HABERLER>EGE
17 Eylül 2017 Pazar - 13:54

Kemalpaşa’daki şenlikte kriz… Başkanlar karşı karşıya!

Konak ve Karşıyaka belediyelerinin Yörükler Şenliği için ilçeye gönderdikleri ikram araçlarını gören Belediye Başkanı Uğurlu, Yörükler Derneği Başkanı Savran’a, “Ne istediyseniz verdik. Siz niye başka ilçe belediyelerden araç istiyorsunuz?” dediği öğrenildi. Bu çıkış protokolde gerginlik yarattı.

Kemalpaşa’daki şenlikte kriz… Başkanlar karşı karşıya!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Kemalapaşa’da bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Yörükler Şenliği protokolünde kriz yaşandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kemalpaşa Belediyesi’nin katkılarıyla Dere Mesire Alanı’nda gerçekleşen etkinlik gerginlikle başladı.

Konak Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi tarafından alana gönderilen ikram araçları Kemalpaşa Yörükler Derneği Başkanı İsmail Savran ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’yu karşı karşıya getirdi. İkili arasındaki atışma protokole de yansıdı. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Ulviye Üreten de Belediye Başkanı Uğurlu ile tartıştı. Gelişmelerin arından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen törene gelen Başkanvekili Sırrı Aydoğan alanı terk etti.

NE İSTEDİYSENİZ VERDİK!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun etkinlik alanına girdiğinde Konak ve Karşıyaka belediyelerinden gelen ikram araçlarını görmesiyle sinirlendiği ve Dernek Başkanı Savran’a, “Biz bu etkinliği İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapmıyor muyuz? Ne istediyseniz verdik. İzmir Büyükşehir Belediyesi de verdi. Siz niye başka ilçe belediyelerden araç istiyorsunuz? Bu araçları geri göndereceksiniz” dediği öğrenildi. Daha program başlarken ortamın gerilmesi üzerine Ege Bölgesi’nin çeşitli illerinden Kemalpaşa’ya gelen yörüklerin de alanı terk ettiği öne sürüldü.

ZABITA PERDELEME YAPTI
Ayrıca Kemalpaşa Belediyesi bünyesindeki zabıtaların da gelen Konak Belediyesi araçlarının önüne set çektiği ve engellemeye çalıştığı belirtildi.

BAŞKAN’IN NEZAKETLİ DAVRANMASI GEREKİYORDU!
Kavgayla başlayan şölen ve yaşananlar hakkında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, “Orada biz yardımcı olmuşuz, ilçe belediyesi destek vermiş. Yörükler Derneği’nin başka yerden araba çağırması doğru değil. Ama madem araçlar gelmiş ilçe belediye başkanının daha nezaketli davranması ve gelenleri misafir olarak görmesi gerekirdi. Bu olay İzmir’e yakışmadı. Ben tartışma olunca alanı terk edip ayrıldım. Sonrasında şenlik devam eder mi etmez mi bilmiyorum” açıklamasını yaptı.

CHP’Lİ BAŞKAN O ARAÇLARLA GELEN PİLAVI DAĞITTI
Öte yandan CHP İlçe Başkanı Ulviye Üreten de alana gelen Konak Belediyesi’nin ikram aracından vatandaşlara kendisi pilav dağıttı. Yüzlerce vatandaşın oluşturduğu kuyruk sırasında etrafta yine zabıta araçları yer aldı.

ANLAMADIM, ŞAŞIRDIM, MANİDAR BULDUM, BU KADAR ÖZGÜVENSİZLİK OLMAZ!
Krizin ardından Egedesonsöz’e konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş önemli açıklamalarda bulundu. Pekdaş, “Ben çok şaşırdım. Öncelikle onu söyleyeyim. Geçen hafta Kemalpaşa yörükleri bir şenlik düzenliyoruz diye geldiler. Etkinlik komitesi adına temsilcileri ağırladık. Etkinliği anlattılar. Bu etkinlliğe bizi davet ettiler. Ayrıca Türkiye’nin tüm şehirlerinden yörüklerin bir araya geldiği bir etkinlik bu. Çok misafirimiz var. Kemalpaşa Belediyesi yemek veriyor ama o yeterli olmayacak. Biz sizden katkı istiyoruz dediler ve dilekçe verdiler. Ben de yemek zor olur tavuklu pilav olsun dedim. Tamam çok iyi olur dediler. Ben de gereken hazırlıkların yapılması için talimatımı verdim. Bugün alanda nahoş, çirkin, olmaması gereken şeyler olmuş. Biz bir dayanışma örneği gösterdik. Buradan bir takım siyasi sonuçlar çıkarmak manidar. İzmir dayanışması adına bir de ortada misafirperverlik var. İşim olmasaydı ben de gidecektim. Çünkü yörükler bizi ziyaret ederek davet ettiler. Bir yemek göndermek, yardımcı olmak, tepki gösterilecek büyük bir yanlış davranış gibi gösterilecek ve siyasi malzeme yapılacak bir şey değil.  Ben Kemalpaşa Belediye Başkanı yerinde olsaydım teşekkür ederdim. Bunu anlamadım, çok manidar buldum, bu kadar özgüvensizlik olmaz” dedi. 

SEMA PEKDAŞ İŞİNE BAKSIN!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu yaşanan krize ilişkin detaylı bir açıklama yaptı. Uğurlu, “Sema Pekdaş işine baksın. Gitsin kendi belediyecilik hizmetleriyle uğraşsın. Konak’ta olan bütçenin dörtte biriyle biz Kemalpaşa’da yatırım yağmuru gerçekleştirdik. Onun bir tane icraatı kimse görmüş değil. Kemalpaşa Belediyesi’nin organizasyonunu yaptığı, ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe tavuk pilav göndermek iş değil. Biz yörüklerimizle birlikte bu etkinliğin dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Konaklamadan 600 kişilik yemek ihtiyacına, ulaşımdan sanatçılarına ve tanıtım afişlerine kadar her şeyinde Kemalpaşa Belediyesi’nin imzası var. Bu konuyu asıl siyasallaştıranlar kendileridir. Siyaset yapmadıklarını ifade edenler yörük şenliği gerçekleştirilirken yol kenarında pilav kazananın başında fotoğraf verdiler. Ben CHP ilçe başkanı ulviye üreten hanımefendiye de nezaket sınırları içinde gerekeni söyledim. O da bana ‘Bunlar misafir. Kalsınlar, ikramları dağıtsınlar’ dedi. Bizim hiçbir şeye ihtiyacımız yokken Konak ve Karşıyaka belediyelerinden ikram araçlarını çağırmışlar. Şimdi ben senin evine gelsem ve orada birilerini çağırıp yemek versem uygun olur mu? Buranın şehriemini ve belediye başkanı benim. Buna izin vermem. Meseleyi siyasallaştırıp konuyu tartışmalı hale getiren de Ulviye Hanım’dır” dedi.

İLÇEMİZE DESTURSUZ GİRMİŞLERDİR!
Yörük kültürünü ve geleneğini yaşatmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtirken, “Yörük gelenek ve göreneğinde bir yörüğün kapısını çalar destur ile girersen yörüğün aşı senin aşın yatağı da senin yatağın olur, sana sahip çıkar. Diğer ilçelerden çağrılan araçlar belediyemizin bilgisi dışındadır. İlçemize destursuz girmişlerdir” diye konuştu. Başkan Uğurlu tüm yaşananlara Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan’ın da şahit olduğunu söyledi. Uğurlu Aydoğan’ın kendisine hak verdiğinin altını çizdi. 

 
49 yıldır böylesini yaşamamışlardı
 
Altay tat vermedi
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Eylül 2017 Pazartesi 08:57

Uğurlunun son dönemidir. Üstüne varmayın. Süresi dolunca çekip gidecek zaten. akepenin izmirde ne işi var? daha doğrusu Türkiye'de ne işi var?

Yorumu oyla      13      5  
efe 18 Eylül 2017 Pazartesi 04:42

izmirde yörükler derneği başkanına posta koyuyosun hemde izmirde kendin kaybedersin kemalpaşanın başkanı

Yorumu oyla      14      5  
Yörük Efe 17 Eylül 2017 Pazar 19:40

Bu tür etkinlikler atalarımızdan bize kalan bu mirası günümüzde unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması için ülkenin değişik yerlerinde yapılmaktadır.Hiç bir yörük oraya aç karnını doyurmak için gelmez, bir gün aç kalmakta insanı öldürmez.Yörüğün en azından simit yiyecek parası cebinde vardır.Yapılan etkinliklerde zaman zaman düzenleyen belediyelerin yanında çevre il ve ilçe belediyeleri, dernekler de katkı sağlamaktadır.Ne etkinliği düzenleyen nede araç gönderen belediyelerin siyasi görüşü önemli değil önemli olan geleneğini devam ettiren YÖRÜK lerin bu şekilde gündeme gelmesi hoş değil.Düğün ve cenaze evine yemek göndermek asırlardır geleneğimizde vardır.Keşke Kemalpaşa belediye başkanı olayı böyle değerlendirmiş olsaydı.Yörükler kırılmazdı.

Yorumu oyla      13      6  
özizmirli 17 Eylül 2017 Pazar 18:07

sema pekdaş 4 yıldır görevde 3 tane park açtı..yeter de artar..fazla bile geldi bana..

Yorumu oyla      14      6  
Yörük... 17 Eylül 2017 Pazar 16:14

Burada chp olaydan faydalanıp kendi showunu yapmaya gelmiş..ben de ordaydım İlçe belediye baskanı her seyi fazlasıyla yapıp hazırlamıs kimseler ac kalmadı madur olmadı.konak ve karsıyaka show yapma peşinde.tabiki işn içinde yörük baskanı da var

Yorumu oyla      13      13  
Ülkeye yazık 17 Eylül 2017 Pazar 15:50

Ötekileştirmeye hayır, ben yok biz varız o halde hep beraber bir araya gelip bu ülke için herşeyin en güzelini yaparız bunu siyasetçilerin söylemesi çok mu zor? Millet ötekileştirmeden bıktı ve artık buna pirim vermiyor.Devam edenler 2019 seçimlerinde hüsrana uğradıklarında iş işten geçmiş olacaktır.

Yorumu oyla      16      7  
17 Eylül 2017 Pazar 15:48

Bu tür etkinlikler ilgili kurumların desteğiyle yapılır, el atından yeni sponsor veya destek aranmaz, bağlantı kurulmaz, bu yanlış olmuş. Kemalpaşa ise yanlışa yanlış yapmış diyelim, keşke görmemezlikten gelip günün keyfini kaçırmasıymış.

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi duvarlar 'aşk defterine' döndü
Manisa'da yüzlerce yıllık tarihi yapıların duvarlarına, bazı kişilerce ...
İzmir'de 'yeni moda' sokak kütüphanesi!
İzmir'in Karaburun ilçesinde bir kitapseverin kolilerde sakladığı kitaplarla ...
Olgun ikinci döneme rakipsiz giriyor: Önemli olan Torbalı'nın kazanması
Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, düzenlediği basın toplantısı ...
 
Manisa'da iş makinesi devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Manisa'nın Gördes ilçesinde iş makinesinin devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Yer: Denizli... Camide uyuşturucu sonu oldu!
Denizli’nin Pamukkale İlçesi’nde cami tuvaletinde, yüksek dozda uyuşturucu ...
Yangın kabusu bitmiyor... Bu kez adres Milas!
Muğla'nın Milas İlçesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın ...
 
Çıplak elle balık avı yarışı!
Denizli'nin Çameli İlçesi'nde düzenlenen 7'nci Kültür, Tarım, Alabalık ...
James Bond Ege sularında! Sır tekne!
Çanakkale ve Enez Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı devriye ekipleri, ...
Yıldırım Demirören Spor Tesisleri açıldı
Nazilli Belediyesi tarafından yaptırılan Yıldırım Demirören Spor Tesisleri ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva