HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Temmuz 2019 Cumartesi - 09:53

Kemeraltı 88. İEF’ye taşınıyor

6 – 15 Eylül tarihlerinde 88’inci kez gerçekleşecek İzmir Enternasyonal Fuarı, Türkiye’nin en büyük tarihi açık hava çarşısını ağırlamaya hazırlanıyor. Kemeraltı’nda çeşitli çalışmalar gerçekleştiren Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş. (TARKEM) öncülüğünde; Kültürpark Uzun Havuz alanında Kemeraltı’nın öne çıkan lezzetleri, unutulan zanaatkarları, markaları, tarihi-kültürel değerleri ve diğer bir çok zenginliği esnaf tarafından tanıtılacak.

Kemeraltı 88. İEF’ye taşınıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 6 – 15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Türkiye’nin ilk ve tek genel ticaret fuarı 88. İzmir Enternasyonal Fuarı için çalışmalar son hızıyla devam ediyor. 10 gün boyunca büyük bir heyecana sahne olacak 88. İEF, Türkiye ve dünyadan misafirlerini ağırlayacak. Dolu dolu sürecek etkinliklerle ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin merkezi olacak İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, geçtiğimiz yıl Odak Ülke olan Hindistan yeniden İzmir’de yerini alacak. Bu yılın Partner Ülkesi Çin Halk Cumhuriyeti ile birlikte, 88. İEF’de iş görüşmeleri ve büyük ticari anlaşmaların gerçekleşmesi bekleniyor. İzmir’in önemli değerleri de 88. İEF’de olacak. TARKEM’in öncülüğünde, İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin en büyük değerlerinden biri olan Kemeraltı, Uzun Havuz alanında yerini alacak.   

KEMERALTI İEF’DE
Fuarda Kemeraltı’nın öne çıkan lezzetleri, unutulan zanaatkarları, markaları, tüm ülkeye mal olmuş tarihi-kültürel değerleri ve diğer birçok zenginliği tanıtılacak.  Fuar boyunca Kemeraltı esnafları stant açarak, kendi ürünlerini de satabilecek. Kemeraltı’nın marka değerinin artmasına da yardımcı olacak olan bu etkinlikle, bölge esnafının kendini tanıtmasına imkan sağlanacak. Kemeraltı’nın dünü, bugünü ve yarınının anlatılacağı Kemeraltı Sokağı’nda birçok etkinlik de yer alacak. Bölgede çalışma yapan yazar, araştırmacı, kent gözlemcisi, fotoğrafçı ve sanatçılarla çeşitli atölyeler, sergiler, söyleşiler, imza günleri, dinletiler, yarışmalar yapılacak. Kültürpark’ın Lozan Kapısı ile Montrö Kapısı arasında yer alan Uzun Havuz alanında ziyaretçiler mini bir Kemeraltı yolculuğuna çıkacak. TARKEM tarafından belirlenen kriterlere uyacak olan firmalar ihtiyaçları doğrultusunda stant kiralayarak etkinlikte yer alabilecek.

TARKEM KİMDİR?
TARKEM (Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş), İzmir kent değerlerini korumak, geliştirmek için yeni bir iş modeli yaratmak ve yarattığı bu modelle İzmir Tarihi Kent Merkezi’ni canlandırmak amacıyla 19 Kasım 2012 tarihinde kurulmuş çok ortaklı bir yapı olarak öne çıkıyor. Kamu – özel ortaklık modelinin Türkiye’deki en önemli örneklerinden biri olan TARKEM’in ortaklık yapısında yüzde 38’ini kamu, yüzde 62’sini özel sektör oluşturuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi yüzde 30’luk payı ile kamu kurumları ortaklarının başını çekiyor. TARKEM’in temel amacı; 2007 yılında ilan edilmiş olan Kemeraltı ve Çevresi Kentsel Yenileme Alanı içerisinde yer alan, başta çöküntü alanlar olmak üzere, belirlenen alanda ihtiyaç odaklı, yenilikçi ve toplumun tüm hedef gruplarını dahil eden gayrimenkul, hizmet ve organizasyon projeleri üretmek.

2 BİNİN ÜZERİNDE TESCİLLİ YAPI
Günümüzde hala kentin merkezi olarak tanımlanan ve aktif olarak kullanılan tarihi Kemeraltı ve çevresi; yaklaşık 2 binin üzerinde tescilli anıtsal ve sivil mimari örneği, 2 bin 500 yıllık tarihe sahip sokak ve meydan dokusu, han, atölye, otel, hamam, cami, kilise, sinagog, okul, çeşme gibi tarihi ve kültürel yapılarıyla zengin ve çok renkli bir kültür mozaiğinin oluştuğu ve geliştiği bir alan.

SAYILARLA 87. İZMİR ENTERNASYONAL FUARI
Geçtiğimiz yıl 7 – 16 Eylül tarihlerinde gerçekleşen 87. İzmir Enternasyonal Fuarı’nı, 1 milyon 63 bin 782 kişi ziyaret etti. Dünyanın çeşitli bölgeleri başta olmak üzere Türkiye’nin illerinden gelen ziyaretçiler, dolu dolu bir 10 gün geçirdi. İzmir Enternasyonal Fuarı, Ana Teması “Teknoloji” ile birlikte yenilikleri hem sektör profesyonellerine hem de ziyaretçilerine sundu. Partner Ülkesi Sırbistan, Odak Ülkesi ise Hindistan olan 87. İEF; on günlük süreçte 19 seans sinema gösterimi, 10 konser, 9 caz gecesi, 9 ülkeden 500 sanatçı, 1 milyar dolara yakın iş bağlantısına ev sahipliği yaptı.

 
Geleceğin yıldızlarına ücretsiz forma
 
Kültürpark’ta yaz sineması nostaljisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Geleceğin yıldızlarına ücretsiz forma
Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından açılan ücretsiz futbol ...
Çiğli’de el sanatları kurslarına büyük ilgi
Çiğli Belediyesi tarafından açılan yaz dönemi el sanatları kurslarına büyük ilgi yaşanıyor.
İzmir'de büyük temizlik: Binlerce kamyon çöp çıktı!
İZSU Genel Müdürlüğü yağışlı mevsimin bitmesinin ardından derelerde temizlik ...
 
Büyükşehir'de toplu sözleşme tamam! Anlaşma maddelerinde neler var?
İzmir Büyükşehir Belediyesinde kamu emekçileri, yıllardır beklenen haklara ...
Başkan Batur’dan Kahramanlar’a Pazaryeri müjdesi
Kahramanlar’da bölge halkının çözüm beklediği pazaryeri sıkıntısı sona ...
Mehmet KARABEL yazdı... Canla… Başla… Aşkla…
Mehmet KARABEL yazdı... Canla… Başla… Aşkla…
 
Soyer'den flaş talimat: Fotoğraflarımı kaldırın!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, anlamlı bir uygulamaya imza ...
Meclis’te gündem Buca Metrosu ve 15 Temmuz!
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onay ...
Büyükşehir’de sürpriz gelişme: Sunay Akın, Soyer’in danışmanı oldu!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özel ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva