HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Şubat 2014 Salı - 09:05

Kazaz örücülüğü İzmir’de can buldu

Konak Belediyesi Halk Üniversitesi 85 branşta eğitim gören 10 bin öğrencisiyle bu yıl da üretimin adresi oldu. 15 semt merkezi ve 3 kültür merkezinde devam eden hobi ve meslek edindirme kursları, Konaklıları hem hayata hazırlıyor hem de istihdam yaratıyor.

Kazaz örücülüğü İzmir’de can buldu

İZMİR - İki yıldır Konak Belediyesi Eşrefpaşa Semt Merkezi’nde kadının emeğini üretime, üretimi kazanca çeviren Trabzon Gümüş Kazaz Örücülüğü kursu, yeni öğrencilerine kapılarını açtı. Hünerli kadınların gümüşü ilmek ilmek işledikleri, Ata yadigarı Kazaz örücülüğü İzmir’de can buldu. Konak Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Nermin Çelen’in eğitmenliğinde kursa başlayan kadınlar, ilk günden bugüne bir yandan meslek öğrenirken bir yandan da Selçuklu döneminden kalan eşsiz bir sanatı koruma altına aldı.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, kadınların gözlerindeki ışığı üretime yansıttıklarını vurgulayarak Konak Halk Üniversitesi’nin kadınların öncülüğünde gelişen bir oluşum olduğunu dile getirdi. Açılan kurslarda eksik olan, ihtiyaç duyulan ne varsa o branşlara yöneldiklerini dile getiren Başkan Tartan, kursları başarıyla sürdüren İzmir kadınına övgüde bulundu ve şöyle konuştu: “İzmir her zaman Türkiye’ye örnek olan, çağdaşlığın, mutlu insanların kenti oldu. Ama İzmir bunu şüphesiz, kadınına borçlu. Bizim her yıl 10 bin öğrencisiyle üretim merkezi haline gelen Konak Halk Üniversitemizde de kadınlar çoğunlukta ve bu sebeple hoşgörü, sevgi, paylaşım, vefa, emek hep ön planda. Bu yüzden her yıl daha farklı, daha yaratıcı alanlarda yeni kurslar açıyoruz.”



Ne dediler?
“Beş yıldızlı otel rahatlığında kurs ortamı”
Trabzon Kazaz Örücülüğü kursiyerleri de her zaman kadınlara destek olan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a kendilerine sağladığı imkanlar için teşekkür etti. Kazaz Örücülüğü kursuna devam eden kursiyerlerden bazıları ise düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

Dilek Ekmekçiler:
Ben bu sanatla Karadeniz gezisinde tanıştım. Sadece Trabzon’da üretildiğini öğrendim ve ben de yapmak istedim. Hakan Tartan’ın çabalarıyla açılan bu merkezde kazaz örücülüğü yapıldığını öğrendim. Kasım ayından bu yana burada zevkle çalışıyoruz. Hakan Tartan’ın yardımlarıyla ve Nilgün Hocamızın değerli bilgileriyle Selçuklu’dan kalan bu sanatı İzmir’de canlandırmaya çalışıyoruz.

Serpil Tunca:
Bu kursu internetten öğrendim. Kurs çok zevkli, beynimizdekileri boşaltıyoruz, hayatımız renklendi. Mesela ben çok unutkan olduğumu düşünüyordum ama burada bu işi yaparken unutkan olmadığını anladım ve buna çok seviniyorum. Boş boş evde oturmaktansa vaktimizi güzel bir şeylerle değerlendirmek, ürettiklerimizi satışa sunmak, bunun için bir pazar oluşturmak her şeyden önce de kazazı insanlara tanıtmak bizi mutlu ediyor. Hakan Tartan’a teşekkür ediyoruz, çünkü biz hiçbir ücret ödemeden bu kursa katılıyoruz. Burada beş yıldızlı otel rahatlığındayız, ihtiyacımız olan her şey var.

Müjde Mimaroğlu:
Semt evlerinin broşürlerini gördüm ve müracaat ettim. Bir evli oğlum var bir de evlenecek. Onlar için yapıyorum. Yılbaşında yaptığım gümüş kazazları oğlum ve gelinime hediye olarak yolladım. Her şeyini biz yapıyoruz. Hepsi elimizin emeğimizin ürünü. Hakan Tartan’a çok teşekkür ederiz. Bize büyük bir imkan verdi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu Akdeniz Fuarı’nda ilgi odağı Bergama
Kapılarını 18. kez ziyaretçilerine açan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ...
Mehtap Parkı’na şarkılı türkülü açılış
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan bir parkı daha yenileyerek vatandaşın ...
‘Temiz bir Karşıyaka için’ tam gaz ‘yeraltı’ teyakkuzu
Yeraltı çöp konteynırı uygulaması Karşıyaka’da büyüyerek devam ediyor. ...
 
Çiğli’de yatırımlar tam gaz!
Çiğli Belediyesi yatırımlara ara vermeden devam ediyor. Çiğli Belediye ...
Vanlılardan Başkan Sındır'a teşekkür
Bornovalı Vanlılar dayanışma gecesinde biraraya geldi. Birlik ve bareberliğin ...
İzmir ekmeğini tam 62 şehirle paylaşıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Ekmek Fabrikası’nda ürettiği guletensiz ...
 
Başkan’dan İASOB’a renkli ziyaret: Önce tabldot…
Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye ...
İzmir hamsiye doydu: İnciraltı'nda büyük şölen
İzmir'de düzenlenen 5'inci Hamsi Şöleni'nde mısır ununa bulanarak tavada ...
Karşıyaka'dan 5. butik müze: Haberleşme
Çağımızın en hızlı ilerleyen teknolojisi iletişimin tarihi Karşıyaka’da ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva