HABERLER>EGE
1 Temmuz 2012 Pazar - 07:24

Kelebekler Vadisi'nde aşk kabusa dönüştü

Kelebekler Vadisi'nde geziye çıkan ve tehlikeli bölgede ilerleyen Polonyalı iki sevgili hava kararınca dönemedi. Çifti, korku dolu 8 saatin sonunda AKUT kurtardı.

Kelebekler Vadisi nde aşk kabusa dönüştü

MUĞLA - Fethiye Ölüdeniz'deki Kelebekler Vadisi'nde uyarı levhalarını dikkate almayan Polonyalı iki genç turist, şelaleye ulaşmak isterken kayboldu. Sarp ve tehlikeli arazide kayaların üzerinde mahsur kalan çiftin yeri patlattıkları cep telefonu ve fotoğraf makinesi flaşları sayesinde tespit edildi. Genç çift, AKUT ve jandarmanın 8 saat süren operasyonu ile kurtarıldı.
Fethiye'ye tatile gelen Polonyalı Juana Mayenska (23) ve sevgilisi Jakup Wroblewski (25), önceki gün öğle saatlerinde tekne ile Kelebekler Vadisi'ne gezmeye gitti. Bir süre denize girip kafede oturan çift, daha sonra şelaleleri görmek için sarp arazide yürüyüşe çıktı. Kilometrelerce yol kat edip birinci şelaleyi geçen Polonyalı çift, ikinci şelaleye ulaşmak için tırmanışını sürdürdü.
 
UMURSAMADILAR
'Tehlikeli' yazılı uyarı levhalarına rağmen yola devam eden çift, ikinci şelaleyi gördükten sonra bu kez üçüncü şelaleye doğru yol aldı. Oldukça dik ve sarp kayalıkta daha fazla ilerleyemeyen turistler, hava kararınca geri dönmek istedi. Ancak çıktıkları tepeleri inemeyen turistler, sarp arazideki kayalıkların üzerinde mahsur kaldı.
Jakup Wroblewski, bir arkadaşını telefonla arayıp Kelebekler Vadisi'nde mahsur kaldıklarını söyledi. Sonrasında durum önce jandarmaya bildirildi. Jandarma ekipleri yetersiz gelince birkaç saat sonra AKUT'a haber verildi. Fethiye AKUT üyeleri, Faralya köyü yakınlarında arama çalışmalarına başladı.
Turistlerin yeri cep telefonu ve fotoğraf makineleriyle patlattıkları flaşlar sayesinde tespit edildi. Gece karanlığında halatlarla birbirlerine bağlı olarak ilerleyen AKUT üyeleri, kayalık ve sarp arazide Polonyalı turistlere ulaştı. 8 saat süren nefes kesen operasyonun ardından gece yarısı Kelebekler Vadisi Plajı'na indirilen turistler, buradan tekneyle Belceğiz Plajı'na getirildi. Bekleyen sağlık ekiplerinin kontrolden geçirdiği iki Polonyalı turist, daha sonra jandarmaya ifade verdi. Turistler ifadelerinin ardından Fethiye'de kaldıkları villaya götürüldü.
 
FLAŞ KURTARDI
Jandarmaya ve AKUT ekiplerine çok teşekkür eden Polonyalı genç çift, "Yürümeyi biraz abartınca başımıza bunlar geldi. Gece yarısı kayaların üzerinde kala kaldık. Yerimizi flaş çakarak tespit ettirdik. Telefon ve fotoğraf makinamızın şarjı bitse mahfolmuştuk. Karanlıkta kimbilir başımıza neler gelirdi. Yardım eden herkese teşekkür ederiz. Yaşadığımız bu kötü anıya rağmen Fethiye'yi çok seviyoruz" dedi.
 
UYARILAR ARTMALI
AKUT Operasyon Sorumlusu Ersin Gür da turistleri sağ olarak kurtardıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Ancak, bölgedeki uyarı levhalarının artırılmasını ve otellerde turistlere gerekli bilgilendirmelerin yapılmasını istedi.
Faralya Doğasını ve Kültürünü Yaşatma ve Turizmini Geliştirme Derneği (FARDER) Başkanı Hasan Karaburun ise "Kelebekler Vadisi'nde tehlike bölgeleri işaret eden levhalar var. Ama yine de yılda bir iki kez benzer olaylar yaşanıyor" diye konuştu.(Yeniasır/Erdoğan Cankuş)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bodrum'un 90 milyon liralık AVM’si açıldı
Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde yapımı 200 günde tamamlanan Midtown Alışveriş ...
Denizli’de kaçak ilaç operasyonu
Denizli'de polis, ihbarı üzerine arama yaptıkları eczanenin deposunda ...
Suudi prensin lüks yatı Bodrum'da
Suudi Arabistan Kraliyet Ailesi'nin önemli isimlerinden Prens El Welid ...
 
Mehmet Ağar turizmi 'Sakin Şehir'i ikiye böldü
Susurluk davasından aldığı 2 yıllık hapis cezasını Aydın'ın 'Sakin Şehir' ...
Ceren bebek turist sütüyle hayata tutundu
Eşi ve bebeğiyle Kuşadası'ndaki tatilden ülkesine dönerken yol kenarında ...
Pamukkale’yi ‘uçuran’ turizm
Zengin turistlerin Antalya-Pamukkale arasında 4 saat süren kara yolculuğunun ...
 
Beyaz cennette korkutan kararma
UNESCO'nun dünya mirası listesinde olan beyaz cennet Pamukkale'nin bazı ...
İhmal 16 yaşındaki Burak’ı ölüme götürdü
Manisa'nın Salihli İlçesi'nde, 16 yaşındaki Burak Yerli, yönetimindeki ...
Manisa’nın ilk alışveriş merkezi Magnesıa açıldı
Avrupa'nın en büyük perakende gayrimenkul portföylerini yöneten, bağımsız ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva