HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Ekim 2014 Perşembe - 14:35

Kent EXPO açılışında dönüşüm çıkışı: 'İki ayrı yasa...'

Kent EXPO - 2. Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı'nın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşümün iki ayrı yasayla yürütülmesinin uygulamada önemli sıkıntılar yarattığını belirterek, “Kentsel dönüşüm ile ilgili bu iki yasa acilen birleştirilmeli, her ikisinden de doğru ve sağlıklı yanlar alınmalı" dedi.

Kent EXPO açılışında dönüşüm çıkışı:  İki ayrı yasa...

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen  2. Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı-Kent EXPO, İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda açıldı. 

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s681501.jpg

Yurt dışından ve yurt içinden çok sayıda belediye başkanın katıldığı fuarda 62 firma yer aldı.  Kent EXPO- 2. Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı'nın açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, teknolojik yeni iş makineleri ve cihazların belediyelerin hizmet kalitesi ve hızını artıracağını belirterek fuarın önemine dikkat çekti.

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s613061.jpg

İKİ BAŞLILIK VAR
Bu fuarı gelecek yıl daha da büyüteceklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, teması "Kentsel Dönüşüm" olan Kent EXPO'da kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kentsel dönüşüm uygulamalarında kullanılan 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 73. maddesi ile ve 6306 sayılı Afet Riskli Alanların Dönüştürülmesi Kanunu'nun birçok sıkıntıyı da beraberinde getirdiğine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, "Cennetçeşme'de üzerinde 6 yıl boyunca çalıştığımız ve 5393 Sayılı Yasa ile uzlaşma noktasına geldiğimiz  kentsel dönüşüm çalışmaları, 6306 Sayılı Afet Riskli Alanların Dönüştürülmesi Yasası’na dayandırılarak bu bölgenin  riskli alan edilmesiyle sekteye uğradı ve çalışmalarımız heba oldu. Diğer yerlerde "O mu daha fazla verir,  bu mu daha fazla verir?",  bir taraftan belediye, diğer taraftan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sanki rekabet halindeymiş gibi iki başlılıktan öteye gitmedi. Bu yüzden birkaç yerin haricinde büyük bir adım atamadık.  Büyükşehir Belediyesi çalışmasına rağmen atamadı. Ancak 'vazgeçtik, sürdürmüyoruz' anlamında konuşmuyorum. Biz bu işin altından kalkacağız" diye  konuştu.

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s131364.jpg

BU YASALAR VATANDAŞI MAĞDUR EDİYOR
6303 sayılı kanun ile sadece rantı yüksek yerlerde riskli yapı ilan edilmesini son derece yanlış bulduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:  "Bu kanun, genel hukuk kuralları çerçevesinde tamamen mülkiyete saldırı ve mülkiyetin haksız el değiştirmesine yönelik olarak kullanılıyor. Tabi ki yasa bu amaçla çıkmadı ama kanun maddeleri içerisindeki kılcal damarlardan geçerek vatandaşların mağduriyetine yol açıyor. Kötü niyetli insanların, onların servetini azaltmasına veya yok etmesinin zeminini hazırlamış oluyoruz. 6306 sayılı kanunla mağdur insanların mallarını gasp etmesini önleyecek düzenlemenin acilen yapılması ve iki yasanın doğru taraflarının alınarak birleştirilmesi şart. Yetki merkezi hükümette. Biz  belediyeler olarak kentsel dönüşüm yapmak istediğimizi bildiriyor ve yetki verilirse yapıyoruz. Bir an önce kentleri dönüştürmemiz,  sağlıklı iyi örnekleri yapmamız gerekiyor.  Belediyeler bunun planlamasını,  tasarımını yapacak,  inşaat sektörü de imalatı yapacak. Biz adalet dağıtacağız.  Biz doğru işi yapacağız.  Bizim görevimiz bu. Burada yaşayan insanların hakkını, servetini koruyacağız. Bizim kamu olarak,  hem merkezi hükümet hem yerel yönetim olarak temel görevimiz bu.  Bu bilinçle çalışmak,  üretmek ve kentlerimizi  dönüştürmek durumundayız".
Başkan Kocaoğlu, 26 Mart 2015 tarihinde Gaziemir'deki yeni fuar kompleksinde açacakları Mermer Fuarı ve hemen arkasından yapılacak fuarlarla İzmir fuarcılığının sıçrama yapacağını, bölgenin kalkınmasına çok önemli katkı koyacağını da sözlerine ekledi.

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s362486.jpg

MANİSA DÖNÜŞÜMDE KARARLI
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kent Expo’da yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu fuar, Manisa başta olmak üzere fuara katılan illerin yerel yöneticilerine ürün ve hizmetlere ulaşmasında kolaylık sağlayacak. Ayrıca fuarın temasının -ülkemizi yakından ilgilendiren kentsel dönüşüm olmasını destekliyoruz. Bu sorun hemen hemen 81  ilinin sorunu. Birinci deprem kuşağında yer alan ilimizde kentsel dönüşüm konusu çok önemli" diye konuştu.

“YENİ NESİL OYUNCAKLAR" YARIŞACAK
Genç tasarımcıların fikirlerini hayata geçirerek, insanların sokağa çıkmasını destekleyecek ve farklı kullanıcılara hitap edebilecek çeşitli kent oyuncakları için yaratıcı tasarımların teşvik edilmesi amacıyla fuar kapsamında "Yeni Nesil Oyuncaklar Tasarım Yarışması" düzenlendi. "Park oyuncakları" ile "Egzersiz Oyuncakları" olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen yarışmada 84 proje yarıştı. Yarışmanın ödül töreni 18 Ekim 2014 Cumartesi günü saat 14.00'da İzmir Uluslararası Fuar Alanı 1 B No'lu Hol'de gerçekleştirilecek. 4 gün sürecek Kent Expo Fuarı 19 Ekim Pazar günü son bulacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 17 Ekim 2014 Cuma 10:55

Çiğli'de güzeltepe denen gecekondular ne zaman toplu konut dönüşümüne girecek? Bu varoş görünümlü yer yüzünden İzmir varoş görüntüsünden kurtulamaz.

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 17 Ekim 2014 Cuma 09:17

yetkiniz sizde olduğu alanlarda ne yaptınız? ne yeni yapı yaptınız ve bina yıktınız? izmir yaşanmaz hale geldi, gecekondu doldu her yer. kentsel dönüşüm biriminiz ne iş yapar, ne üretir?

Yorumu oyla      12      6  
deli bekir 16 Ekim 2014 Perşembe 17:16

yapma başkan; aynı oyun kuralları ile diğer şehirler de oynuyor. gayet güzel işler yapıyorlar. mazeret üretmeden iş yapın. beceriksizliklerinize kılıf aramaktan vaaz geçin artık.

Yorumu oyla      17      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta tarih sanatla buluşuyor
Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde bu yıl dördüncüsü ...
Urla'da havadan ve karadan nefes kesen tatbikat!
Sivil unsurların da katılımı ile planlanan 'Bozok Personel Kurtarma Tatbikatı' ...
Egeli Belediyeler buluştu: Başkan'dan ulaşım ve Bütünşehir çıkışı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ulaşımda aylık 40 milyon ...
 
Karşıyaka’da çocuklar için nostaljik şenlik
Çocuklara yönelik projeleri ile dikkat çeken Karşıyaka Belediyesi, unutulmak ...
Konak’ta kaçak fırına şok baskın
Konak Belediyesi, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları Yönetmeliği’ne uymadığı ...
Urla’nın Roman kızları meslek sahibi oldu
Urla Belediyesi’nin Urla Sıra Mahallesi’ndeki Roman vatandaşlarına daha ...
 
Selçuk Belediyesi’nden 'Genç Hezarfenlere' destek
Selçuk Belediyesi ile Selçuk Anadolu Teknik Lisesi (ATL) ve Mesleki Teknik ...
Masal Çarşambaları 6 yaşında
Karabağlar Belediyesi tarafından her yıl aralıksız olarak düzenlenen, ...
Dikili Belediyesi kış dönemi kurslarına başladı
Dikili Belediyesi 'Sosyal Demokrat ve Halkçı Belediyecilik Uygulamaları' ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva