HABERLER>EKONOMİ
24 Aralık 2012 Pazartesi - 11:08

“Kemeraltı’nın Ege-Koop vizyonuna ihtiyacı var”

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Kemeraltı’nın İzmir ticaret hayatının önemli merkezlerinden biri olduğunu belirterek, “ Adeta mantar gibi kentin dört bir tarafında çoğalan AVM’lere verilen önem ve desteğin yanı sıra sağlanan avantajların yarısı bu tarihi çarşımıza verilmedi. Sorunların kaynağında bu var.” dedi. Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı İlyas Gönen de, Sağlık Serbest Bölgesi ile Atayol gibi hemen her İzmirliyi heyecanlandıran projeler geliştiren Aslan’dan Kemeraltı için de proje talep etti. Gönen, “ Kemeraltı’nın içinde bulunduğu durumdan çıkması için Hüseyin Aslan’ın vizyonuna ve çabalarına ihtiyaç var.” ifadelerini kullandı.

“Kemeraltı’nın Ege-Koop vizyonuna ihtiyacı var”

İZMİR - Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Kemeraltı Esnaf Derneği’nin yaklaşık bir ay önce seçilen Başkanı İlyas Gönen’i ziyaret etti. Yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Aslan, derneğe çalışmalarında başarılar diledi. Kemeraltı Çarşısı’nın İzmir için önemli bir merkez olduğunu, kentin ticaret hayatının bu bölgede şekillendiğini belirten Aslan, “ Gençlik dönemlerimle, gazeteciliğe başladığım ilk yıllar çarşı ile iç içe geçti. Kemeraltı’ndan aldığım keyfi, heyecanı kolay kolay başka yerlerden almadım. Burası sadece sıradan bir alışveriş çarşısı değil. Burası esnaf ve halkın birbiriyle paylaşımlarda bulunduğu, gündelik yaşamlarına renk kattıkları özel bir alan aynı zamanda.” dedi.

AVM’LERE VERİLEN ÖNEMİN YARISI İLE…
Sekiz bin esnafın faaliyet gösterdiği çarşının getirisinin çalışanları ile birlikte yüz bine yakın insanı ilgilendirdiğini, geçimini buradan temin ettiğini kaydeden Aslan, “Kemeraltı İzmir’in tarihine malolmuştur. Ancak maalesef özellikle son on yıl olmak üzere gün geçtikçe kan kaybetmektedir. Adına şarkılar yazılan, belgeseller, filmler çekilen, alışveriş kültürümüzün şekillenmesinde büyük rol oynayan Kemeraltı bu ilgisizliği hak etmiyor. Esnafın sıkıntılarına, sorunlarına kulak tıkanıyor ya da günü kurtarmaya dönük çalışmalar yürütülüyor. Eğer kentin dört bir tarafını kaplayan büyük alışveriş merkezlerine gösterilen ilgi, alaka, değerin hatta ulaşım başta olmak üzere sunulan avantajların yarısı bu güzel çarşımıza da sağlanmış olsaydı emin olun ortada sorun, sıkıntı kalmazdı.” diye konuştu.

ASLAN: KEMERALTI SİYASİ MALZEME YAPILMAMALI
İzmir’i seven ve İzmir’de yaşayan biri olarak tüm bu değerlere kayıtsız kalınmasının kendisini üzdüğünü vurgulayan Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Ulaşımdan güvenliğine kadar sorunlar çok. Kemeraltı siyasi malzeme yapılmamalı. Buradan türlü rantlar elde etmek için uğraşılmamalı. Buraya hizmet kutsal görev kabul edilmeli. Kemeraltı yeniden İzmirlilerle buluşturulmalı. Konak meydanı iyi bir projedir ancak bazı eksik düzenlemeler dolayısıyla vatandaşlarla Kemeraltı’nın arasına girdiğini düşünüyorum. Yaşanan sorunlar sadece bugünün meselesi de değil. Kemeraltı’nın ayağa kaldırılması, standartının yükseltilmesinden herkes kazanır. İzmir’de, bu kentte yaşayanlar da, üreticiler de, tüketiciler de. Dolayısıyla başta yerel yönetimler olmak üzere İzmir’in ve İzmirlilerin artık kendine gelmesi, silkinmesi gerekiyor.”

GÖNEN: ATTIĞI HER ADIMDA YANINDAYIZ…
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren Kemeraltı Esnaf Derneği’nin çiçeği burnunda Başkanı İlyas Gönen de, “ Aslan Başkanımızın çalışmalarını yıllardır yakından ve ilgiyle takip ediyoruz. Attığı her adımda sonuna kadar yanındayız.” ifadelerini kullandı.

KEMERALTI’NIN HÜSEYİN ASLAN’IN VİZYONUNA İHTİYACI VAR

Çalışmaları ve geliştirdiği projelerin taktire şayan olduğunu belirten Gönen, “ Başkanımızın mala da mülke de, koltuğa da, itibara da ihtiyacı yok. Ama buna rağmen İzmir için üretmeye, sorumluluğunu yerine getirmeye çalışıyor. Güzellik de zenginlik de tepsiye konup yenecek bir şey değil ve bunu Başkanımız Hüseyin Aslan en iyi şekilde gösteriyor. Çıkarsız, dürüstçe. Kendisinin Kemeraltı esnafına yakınlığını çok iyi biliyoruz. Hatta çoğu dükkanlarımızdan alışverişler yaptığını da. Bin 300 üyeli bir dernek olarak bizim böyle bir büyüğümüzden tek bir ricamız olabilir o da; garip Kemeraltı için de bir ağabeylik yapması, proje hazırlaması. Kemeraltı’nın gündelik, göstermelik çalışmalara değil İzmir’in planlı gelişimine yaptığı katkılar, sunduğu kazanımlar ortada olan ve son aylarda açıkladığı Sağlık Serbest Bölgesi ile Atayol Projeleri ile hepimizi heyecanlandıran Hüseyin Aslan’ın vizyonuna ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çalışanları ilgilendiren haber: İşçiye ameliyat sürprizi
İş mahkemesi önemli bir karara imza attı. Çalıştığı banka ile ilişkisi ...
İzmir SOUVENIR’i çok sevdi
Egelilerin sevdiklerine hediye bulma telaşına her yıl son veren SOUVENIR ...
İzmir sütün tozunu Konya’ya kaptırdı!
İzmir’in süt üretiminde Türkiye’nin başkenti olduğunu belirten Tire Süt ...
 
Bir ‘benzin’ klasiği: Yine zam geldi
Benzinin litre fiyatına geceyarısından geçerli olmak üzere 6 kuruş zam ...
Çiftbağcı 2013’de 3 yeni mağaza açacak
Gıda ve perakende sektöründe marka olmak hedefiyle 2004’de yola çıkan ...
Mavişehir'in beyaz noktası…
Gültekinler İnşaat'ın satışı devam eden projesi Beyaz Nokta Evleri, modern ...
 
Elektrik Mühendislerinden ‘gizli zamma’ dava!
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK)'nun perakende satış lisansı sahiplerinin ...
TL banknotlardaki imza değişiyor
100, 20 ve 10 liralık banknotlardaki Merkez Bankası Eski Başkanı Durmuş ...
İzmir kruvaziyer limanlarında ilk 50'ye girdi
İzmir, 2012 yılında Avrupa’da yaşanan kriz nedeniyle turizmdeki düşüşe ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva