HABERLER>EKONOMİ
15 Ağustos 2012 Çarşamba - 15:06

Kestelli: Siyaset VOB için tek yürek oldu

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası (VOB) konusunda İzmir'deki bütün siyasi partilerin birlikte hareket ettiğini söyledi.

Kestelli: Siyaset VOB için tek yürek oldu

Kutay Gürocak/EGEDESONSÖZ - Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası (VOB) konusunda bütün siyasi partilerin destek verdiğini ve VOB'un bir süre daha İzmir'de kalacağını İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, kent ekonomisi konusunda el ele vermek gerektiğini söyledi.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırlayan İTB Başkanı Kestelli, “VOB başarılı çalışmalarını sürdürüyor. Bildiğiniz gibi VOB İTB'nin önderliğinde kuruldu. Fakat yakalanan başarının ardından VOB'u İstanbul'a çekme telaşı başladı” dedi.

Görüşmede Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanı İbrahim Turhan'ın VOB ile ilgili sözlerini hatırlatan Kestelli, "Sayın bakanımız da taşınma konusunda kesinleşen bir şey olmadığını söyledi. Bu bizim açımızdan olumlu bir gelişme. Tahmin ediyoruz VOB olarak bir süre daha buradayız. Umudumuz, daimi olarak burada kalmak. Bu noktada, gerek CHP gerek AKP gerekse de diğer siyasi partiler bize destek oldu. Her şey siyaset değil. Kentin ekonomisi için de el ele gelerek örnek olmak gerekiyor. Barışçı olmak en önemlisi… İzmir'in öncelikleri konusunda tüm partilerin çalışması önemli ve değerlidir" ifadesinde bulundu.

İzmir'in birçok konuda Türkiye için örnek olduğunu kaydeden Kestelli, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'deki bütün oda ve borsa başkanlarına bir iftar yemeği verdi. Oraya ben de katıldım. Tek kadın borsa başkanı bendim. İzmir olarak bu noktada da örnek olduk. Önemli olan İzmir'de doğmak değil İzmir'de yaşamak. Biz istiyoruz ki, önümüzdeki seçimlerde İzmir'de yaşayan insanlar seçilsin. Yani sadece 'kesin kazanırız' düşüncesiyle aday olunmasın"

Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yaptığı çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren Kestelli, Türkiye ekonomisinin de bölge ülkelere göre daha farklı durumda olduğunu söyledi. Kestelli sözlerini şöyle sürdürdü:" Ortadoğu, Arap Ülkeleri ve Eurozone'a baktığınız zaman Türkiye'nin daha farklı ve olumlu bir noktada olduğunu görüyorsunuz. Her ne kadar geçen yıla göre büyüme rakamlarında bir küçülme olsa da ülkemiz olumlu bir noktada. Bunu yaşanan karışıklıklardan anlıyorsunuz. Bunu rağmen dünyadaki konjonktür kötü. Umarım bu durumdan en az şekilde etkileniriz."
 
“HEP BERABER ÇALIŞACAĞIZ”
Ziyarette CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise İzmir için hep beraber çalışacaklarını vurgulayarak, kentsel dönüşüm ve imar planları konularını önem verdiklerini açıkladı. Engin, CHP olarak kadına her zaman önem verdiklerine değinerek, "Gerek parti meclisimizde gerekse de milletvekilleri arasında kadın partililerimiz bulunuyor" diye konuştu. Tarım konusunda yaptıkları toplantılarla sorunları tespit ettiklerini kaydeden Engin, bu sorunların aşılmasının önemli olduğunu bildirdi. Engin, Türkiye'nin cari açığının 100 milyar dolar seviyesine ulaştığını da sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Duble yollar cari açık kurbanı oldu!
Cari açığın önünü kesmek için önce duble yoldan vazgeçildi. Karayolları'nda ...
Kentsel dönüşümde yıkım masrafı şoku!
Yurttaş önce risk testinin sonra da yıkımın faturasını da kendi cebinden ödeyecek.
İzmir’in yeni seferlerinin startı Bakan Yıldırım’dan…
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’i çevre ...
 
Müdürler EBSO’nun iftarında buluştu
Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir’de görev yapan kamu müdürlerini iftar yemeğinde buluşturdu.
2001 krizinden sonra en düşü işsizlik
İşsizlik oranı Mayıs döneminde yüzde 8.2'yle 2001 krizinden bu yana en düşük düzeyi gördü.
Bayramda İzmir’de turist akını
İzmir’e Ramazan Bayramı boyunca, toplam 6 kurvaziyer gemisiyle 12 binin üzerinde turist gelecek.
 
Ayakkabı sektörü ile İZFAŞ el ele verdi
10 – 13 Ocak 2013 tarihlerinde 33’üncü kez gerçekleştirilecek olan Ayakkabı ...
Başbakan Erdoğan: Bunlar beklediğimiz şeyler
Başbakan Erdoğan, CHP Tunceli Millletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasıyla ilgili konuştu.
Maketten ev satış dönemi sona eriyor
Yeni Tüketici Kanunu Taslağı'nda sıkıntılara çare olacak devrim niteliğinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Buraya kadarmış!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Dünya Gıda Güvenliği Günü…
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva