi" ya da "bahar alerjisi" olarak bilinen "alerjik ...
 
Küçük Tülin'in beklediği ilik İspanya'dan geldi
Uşaklı 12 yaşındaki Tülin Akdağ, 7 yaşında başladı ilik kanseriyle savaşmaya. ...
Hemşire adayları anlattı, Konaklı kadınlar dinledi
Konak Belediyesi’nin düzenlediği sağlık seminerinde kadınlar hemşire adayı ...
Bornova'da üniversite işbirliğiyle halk sağlığına katkı
Sağlık Halk Kongresi, Ege Üniversitesi ile Bornova Belediyesi işbirliğinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva