HABERLER>SPOR
30 Haziran 2016 Perşembe - 12:29

Kenan Sofuoğlu köprüde uçtu: 400 kilometre!

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan ve bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle açılışı gerçekleştirilecek Osmangazi Köprüsü'nde yaptığı sürüşte saatte 400 kilometre hıza ulaştı.

Kenan Sofuoğlu köprüde uçtu: 400 kilometre!

Dünya Supersport Şampiyonası'nda lider konumda bulunan Kenan, Osmangazi Köprüsü'nün resmi açılışında planladıkları hız denemesini, hava koşulları nedeniyle daha önce yaptı. 

Kenan, özel izinle hava koşullarının uygun olduğu günün erken saatlerinde Osmangazi Köprüsü'nden yaptığı geçişte Kawasaki H2R model motosikletiyle saatte 400 kilometre hıza ulaşmayı başardı. Kenan'ın ulaştığı hız, Dünya Supersport Şampiyonası'nda yarıştığı takımı Kawasaki tarafından H2R motosikletin ulaşabildiği en yüksek hız olarak onaylandı.

Bu özel hız denemesinde 1,5 kilometrelik köprüyü 30 saniyenin altında geçen Kenan, Osmangazi Köprüsü'nün en hızlı geçişini de yapmış oldu.

Kenan, yaptığı açıklamada, 4 ay süren bir çalışmanın ardından 400 kilometreye ulaşarak Kawasaki H2R motosikletiyle ulaşılabilecek en yüksek hıza çıktığını belirtti.



"KÖPRÜDEN BUNDAN DAHA HIZLI BİR GEÇİŞ OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Kenan, Kawasaki'den geçen yıl bu motosikleti istediğinde en yüksek hızının 380 kilometre olduğunu belirttiklerini anlattı.

Motosikleti modifiye etmeden ve orijinal ayarlarını koruyarak küçük değişiklikler yaptığını anlatan Kenan, şu ifadeleri kullandı:

"En son yaptığım denemelerde 390 kilometre hıza kadar ulaşmıştım, bugün onu da aşarak 400 kilometre hıza ulaştım. Bu hız denemesini açılışta yapmayı planlamıştım ama hava koşullarının en uygun olduğu zaman dilimini yakalamamız gerekiyordu, o nedenle sabah 05.00'te yaptık. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan ve Karayolları Genel Müdürü Sayın İsmal Kartal'a bana bu imkanı tanıdıkları için teşekkür ediyorum. Ayrıca köprü inşaatında çalışan ve bu rekor denemesinde bize yardımcı olan tüm mühendislere de teşekkürlerimi iletiyorum."

Kenan, köprüden bundan daha hızlı bir geçiş olacağını düşünmediğini vurgulayarak, "Bizim dünya şampiyonası yarışlarında çıktığımız en yüksek sürat 300 kilometre civarı oluyor. 400 kilometre ise çok yüksek bir hız. O nedenle bu hıza ulaşmak bir hayaldi. Çok şükür hayalime ulaştım. Dünya şampiyonasında liderliği sürdürüyorum, bundan sonraki hayalim 5. dünya şampiyonluğu." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar da Kenan Sofuoğlu'nun başarılara imza atmaya devam edeceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak biz Türkiye'nin medarı iftiharı olan bir sporcumuzun spora katkısı olabilecek bütün etkinliklerini canı gönülden desteklemeye devam ediyoruz. Seri üretim bir motosikletle çıkılabilecek en yüksek hıza ulaşma rekoruyla bir Türk sporcusunun neler yapabileceğini gösterdi. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Umuyoruz ki Kenan Sofuoğlu daha birçok başarılara imza atacaktır."

 
İzmir’de şok ayrımcılık iddiası: Romanları içeri almayın!
 
İstanbul saldırısından bir kahreden haber daha!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul saldırısı sonrası UEFA'dan skandal karar!
UEFA, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle EURO ...
Ve Umut resmen Altınordu’da
PTT 1'inci Ligi'nde yeni sezonda üst sıralara oynamayı hedefleyen Altınordu, ...
Ve proje ortaya çıktı: İşte yeni Alsancak Stadı
İhalesi bir ay içerisinde gerçekleştirilecek stat, zeminde aksı değiştirilmeden ...
 
Pınar Karşıyaka’da Markovic dönemi
Spor Toto Basketbol Ligi'nde Pınar Karşıyaka, Nenad Markovic'le 1 yılı ...
Göztepe Galatasaraylı Emre Can’la imzaladı
PTT 1'inci Lig'i takımı Göztepe, dış transferde anlaşma sağladığı Galatasaraylı ...
Karşıyaka’nın borçları için belediye de devrede!
Tarihinin en ağır borç yüküyle 2'nci Lig'e düşen Karşıyaka'da geçen hafta ...
 
Ve Karşıyaka’da bir devir kapandı: Sarıca’nın vedası!
İzmir ekibinin başantrenörü Sarıca, görevinden ayrıldığını açıkladı. Sarıca, ...
Karşıyakalı hentbolcular Türkiye şampiyonu!
Karşıyaka Belediyesi, alternatif spor branşlarına verdiği önemin meyvelerini ...
Karşıyaka'da gözler Akpınar'da
İkinci Lig'e düşen transfer yasaklısı Karşıyaka'da geçen hafta kulübe ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva