HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Aralık 2015 Cuma - 12:11

Kent Konseyi yeni başkanını arıyor!

İzmir Kent Konseyi, yarın yapılacak Genel Kurul’da yeni başkanını seçecek. Mevcut başkan Güman Kızıltan aday olmazken, yarış Prof. Dr. Kemal Kocabaş, Jale Pasinli ve Çağrı Gruşçu arasında geçecek.

Kent Konseyi yeni başkanını arıyor!

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - Kenti kentliyle birlikte yönetme çabalarının bir sonucu olarak 2010 yılında kurulan İzmir Kent Konseyi, Genel Kurul heyecanı yaşıyor. Kent Konseyi üyeleri, yarın toplanacak Genel Kurul'da yeni başkanı seçmek üzere sandığa gidecek.
 
Mevcut başkan Güman Kızıltan’ın yeniden aday olmazken, yarış adaylıklarını açıklayan Prof. Dr. Kemal Kocabaş, Jale Pasinli ve Çağrı Gruşçu arasında geçecek.
 
Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) Genel Başkanı olan Prof. Dr. Kemal Kocabaş’ın, bilimsel araştırmalarının yanı sıra, sivil toplum alanlarında yaptığı etkin çalışmalarla Kent Konseyi Başkanlığı için desteklendiği konuşuluyor.


 
‘ORTAK AKIL, UZLAŞI VE YÖNETİŞİM KÜLTÜRÜNÜN PARÇASIYIZ’
CHP Konak İlçe Sekreteri ve İzmir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Çağrı Gruşçu yaptığı açıklamada genç aday olarak dinamizmi ve birikimi konseyin kurumsal kimliğine yansıtmak istediğini vurgulayarak, “Delegasyonun özgür iradesiyle oy kullanacağı, gizli oy ve açık tasnif ile başarılı bir seçim geçsin isterim. Sandık sonucuna, delegenin tercihine göre çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kırıp dökmeden birliktelikle geçecek bir seçim diliyorum. Ortak akıl, uzlaşı ve yönetişim kültürünün bir parçasıyız ve bunu geleceğe aktarmak istiyoruz. İzmir Kent Konseyi’ni gerçek itibarına kavuşturacak, İzmir’e dünyanın kapısını açacak ve gelecek kuşaklara iyi bir kurumsal kültür bırakacağımız bir konsey yaratmak istiyoruz. Değişim zamanı geldi. Genç aday olarak dinamizmi ve birikimi konseyin kurumsal kimliğine yansıtmak istiyorum. Adil ve yerinde bir seçim olacağını düşünüyor, bundan şüphe duymuyorum. Kazandığımız takdirde belediyemizle sivil toplum kuruluşlarımızla çok çalışacağız” diye konuştu.
 
‘KADIN BAKIŞ AÇISIYLA YÖNETMEK İÇİN ADAYIM’
‘Biz’ diyen herkesin yanında olduğunu ve kadın bakış açısıyla yönetime talip olduğunu ifade eden Jale Pasinli, “Yarın ben de varım ve adayım. İzmir’in farkındalıklı bir şehir olduğunu biliyorum ve İzmir için adayım. Sen ben diye düşünmüyorum, ben ‘biz’ olarak görevdeyim. ‘Biz’ diyen herkesin yanındayım. Orası İzmir halkının yeri, hiç kimse için değil. Asla çalışma yapmadım, onun bunun adımı olmadım. İzmir halkı için varım ve ben kadınım. Kadın bakış açısıyla yönetmek istiyorum, bunun için adayım. Kadınlarımızın adı yok. Karşımda 2 erkek aday var. Emeğimin değerlendirilmesini istiyor, tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Kent Konseyi’nde 5 yıldır çalışıyorum bütün çalışma gruplarında varım. Bana herkes ‘çekil’ dedi, ama asla çekilmedim. Seçim adil olsun, herkesin hür iradesiyle ve vicdanıyla oy kullanacağı bir seçim olsun istiyor; ön yargılı ve baskılı geçen bir seçim istemiyorum” ifadelerinde bulundu.
 


‘DAYANIŞMA VE BİRLİKTE İŞ YAPMA RUHUNU TAŞIMAK İSTİYORUM’
Kent Konseylerinin işlevselliğine birlikte iş yapma ruhunu taşıyarak ‘biz’ kavramını yerleştirmek istediğini söyleyen Prof. Dr. Kemal Kocabaş, “Kent Konseyi’nin İzmir’in vicdanı olmasını, kadınlardan, çocuklardan, engellilerden ve bütün ötekilerden yana projeler üreterek ortak vicdan yaratıp, demokratik katılım kültürünü arttırmasını ve yaşamı, İzmir’e aidiyet duygusunu zenginleştirmesini diliyorum. Demokratik süreçte demokratik kültürün gelişmesi için ve herkesin sözünü söyleyeceği bir yerinin olması açısından Kent Konseyi çok önemli ve değerli bir kurum. Ben 20 yıllık  Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Başkanlığımda sürdürdüğüm İmece ruhunu, dayanışma ruhunu, birlikte iş yapma ruhunu kent konseyi’ne taşımak istiyorum. Kendi insanınıza güvenmeyi ve ‘biz’ kavramını ‘Biz başarırız, biz üretiriz, biz yaparız’ sloganıyla Kent Konseyi’ne taşımak istiyorum” şeklinde konuştu.

 
AK Parti’de Ege zirvesi: Delican, Tsakiris’i ağırladı
 
Elvan: ODTÜ Rektörü kendini imparator sanıyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Müslüm Çapçı 25 Aralık 2015 Cuma 12:34

Kent Konseylerinin kuruluş amaçları ile işleyiş yöntemlerini gözden geçirin. Kent Konseyleri Belediye başkanlarının iki dudakları arasından çıkacak kararlarla hareket eden kurumlar olmuş. Ekonomik özerklikleri olmadan varlık sebeplerine ne kadar hizmet ederler. Ne yazıkki Kent Konseyleri Belediye başkanlarının emrindeki Hemşehri derneklerine dönüşmüş durumda.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İEKKK’da yeni dönem: Yönetici Elmasoğlu
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) 2016 yılı Toplantı ...
Antalya direnişi: İzmir fuarına sahip çıkıyor!
Antalya’nın “tam 19 yıldır İzmir’de gerçekleştirilen” SHOEXPO Ayakkabı ...
Torbalı'da mülteciler için kış seferberliği
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Torbalı’nın farklı ...
 
Buca dünya markalarına ‘PABUC’ bırakmayacak!
İzmir tekstil ve konfeksiyonda yepyeni bir merkez kazandı. Ünlü tekstil ...
Pekdaş: Siyasette kadına ihtiyaç var
Yeni seçilen CHP Konak İlçe Kadın Kolları yönetimini makamında ağırlayan ...
Karşıyaka yeni yıla KODA'yla giriyor!
Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA), 2015’i muhteşem bir konserle ...
 
Bergama'nın Kozak bölgesi için ortak akıl toplantısı
Bergama Belediye Başkan Yardımcıları Ümit Atlam ve Ali Kahyaoğlu; Bergama’ya ...
Başkan Dalgıç: İnsanlık vicdan sınavında
Suriyeli mültecilerin, savaş ve kaçak göçleri sırasında yaşadıklarının ...
Bornova’da 450 personelle non-stop temizlik!
Bornova Belediyesi ilçenin daha temiz olması, insanların daha sağlıklı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva