HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
18 Mayıs 2017 Perşembe - 18:31

Kayyum atanan inşaat devleri için flaş açıklama

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, terör örgütü FETÖ ile ilişkili olduğu gerekçesiyle TMSF'ye devredilen şirketlerin yarım kalan inşaatlarından dolayı yaşanan mağduriyetleri de çözeceklerini söyledi.

Kayyum atanan inşaat devleri için flaş açıklama

Reuters'in haberine göre, "CEO Club" toplantısının ardından soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "TMSF'ye devredilen şirketleri baştan beri kayyum sıfatıyla yönetiyoruz. Orada sıkıntı şöyle başladı, FETÖ bağlantısı nedeniyle çok sayıda firmaya kayyum atanması söz konusu olunca bu şirketlerin yönetim sorunu gündeme geldi... Sonuçta bu şirketlerin yönetilmesi gerekiyor. Biz bu şirketleri mahkeme sonuna kadar yöneteceğiz" dedi.

Şu anda henüz bu firmaların devlete geçmediğini belirten Canikli, "Mahkeme yargılama sonunda ya suçlu bulur, bu şirketler üzerinden terör örgütlerine finansman sağlandığı şeklinde karar verir; o zaman devlete geçer ve sonra satılır. Ya da şirketler üzerinden terör örgütlerine finansman sağlanmadığı şeklinde tespiti olur, o zaman da sahiplerine iade olur" diye konuştu.

Canikli kendilerine gelen bilgilere göre kayyum atanan firmaların tamamı üzerinden terör örgütlerine kaynak aktarıldığını belirterek, mahkemenin de bu kanaatte olması durumunda bunların hepsinin devlete aktarılacağını kaydetti. Mali yapısı bozulmuş içi boşaltılmış, zarar eden ve faaliyetine devam etmesinde fayda umulmayan ya da bu şekilde yönetilmesi zor olan firmaların satılması gerektiğini belirten Canikli, "Ya da çok özel yönetilmesi gereken firmalar var, onları da bir an önce satmak gerekiyor" dedi. Canikli'nin Mart sonunda verdiği bilgilere göre, TMSF'nin bünyesinde 858 şirket bulunurken, devredilen şirketlerin aktif büyüklüğü 40.5 milyar lira, özkaynakları 18.1 milyar lira tutarında.

TMSF, 674 sayılı ve 15 Ağustos 2016 tarihli Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname uyarınca; terör örgütlerine aidiyeti, iltisakı veya irtibatı nedeniyle satışa konu varlıklarda kayyum olarak görevlendirilmişti.

'MAĞDURİYETLERİ GİDERECEĞİZ'
Dumankaya ve Fi Yapı gibi bazı inşaat firmalarında inşaatların yarım kaldığını, binlerce dairenin tamamlanmadığını belirten Canikli şunları söyledi:

"Ciddi mağduriyetler var. Normalde devraldığımız firmanın mali yapısı bu mağduriyetleri giderecek durumda değil, ama kayyum olarak yönetiliyor; mağdurlarda beklenti oluştu. Bazı modeller geliştirdik... Takvim olarak bir şey söylemeyeyim ama sonuç itibarıyla çözeceğiz. Mağduriyetleri giderecek birkaç modelimiz var."

Bu inşaatların tamamlanıp sahiplerine verilmesi gerektiğini ifade eden Nurettin Canikli, "Birkaç proje üreterek oradan elde edilecek kaynakla bunları tamamlamak şeklinde (çözümler olabilir). Yarım kalmış projeler var. Onları kârlı hale getirip kaynak üretmeye çalışıyoruz. Kamuya da yük olmaması gerekiyor. Sonuç itibarıyla her ikisinin de problemini çözeceğiz" diye konuştu.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 54 yıldır bu ülkeyi...
 
Göztepe'ye bilet müjdesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Folkart'tan İzmir'e 475 milyonluk dev yatırım: Yeni proje yola çıktı!
İzmir'de önemli projelere imza atan Folkart'ın yeni projesi Incity yola ...
İzmir'in o ilçesine TOKİ müjdesi
Torbalı Belediye Başkanı Görmez’in göreve gelmeden önce vaatleri arasında ...
Mimaride şık tasarımların adresi: Bİ Mimarlık
Yola “Mutlu ekip, güzel projeler, mutlu müşteriler” sloganı ile çıkan ...
 
TOKİ'den İzmir'in iki ilçesinde dev satış
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 14 ilde toplam 411 bin 151,65 ...
Folkart'tan 'Ardıç Koyu' için kritik açıklama
İzmir’in Çeşme İlçesi’nde farklı yerlerde inşaat projeleri devam eden ...
Türkler bu ülkede ev kuyruğunda
Türk yatırımcıların yurtdışında yaptığı satın almalarda dikkat çeken detay ...
 
İzmir’de yaşamın yeni adresi: Larissa Göl Evleri
Alt yapısı, kültür-sanat, otopark, alışveriş merkezleri ve çevre ile bütünleşen ...
Ege-Koop'un 2 onur projesi yola çıkıyor
Ege-Koop'un 13. onur projesi Ege-Koop İzmir Körfez Evleri ile 14. prestij ...
'Basmane Çukuru'nda mutabakat: Yeni proje nasıl olacak?
Folkart ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında, İzmir’in merkezi Basmane’de ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva