HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Mart 2020 Çarşamba - 12:26

Kent Konseyi Başkanı Işık: Bütçe ve mekan talebinde bulunacağım!

İzmir Kent Konseyi Başkanı Işık, geçtiğimiz hafta sonu kazandığı seçim sonrasında açıklamalarda bulundu. Konseyin son yıllarda itibarını kaybettiğini aktaran Işık yeni sürece dair yol haritasından söz ederken, “Kent konseyi gün yüzü görmeyen bir pasajda bulunuyor. Kent Konseyi’ni ayağa kaldıracağız. Benim Karabağlar’daki kent konseyi bütçem İzmir Kent Konseyi bütçesinden yüksek. Demek ki bütçenin, mekanın değişmesi gerekiyor. Gözüme kestirdiğim bir yer var. Onu zamanı gelince açıklarız” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Işık: Bütçe ve mekan talebinde bulunacağım!

EGEDESONSÖZ- İzmir Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programı’na konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen seçimde net bir oy oranıyla başkanlık koltuğuna oturan Işık önemli açıklamalar yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile uyumlu bir şekilde görev yapmak istediğini ifade eden Başkan Işık, siyasi mesajlar verirken konseyin itibarının iade edilmesi gerekliliğinden söz etti.

SİVİL TOPLUM DESTEK SUNDU, HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM
İlk olarak geride kalan genel kurula dair konuşan Işık, “Destek ve oy veren arkadaşlara minnettarım. İzmir sivil toplumu çok değerli bir destek sundu. Heyecan verici bir duygu… Çok tecrübeli bir konuşmacıyımdır. Ama genel kurulda çok heyecanlandım. Kısa bir süre önce CHP il kongresinde konuşmuştum, orada bu kadar heyecanlanmamıştım. Salonda kimse ses çıkarmadan dinledi ve o an seçimi kazanacağımı hissettim. Delegenin ilgisini görmek beni çok mutlu etti. Güçlü rakiplerle yarıştım. Net bir oy oranıyla seçilmem güzeldi” dedi.

KONSEY SON YILLARDA İTİBARINI KAYBETTİ
Konseyin faaliyetlerine ilişkin konuşan Işık, “İki tane şey önemliydi. İzmir Kent Konseyi’nin ayağa kalkmasına sivil toplum ilgi gösterdi. 393 delegemiz var. 332 imza ile açıldı. 280 yetiyordu ve bulunup bulunamayacağı düşünülüyordu ama büyük ilgiyle kongre başladı. İzmir Kent Konseyi son yıllarda zafiyeti olan itibar kaybetmiş, güçsüzleşmiş bir yerdi. Sivil toplum buranın işleyen bir yer olmasını istediğini ortaya koydu. İkincisi; hazirun kent konseyinin işlevini anladı. Bu kurumun ayağa kalkması ve İzmir’de gerçek anlamda katılımcı bir güçlü ses haline gelmesi için gerçekleşen ilgi çok değerli. Adayların hepsinin değerli olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlara yağ yakmak için söylemiyorum kaba tabirle! Çeşitli alanlarda deneyim kazanmış insanlardı. Güzel bir yarıştı. Sağlıklı bir sonuç olsun bundan sonrası için” ifadelerini kullandı.

HİYERARŞİK BİR YAPI YOK
Işık sözlerini sürdürdü ve “Birkaç boyutta düşünülmesi gereken bir yapı… Biz imece geleneğine sahip bir kültürüz. Hala bir dayanışma kültürümüz var. Terzi Fikri’lerden gelen bir katılımcı geleneğimiz de var. Muhtarlık azası dediğimiz bile katılım mekanizmasıdır. Akilleri ortaya toplayan ve kararları birlikte almayı sağlayan bir durum... Ortak karar alma geleneğimiz var. Duyarlılık yaratma projelerinde görev alma var. Stratejik planlara hepimizin durduğu yerde durarak katkı sağlamak gibi görevleri var. Diğer kent konseyleriyle aramızda hiyerarşik bir yapı yok. Kimse kimsenin üstünde ya da altında değil. Birbirlerini kucaklayıcı, ilçelere dokunan bir yapı olacak” dedi.

SOYER’İN ADAYI OLDUĞUMU GÖSTERMEZ
Yerel yönetimlerle konseyin arasındaki ilişki hakkında açıklamalar yapan Işık, “Kent konseyi, belediye başkanlarıyla sağlıklı, nezaket dolu ve karşılıklı birbirini duyan bir ilişki kurulmadan güçlü bir yapı haline gelemez. Ben o nedenle aday olma taleplerine en başından itibaren Sayın Soyer ile anlaşmadan, kendisinin benimle çalışmadan memnuniyet duyacağını duymadan adaylık açıklaması yapmama kararı almıştım. Bu benim Soyer’in adayı olduğumu göstermez. Ben Karabağlar’da Muhittin Bey’in adayı değildim. Belediye başkanımın kapısını çalamayacaksam, talepleri doğru noktada konuşamayacaksam o zaman kent konseyinde başkan olmanın bir anlamı yok. O makamları işgal etmenin de mantığı yok. Biz ihtiyaçlar, talepler, hizmetler için oralardayız. Kent konseyi sorunların, çözümlerin konuşulduğu yer. Bu şehrin hizmetten nasibini almasına yol açar. Belediyeler ihtiyaç araştırması yapar. İnsan dokunmanın başka araçları da var. Kent konseyi bunlardan biridir. Ben bu görevin tabii ki siyasi bir görevi olduğunun farkındayım. İdeolojiden söz etmiyorum, bir konuda doğru ve yanlışı söylememiz bile siyasettir. İnsanların kendi ihtiyaçlarını dile getirmesi de çok değerli bir siyaset tarzıdır” diye konuştu.

TUNÇ BAŞKAN BİZİ BAĞRINA BASACAKTIR!
Ben İzmir Kent Konseyi için Tunç Soyer ile ilişkimizin saygı ve sevgiye dayalı olduğunu bilerek yola çıktım. Başkanlığımdan rahatsız olmayacağını bilmekten mutluyum. Gösterdiği güvene teşekkür ediyorum. Bizi sevgiyle bağrına basacağını ve belediyenin imkanlarından faydalanacağımızı düşünüyoruz” dedi.

ÖZKAN’DAN DESTEK TALEBİNDE BULUNDUM
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Tuncay Özkan ile adaylık sürecinde iletişim kurduğunu aktaran Işık, “Kendisini arayıp, adaylığa soyunduğumu söyledim ve kendisini bilgilendirdim. Kendisinden bana olumlu yaklaşması talebinde bulundum. Kendisi benim genel başkan yardımcımdır. Ben aynı zamanda CHP üyesiyim. Diğer siyasi aktörelerden de destekte bulundum. AK Parti’den de aradıklarım oldu ama tabii aynı kefeye koymuyorum” diye konuştu.  

BÜTÇE VE MEKAN TALEBİNDE BULUNACAĞIM
Kent Konseyi’nin bütçesinin arttırılması ve mekanının değişmesi gerektiğin ifade eden Işık, “Kent konseyi gün yüzü görmeyen bir pasajda bulunuyor. Kent Konseyi’ni ayağa kaldıracağız. Benim Karabağlar’daki kent konseyi bütçem İzmir Kent Konseyi bütçesinden yüksek. Demek ki bütçenin, mekanın değişmesi gerekiyor. Gözüme kestirdiğim bir yer var. Onu zamanı gelince açıklarız. Tunç Başkanın da olumlu bakacağını düşünüyorum. Herkesin geleceği bir mekana ihtiyacımız var. O mekanı değiştirmeye ihtiyacımız var. İzmir küçük bir kent değil. Yeniden yapılanmaya ihtiyacımız var. 750 bin TL gibi bütçesi var. İzmir gibi büyük bir kentte yetersiz bir bütçe olduğu açık… Kısa sürede değişmesi çok mümkün gözükmüyor. Ama 2021 bütçesi için isteklerimiz olacak. Kent konseyi komisyonumuz var. Büyükşehir’den taleplerimiz Cenap Börühan’a ileteceğiz. Komisyon olarak bizim sesimizi duyacaklarını biliyorum. Bunu da talep edeceğim. Eğer 9 Mart’ta başkanlığı devralmış olursam, henüz devralmadım, belediye meclisine gidip katılacağım. Biz Karabağlar’da belediye meclisimizi izliyoruz” dedi.  

GRUŞÇU VE KARISININ DELEGE OLUP OLMASINI BİLMEM, BENİ KONSEYİN İADE-İ İTİBARI İLGİLENDİRİYOR
Kent Konseyi eski Başkanı, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’nun düşürülen oy hakkı ve listeden çıkarılan delegeler için eleştirilerine dair konuşan Işık ayrıca ‘İade-i itibar’ çıkışına da değindi. Işık, “Kent Konseyi’nin iade-i itibar kısmı beni daha çok ilgilendiriyor. Çağrı Bey’in ve karısının delege olup olmamasıyla ilgili kısmı ben bilemem. Şu an ki yürütme kurulunun takdiriydi. Yazılı başvurusu varsa onu cevaplamakla yükümlüyüm. Genel kurulda yaptığı konuşmayı da incitici ve şaşırtıcı bulduğumu söylemek istiyorum. Hakarete varan bir açıklamayı yapmış olması Konak ilçe başkanlığını sürdüren birine yakışmadı. Çağrı Bey’i iyi tanırım. Efendiliğini, projeciliğini biliyorum. Tarzını gerçekten yadırgadım” açıklamasında bulundu.  

 
Ege'ye şehit ateşi düştü!
 
Komşu'da 'koronavirüs'ten ilk ölüm!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alo 4 Mart 2020 Çarşamba 17:42

BU HANIMEFENDİDEN BİRŞEY OLMAZ İNSANLARA TEPEDEN BAKAR

Yorumu oyla      2      3  
levent 4 Mart 2020 Çarşamba 16:28

Herkese önce Nazik IŞIK Hanımefendiyi tanımasını öneririm. Görev yaptığı her yerde kendi maaşından ve imkanlarından harcama yapan,teklifler olduğu halde gelir getiren hiçbir görevi kabul etmeyen yani toplumun kaygıları için çabalayan bir insandır kendisi.Ne isterse topluma faydalı olma adına ister.Bunu herkes anlayacaktır zaten.Hayırlı olsun Nazik hanım.

Yorumu oyla      2      5  
Munzur 4 Mart 2020 Çarşamba 14:03

Insanda az yüz olur. Ne bütçesi istiyorsun onu söyle. Bu bütçenin fakire fukaraya ne faydası olacak. Yeme içme gezme tozma bütçesi istemek nasıl hir utanmazlık anlamıyorum. Buyuksehir belediyesinin en üst katında deniz manzaralı oda ister şimdi gelen giden keyf yaparken denize karşı yapmali.

Yorumu oyla      6      4  
Deliadam 4 Mart 2020 Çarşamba 13:49

Hilton' un en üst katı tamamen bu teyze'ye verilmeli.Aylık 10 Trilyon bütçesi olmalı.Ek olarak zırhlı bir mercedes verilmeli. Milletvekilliği için kontejan sözü verilmeli. Bi doy be teyze bi doy .

Yorumu oyla      5      4  
Halil 4 Mart 2020 Çarşamba 12:54

Bütçe 20 milyon olmalı yeni mekanda tunç başkana komşu bir şato olmalı. Onlar yiyor benim neyim eksik diyor hanım efendi. Millet perişan açlık sınırında yaşarken madam ne derdinde. Utanma güzel bir şey ama yüce allah herkeze vermiyor o hissi.

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gördes Barajı’nın iletim hatları yaza tamamlanacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gördes Barajı’ndan içme suyu şebekesine su ...
Narlıdere'de ücretsiz ebru kursu
Engelsiz bir Narlıdere hedefiyle çalışmalarını sürdüren Narlıdere Belediyesi, ...
Bornovalı minikler çevre eğitiminde
Temizlik alanında yaptığı çalışmalar ve yenilikçi uygulamalar ile daha ...
 
Başkan Kırgöz’den borç raporu: 14 milyon TL azaldı!
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, 31 Mart öncesi başlattığı gece ziyaretlerini ...
Gazeteci Yazar Tuluhan Tekelioğlu Çiğli’de
Kadın hikayelerini anlattığı kitap ve belgeselleriyle yurtiçi ve yurtdışında ...
Bayraklı'da alzheimer masaya yatırıldı
Bayraklı Belediyesi, İzmir Kent Konseyi Çevre Sorunları ve Sağlık Çalışma ...
 
Bucalı annelere destek programı
Buca Belediyesi, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliğiyle 3 – 6 yaş ...
Bornova’da toplu sözleşme sevinci
Bornova Belediyesi’nde 127 kadroluyu işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi ...
Karşıyaka’ya cimnastikte büyük gurur
Karşıyaka Belediyesporlu milli cimnastikçiler Dilara Yurtdaş ve İlayda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva