HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Haziran 2019 Pazartesi - 13:09

Kemalpaşa'da 'Altın Kiraz'a muhteşem final

İzmir’in Kemalpaşa İlçesinden her yıl geleneksel olarak bu yıl 48.’si gerçekleştirilen Kemalpaşa Altın Kiraz Kültür ve sanat festivali, Kemalpaşa Dere Mesire Alanında gerçekleştirildi. Mehmet Erdem ve Merve Özbey’in sahne aldığı Festival’de, en iyi kiraz üreticisi de seçildi.

Kemalpaşa da  Altın Kiraz a muhteşem final

Kemalpaşa’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen 48. Altın Kiraz Kültür ve Sanat festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivale, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Hasan Ali Oray, CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil, İyi Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Coşkun Dinçer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer ile vatandaşlar katıldı.

Saat 15.00’de Dere Mesire Alanına Kortej eşliğinde gelen Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ve beraberindekiler, festival alanında kurulan stantlardaki vatandaşlar ile selamlaştı.

Kemalpaşa Dere Mesire Alanı Amfi Tiyatroda gerçekleştirilen etkinlik Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, festivalin açılış konuşmasında, her yıl geleneksel hale gelen Kiraz Festivali’nin Kemalpaşa Kirazının ve ilçenin tanıtımı için büyük önem arz ettiğini belirtti. Karakayalı, “Her yıl Kemalpaşa’mızın Geleneksel hale gelen Kiraz Festivalimizin bu yıl 48.'sini gerçekleştiriyoruz. Bildiğiniz gibi, Kemalpaşa’mız, Sanayisi ile tarımı ile İzmirimiz’in gözde ilçelerinden biri. Kirazımız Kuzey yarım kürede yetişen ilk kiraz olma özelliğini taşımakta. Bu özelliği ile sadece ülkemizde değil, dünyada adından söz edilen bir İlçe Kemalpaşa. Bizim bu Festivali düzenlemekteki amacımız da İlçemizin hem ülkemizde hem de dünyada tanınırlığını arttırmak, üreticimize destek olmak, vatandaşlarımıza da hoşça vakit geçireceği bir ortam sunmak. Kemalpaşa Belediyesi olarak, en büyük hedeflerimizden biri olan ve yıllardır söylenen ancak bir türlü faaliyete geçirilemeyen Meyve işleme tesisi ve Kiraz Kooperatifini kurmak. Bu sayede hem üreticimiz mağdur olmayacak, hem de ürünlerini çok daha rahat bir şekilde piyasaya sunabilecek. Kemalpaşa Belediye Başkanı olarak, Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen tüm Belediye Personeline, sanatçılarımıza ve bugün buraya gelerek bizleri mutlu eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor ve seneye hepinizi 49. Altın Kiraz Kültür ve Sanat Festivalimize bekliyorum” dedi.

En İyi Kiraz üreticisi yarışmasının da yapıldığı Festivalde, Birinciliği Ufuk Sivaz, ikinciliği, Ramazan Savran ve Üçüncülüğü de Hüseyin Kanlı kazandı. Dereceye giren üreticilere plaket ve çeşitli ödüller takdim edildi.

Ödül töreninin ardından, sanatçılar Mehmet Erdem ile Merve Özbey sahne aldı. Merve Özbey’in konseri sırasında yağan yağmur sebebi ile izleyicilere Kemalpaşa Belediyesi Tarafından yağmurluk ve şemsiye dağıtıldı. Kısa süreli yağan yağışa rağmen vatandaşlar konseri büyük bir keyifle izledi. Festival Erzurum’lu sanatçı Ayaz Toprak’ın konseri ile sona erdi.

 
Borcunu ödemeyen müşterilerinin listesini duvara astı
 
CHP’li Beko, kartları iptal edilen güvenlik işçilerini sordu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da duygulandıran Babalar Günü buluşması
Babalar Günü Buca’da anlamlı etkinlikle kutlandı. Zübeyde Hanım Huzurevi ...
Başkan Gümrükçü o davada beraat etti!
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü İzmir 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ...
Çiğli'de Habitat ile iş birliği: Dezavantajlı grupların yanındayız
Habitat Derneği tarafından yürütülen projelerin ilçe yerelinde de uygulanması ...
 
Büyükşehir'de kadro operasyonu: İşte atanan isimler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in belediye kadrosunda yaptığı ...
Bayındır'da kiraz buluşması
Bayındır’ın Balcılar Mahallesi Kiraz Şenliği bu sene 9. kez kutlandı. ...
Başkan Batur: Konak’ta öncelik kentsel dönüşüm!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Konak’ta eksiklikler ile ilgili bir ...
 
Karşıyaka konsere doyacak
Sezon boyunca Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde muhteşem müzik şölenlerine ...
İzmirliler dikkat! Hangi seferler değişti?
Kent merkezinde bulunan Talatpaşa Bulvarı ve Şair Eşref Bulvarı’ndaki ...
Bornova'da Kiraz Festivali coşkusu
Bornova Belediyesi'nin Beşyol Mahallesi'nde düzenlediği Kiraz Festivali ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva