HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ağustos 2021 Salı - 16:41

Kemalpaşa Metrosu için ihale tarihi belli oldu

Küçük Menderes ile Yarımada'da geçen aylarda yatırımları ve projeleri yerinde inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, incelemelerine Gediz Havzası'ndaki Kemalpaşa'da devam etti. Kemalpaşa'da 2 yılda 120 milyon liralık yatırım yapıldığını söyleyen Tunç Soyer, Otogardan başlayarak ilk etap Pınarbaşı, arkasından Pınarbaşı – Kemalpaşa arası 27,5 kilometrelik metro hattı proje ihalesine 9 Ağustos'ta çıkıyoruz. Kemalpaşa bunu hak ediyordu” dedi.

Kemalpaşa Metrosu için ihale tarihi belli oldu

Gediz Havzası'nda bulunan Kemalpaşa'daki projeleri yerinde inceleyen Başkan Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer'e; Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ile eşi Lütfiye Karakayalı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları Ertuğrul Tugay, Yıldız Devran, Suphi Şahin ve Eser Atak, İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, Büyükşehir Belediyesi'nin bürokratları ve muhtarlar eşlik etti.

Soyer'den kuraklık ve küresel ısınma mesajı
Kemalpaşa Atıksu Arıtma Tesisi ve Nif Çayı'nda inceleme yapan Soyer sonrasında İZSU’nun ilçedeki tüm altyapı yatırımlarının anlatıldığı toplantıya katıldı. Soyer, son 2 yılda Kemalpaşa'da 120 milyon liralık yatırım yapıldığını söyleyerek, “Tarihinde Kemalpaşa'nın görmediği kadar büyük yatırımlar içindeyiz. Olağanüstü bir hızla projelerimizi sonlandırmaya gayret ediyoruz” diye konuştu. Ulucak'ta yapımı süren Atıksu Arıtma Tesisi hakkında bilgi veren Soyer, kuraklıkla mücadele açısından bu tesisin önemine vurgu yaparak, “İlk kez arıtılan A kalite su ile tarımda, bahçe sulamada kullanılabilir bir su olarak çıkacak. Biz yaklaşık günde 100 metreküp arıtılmış suyu tarla, bahçe sulama için kullanabiliyor hale geleceğiz. Önümüzde kuraklık, küresel ısınmanın yaratacağı daha büyük tehditler varken; kurduğumuz tesisi bu biçimde değerlendiriyor olmanın ne kadar önemli olduğunu daha sonra herkes görecek. Yapılan iş Türkiye'ye örnek olacak son derece değerli bir iş” diye konuştu.

Sular deşarj edilecek
İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yapımı süren Ulucak Atıksu Arıtma Tesisi inşaatını inceleyen Başkan Soyer, proje hakkında İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan'dan bilgi aldı ve inşaatı gezdi. Kemalpaşa Ulucak’ta yapımı devam eden tesis, günlük 5 bin metreküp evsel atık suyu arıtarak su arıtma konusunda Türkiye birincisi olan İzmir'in 69'uncu atıksu arıtma tesisi olacak. Tesis, 25 bin kişiye hizmet verecek. Ultraviyole yöntemiyle dezenfekte edilen sular güvenle deşarj edilecek. 35 milyon liralık yatırımla hayata geçen tesisin yılsonunda hizmete alınması bekleniyor.  

Metro müjdesi
Kemalpaşa için metro projesinin ihalesine çıkacaklarının müjdesini veren Soyer, “6 gün sonra, 9 Ağustos'ta Kemalpaşa tarihi için çok önemli bir dönüm noktası, milat olacak. Biraz daha iddialı söyleyeyim. Hep diyoruz ya 'Buca Metrosu İzmir tarihinin en büyük yatırımı, 1 milyar 70 milyon euro bedelli çok büyük bir yatırım'. 9 Ağustos günü başlayacak yolculuk, muhtemelen Buca metrosu için ortaya koyduğumuz bu rekor rakamı da geçecek bir rakam. Hepimizi çok heyecanlandıran, Kemalpaşa'nın 50-100 yılını olağanüstü değiştirecek yepyeni bir noktaya taşıyacak proje. Otogardan başlayarak ilk etap Pınarbaşı, arkasından Pınarbaşı – Kemalpaşa arası 27,5 kilometrelik metro hattı proje ihalesine 9 Ağustos'ta çıkıyoruz. Hepimiz çok heyecanlıyız, gururluyuz. Kemalpaşa bunu hak ediyordu. Bu yatırımla beraber İzmir'de çıtayı bambaşka yere taşıyan ilçemiz olacak. Metro sadece ulaşım değil, medeniyeti ileri taşıyan bir yatırım” dedi.
İlçede yapılan projeler için Başkan Tunç Soyer'e teşekkür eden Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Büyükşehir o kadar çok yatırım yapıyor ki, Kemalpaşa'nın tarihinde bu dönemki kadar hiçbir zaman yatırım olmamıştır. Kemalpaşa ayrıcalıklı bir yer oldu. Bunun için mutlu ve gururluyum” diye konuştu.

 
Muğla'daki yangınlara müdahaleye Azerbaycan desteği
 
Yangın bölgeleriyle ilgili ürküten açıklama!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
fırtına 3 Ağustos 2021 Salı 18:03

komiksiniz...

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şoför esnafından Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın ile ...
Genç CHP'lilerden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi Efeler Gençlik Kolları Başkanı Artuğ Akosman ve ...
Küçük Amal Selçuk’ta çocuklarla yürüyecek
Suriyeli mülteci çocukların yaşadığı zorlukların dünya gündemine taşınması ...
 
Karşıyaka’dan Bodrum’a yardım köprüsü
Geçtiğimiz hafta yangın felaketinin yaşandığı Antalya’nın Manavgat ilçesine ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi 596 mahalleyi ziyaret etti
Aydın Büyükşehir Belediyesi "Büyükşehir Sahada" uygulaması kapsamında ...
DEÜ, öğrencileri adına fidan bağışlayacak
Yaklaşık 67 bin öğrencinin eğitim gördüğü Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), ...
 
Torbalı Belediyesi ‘Tiyatro Festivali’ düzenliyor
Daha önce Torbalı’da ‘Tiyatro Günleri’ düzenleyen Torbalı Belediyesi bu ...
Büyükşehir Belediyesi dağıtmıştı… Felaket son anda önlendi
İzmir'in Urla ilçesi sınırları içerisinde yer alan Birgi Mahallesi'nde ...
Menemen'den yangın bölgesine yardım eli
Menemen Belediyesi’nin destekleriyle hazırlanan Aşevi İkram Aracı, yaraları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva