HABERLER>EGE
18 Haziran 2013 Salı - 20:56

Kazdağları’da ormankondu kabusu

Türkiye'nin cennet köşelerinden oksijen deposu Kazdağları'nda aran kaçak yapılaşma, bölgenin kabusu oldu. Kazdağları'nın kaçak bir caminin de yapıldığı Balıkesir'in Edremit İlçesi ile Çanakkale'nin Yenice İlçesini bağlayan karayolu üzerindeki Hanlar Mevkisi, neredeyse mahalleye döndü. Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED), kaçak yapılaşmaya 'Dur' demek için dava açacağını bildirdi.

Kazdağları’da ormankondu kabusu

BALIKESİR- Maden şirketlerinin hedefindeki Kazdağları şimdi de kaçak yapılaşmanın tehditi altında. Biga Yarımadası'nın en yüksek dağlarından biri olan Kazdağları'nın Hanlar Mevkisi'nde ormanlık alana, kaçak olarak son iki yıl içinde 20 yazlık ev yapıldı. Bölgede, temel betonu atılmış, bahçe çitleri depolanmış ev yapmaya hazır yerler de dikkati çekti. Bölgede 2010 yılında emekli bir imam tarafından kaçak olarak yaptırılan bir cami ve imam lojmanı da mevcut. Bir zamanlar koyun ağıllarının bulunduğu bölge, havası ve ve suyuyla pek çok hastalığa iyi gelmesi nedeniyle rağbet görünce kaçak yapılaşmada başladı. Hatta kaçak olarak yapılan evlerin bazılarına kapı numarası bile takılmış olması, görenleri hayrete düşürüyor.
 
Bölgedeki kaçak olarak yaptırılan camiye 11 ay önce Havran Müftülüğü tarafından sözleşmeli imam olarak atanan Bekir Alataş (27), "Ormanlarıyla oksijen deposu olan Kazdağları'nın havası, özellikle astım ve kan kanseri hastalıklarına çok iyi geliyor. Bu nedenle yörede çok rağbet görüyor. Evi olanlar özellikle yaz aylarında gelip kalıyor. Böyle giderse yakında mahalle oluruz" dedi.
 
'DOĞA CİNAYETİ'
Ortaya çıkan manzaranın kaçak yapılaşmanın ötesine geçtiğini belirten yöre sakinlerinden Hasan Gül (60), "Korkunç bir durum. Karayolu üzerinde bir bölge, burayı hiç mi bir yetkili görmedi? Kamu arazisi ve orman talanıyla yaşanan bir doğa cinayeti var. Endişeliyiz, Kazdağları elden gidiyor" dedi.
 
CAMİ TALANI KORUMAK İÇİN İDDİASI
Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Edremit Şubesi Başkanı Mehmet Akif Öznal, Hanlar Mevkisi'ndeki 'yağma' olarak nitelendirdiği kaçak apılaşmanın önüne geçebilmek için dava açmaya hazırlandıklarını söyledi.
 
Bu alanın bazı siyasilerin rant elde etmek için etrafında dolaştığı bir alan olduğunu ileri süren Öznal, "2 B Yasası, bazı kişilerin bu iştahını, gözü doymazlığını körüklüyor. Burada en büyük ayıp, bölgedeki kaçak yapılaşmayı meşrulaştırmak için bir cami yapılması ve buraya resmi imam atamasıdır. Dinin ibadete, ibadetin ticarete ve siyasete alet edilmesinin örneklerinden biridir. Ne işi var orada bir cami? Orası bir köy değil, mahalle değil, piknik alanımız. Ormandan gasp edilmiş bir alan, kapanın elinde kalıyor. Birileri oraya binalar yapıyor, biz de o binaları korumak için olsa gerek, cami yapıyoruz. Bu şarlatanlık. Bu yağmanın önüne geçilmeli" diye konuştu. Öznal, bölgedeki kaçak yapılaşmanın bir an önce durdurulması için yetkilileri göreve çağırdı.
 
'ŞİKAYET GELİRSE GEREĞİNİ YAPARIZ'
Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, bölgenin Fazlıca Köyü merası olduğunu belirterek, "O bölgede kaçak yapılaşma konusunda bir ihbar ve şikayet almadık. Köy merasında hayvan barınakları, koyun keçi ağılları var. Kalıcı bir yapılaşma söz konusu değil. Ayrıca orada vatandaşlar ile Hazine arasında mülkiyet anlaşmazlığının bulunduğunu ve davaların 20- 25 yıldan bu yana devam ettiğini biliyoruz. Benden önce görev yapan Kaymakam Mustafa Eldivan, iki yıl önce orada bir yıkım çalışması yapmış. Şikayet ve ihbar gelirse, incelemeye alırız, gereğini yaparız" dedi. (DHA)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bankada bıçaklı kavga: 2 yaralı
Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde bir banka şubesinde çıkan kavgada sırada ...
Denizli’de sahte emeklilik çetesine darbe
Denizli'de, engelli derneği çatısı altında, engel oranlarını yüksek gösterilmesini ...
İnsan tacirlerine darbe: 20 gözaltı
Muğla ile ilçeleri Bodrum ve Fethiye başta olmak üzere beş ilde polisin ...
 
Manisa’da elektrik akımı can aldı
Manisa'nın Soma İlçesi'nde, evindeki prizi tamir etmek isterken elektrik ...
Denizli’de 128 kiloluk hastaya by-pass
Denizli Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde aşırı kilolu olduğu için ...
Ölüm istasyonu kurbanlarına son görev
Milas’ın Güllük Beldesi'ndeki bir atık su terfi istasyonunda metan gazından ...
 
Denizli'de zincirleme kaza: 4 yaralı
Denizli'de iki otomobil ve bir kamyonun karıştığı zincirleme kazada 4 ...
Aydın Doğan ödülü Grzondziel'in oldu
77 ülkeden 2 bin 544 karikatürün katıldığı ve bu yıl 30'uncusu düzenlenen ...
Manisa'da yeni geçim kapısı: Ekinezya
Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, tıbbi bitkiler içerisinde ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva