HABERLER>POLİTİKA
6 Ocak 2022 Perşembe - 13:16

Kaya, ‘Öyle bir plan olacak ki…’ dedi ve ekledi: Utanacaklar!

Planlama süreci devam eden İnciraltı için titiz bir çalışma yapıldığını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya,  “Bir taraftan dava açacağız, diyen bir kesim var. Öyle bir plan olacak ki, dava açacaklarını söylediklerine utanacaklar. Şu anki halinden çok daha iyi, daha fazla yeşil alana ve tarım alanına sahip bir plan olacak. Biz İzmir'i onlardan daha çok seviyoruz" diye konuştu

Kaya, ‘Öyle bir plan olacak ki…’ dedi ve ekledi: Utanacaklar!

EGEDESONSÖZ  -AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Sonsöz TV'nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan Kaya, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız'ın açıklamaları üzerine konuşan Kaya, AK Parti'nin İzmir'de çalıştığını vurguladı, "CHP, İzmir'de çok rahat siyaset yapıyor ve çok rahat bir şekilde gerçek olmayan, yapamayacakları vaatlerle halkın karşısına çıkıyor. Dünyanın en yavaş metro ağı yapma hızına sahip İzmir Büyükşehir Belediyesi. Bu aslında bizim icraatlarımızda ne kadar hızlı olduğunu gösteriyor. 20 yıllık süreçte 85 katrilyonluk eserler ortaya koyduk İzmir'de. Ümit Bey ile yaptığınız programda da AK Parti yaptı ama Büyükşehir'e yarıyor, dedi. CHP, kentte yaşam kalitesini dibe vurdururken, biz AK Parti olarak İzmir'e elinden gelen her şeyi yapan bir iktidar olduk ancak bunun yansıması farklı oldu" dedi.

DAVA AÇACAĞIZ DİYENLER UTANACAKLAR
Planlama süreci devam eden İnciraltı Projesi hakkında sürecin devam ettiğini vurgulayan Kaya, şunları söyledi:

 "İnciraltı önemli bir alan. Bu iş bitmiş bir meseleydi.  Biz ölü vaziyetteki işi aldık, 60'a yakın kurum ve kuruluş ile yazışmaları yaptık. Planları iptal ettiren CHP, ancak sandıkta oy alan da CHP… Belediye başkanı gelmiş laflar söylemiş ancak bir şey yapmış mı? Hayır! Randevuyu bile 5-6 ayda vermemiş. Burası İzmir için lazım. İzmir'in geleceği için de lazım. Oradaki vatandaşlarımız düşünüyoruz ancak en çok da İzmir'i düşünüyoruz. 60 kamu kurum ve kuruluşlarının görüşünü aldık. Toprak Koruma Kurulu'ndan bir muhalif oyla geçti. Biz bunları hızlı bir şekilde yaptık. Bir taraftan dava açacağız diyen bir kesim var. Öyle bir plan olacak ki, dava açacaklarını söylediklerine utanacaklar. Şu anki halinden çok çok daha iyi, daha fazla yeşil alana ve tarım alanına sahip bir plan olacak. Biz İzmir'i onlardan daha çok seviyoruz. Baştan Balçova Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi, çözüm noktasında bakanlıkla da birçok görüşme gerçekleştirdiler. Bilimsel ve İzmir'in 2050'sinde 2100'ünde ne olacak diye bir planlamalar yapılıyor. Bakanlık görüşleri aldı ve bunlara göre revize ediyorlar. Bakanlık ile Balçova Belediyesi'nin iyi bir çalışması var, uyum içindeler. Büyükşehir burada bir git- gel yaşadı. Popülist bir siyasetçi  Tunç Soyer. Balçova Belediyesi'nin önerileri doğrultusunda bir revize daha yapılmış ve süreç içinde bir genel müdürlüğü değişikliği oldu. Sonuç olarak sadece İnciraltı meselesi yok bakanlıkta. Tıkanık bir nokta kalmadı, sadece biraz daha sabır. Bir dava açılıp plan iptal edilmesin diye ince eleyip sık dokuyoruz. Baştan karşı çıkışları düşünün, şu an işin geldiği noktaya bakın. Önyargılar zaman içinde yıkılıyor. İzmir'in potansiyeli için en önemli projelerden bir tanesi, sıkı bir şekilde takip ediyoruz."

VATANDAŞIMIZIN ALIM GÜCÜNÜ ASLA DÜŞÜRMEYİZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası dövizde düşüş olduğuna dikkat çeken Kaya, "Yaşanan süreç, küresel kriz. Sadece Türkiye'nin değil, dünyada derinleşmiş ekonomileri bile temelden sarsmış bir süreçle karşı karşıyayız. Bugün eski faizin olduğu, enflasyonun olmadığı Avrupa ülkelerinde bile enflasyon ile yaşama sürecine girdiler. Bu noktada etkileri vatandaşına en az hissettiren ülkelerin başında Türkiye geliyor. Biz büyüme odaklı bir ekonomi modeli ile bir süreç idare ediyorum. Buna pozitif yansımalarını da makro seviyelerinde de gördük. Aralık ayı içinde bütçe görüşmelerine başladığımızda kur odaklı bir atak oldu. Bir anda Türk parasının değeri, kısa bir vade içinde ekonomik hiçbir gerekçe olmamasına rağmen, her şeyin normal devam etmesine rağmen bir dalgalanma yaşandı. Psikolojik olarak yükselme ve sonra Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalardan sonra bir gecede tekrara iniş yaşadı. Türkiye'nin bu dönemdeki en büyük tecrübesi, enflasyon ile yaşamasını bilen bir millet olmamızdır. Çok güçlü ekonomik programımız var. Asla vatandaşımızın alım gücünü düşürmeyiz. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Emeklilerimiz ve memurlarımız için de üst düzey iyileştirmeler yapılacak. Asgari ücret için tarihi bir değerlendirme yapıldı. Bunun tüm nedeni vatandaşlarımızı enflasyona karşı ezdirmemek" diye konuştu.

ENFLASYON KONUSUNDA ÇOK TECRÜBELİ BİR İKTİDARIZ
Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Partili siyasilerin 'halk erken seçim istiyor' sözlerine karşı çıkan Kaya, kendilerinin de saha da olduğunu, hatta CHP'li isimlerle de konuştuklarına dikkat çekti:

"Gittiğimiz her yerde vatandaşlar ile değerlendirme yapıyoruz. Enflasyon oranı açıklandı. Aralık ayında büyük bir kur hareketliliği ve buna yönelik zamlar yapıldı. Hala belli ürünlerde bakanlıklarımızın ısrarla söylemesine rağmen, yükselen kura rağmen, yapılan zamlar geri çekilmedi. Bu fiyat ölçeğinde bile çıkan enflasyon oranının üstünde asgari ücret zammı ortaya koyduk.  Firmaların hızla yükselttiği şekilde aşağıya indirmediğini hep birlikte gördük. Meclis gündemimizde stokçuluk ile ilgili yasayı da bu hafta görüşeceğiz. Enflasyon konusunda çok tecrübeli bir iktidarız. Bizim dönemimizde enflasyon yüzde 7'lere kadar indi. En çok dolaşan arkadaşlardan biriyim. CHP'nin delegeleri ile de yöneticileri ile de karşılaştık, hiç böyle bir tepki olmadı. Ümit (Yaldız) beyin yaptığı anket çalışması, tam bu kurdaki yüksek artışın olduğu dönemde yapılmış. Biz ısrarla söyledik. Spekülatif bir artış, burada ciddi bir şey yok, kurun bu kadar yükselmesi normal değil, dedik. O dönemde dahil  erken seçim isteyenler yüzde 60… Benim sahada aldığı izlenimim; AK Parti olarak hem partimizin hem Cumhurbaşkanımızın durumu, geçmişe baktığımızda bunun üstünde. Cumhurbaşkanımızın kabine toplantısı sonrası bunların yüzünü görmenizi isterdik. CHP, HDP ve İYİ Parti de adeta yıkılmıştı. Ülkenin felaketi üzerinden siyaset yapıyorlar. Rakamlar geri döndüğünde adeta hepsi yıkılmıştı."

İZMİR'DE İKTİDAR PARTİSİ OLARAK KONUMUMUZ GEÇMİŞE GÖRE ÇOK DAHA İYİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ortaya atılan 'her konuştuğu zaman dolar çıkıyor' yönündeki iddianın gerçek olmadığının ortaya çıktığını belirten Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz Torbalı Çarşı'da yürümeye çalıştık. Bir yerden atlaya atlaya esnafımıza kavuşmaya çalıştık. Oradaki değerlendirme de vatandaş önce gözünün önündekine bakar. Yaşanabilecek şartlar yok. Vatandaşımız şunu biliyor. Çözerse bu işi, AK Parti çözer. Bu Türkiye'ye özgür ekonomik bir durum olmadığını da görüyor. Rastgele dolaşıyoruz. CHP'liler de denk geldiğinde 'yandı ülke bitti, battı' gibi söylemeleri yok. Çok medeni bir şekilde şikayeti varsa, onları ifade ediyor. Bizlerin ziyaretlerindeki şikayetler, hep yerel ölçekli şikayetler. Çünkü vatandaşımız şunu gördü; Cumhurbaşkanımız konusunda dolar artıyor düşüncesinin, Cumhurbaşkanımız konuşunca nasıl düşüşün olduğunu gördü. Vatandaş dedi ki, sorunları çözmeye çalışan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti var, diğer yandan Türkiye'yi paçasından aşağıya çekmeye çalışan bir muhalefet var. İzmir ölçeğinde İktidar olarak konumumuz geçmişe göre çok çok daha iyi."

REZALET BİR PLANLAMA VAR
Karabağlar'da yapılması planlanan TOKİ projesiyle ilgili olarak Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, şu görüşlere yer verdi:

"Karabağlar TOKİ'de ihaleyi yaptık, vatandaşlarımızı rahat olsun. Bu 750 kişi, hak sahibi. Binalar yapıldığında konutlarına geçecek vatandaşlarımız. Selçuk'ta daireleri belli ettik, binalar bitecek seviyeye geldi. Ancak burası CHP'li Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu tarafından ısrarla dava edildi. Biz burayı yapacağız, vatandaşlarımızı rahat olsun. Çok önemli bir proje. 2 katlı 3 katlı yapılar olacak. Zaten bunu hazmedemiyor CHP. Zengin partisi olduğu için hazmedemiyorlar. Böyle bir engellemeyi AK Partili belediye olsa vatandaşlar kapıda yatıp kalkardı. Karabağlar'da düzgün bir plan yok. Trafo alanı koyacak bir alan bile kalmamış. Rezalet bir planlama var. Soyer'i aratmayacak bir yönetim var Karabağlar'da. Adliyenin kapısında yatsın. Demokrasi Üniversitesi Karabağlar'da zaten faaliyetine başladı, bu konutlar yapılacak. Mahkeme önünde de yatsa da yapılacak, yatmasa da yapılacak. Biz onun gibi olsak, Karabağlar'da önemli işlerden biri daha yapılmamış olacaktı."

BUCA CEZAEVİNİN YERİNİN BÜYÜK BÖLÜMÜ YEŞİL ALAN OLACAK
Yapılması planlanan ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da tartışmalara dahil olduğu çalışmalar için bakanlığı devreye girmek istediğini vurgulayan Kaya, "Tartışmanın temeli, kentsel dönüşümden çıktı. Bunları Uzundere'de demedi mi; Soyer için yapamıyor, demeye getirdi. Kılıçdaroğlu ise ‘çözeriz’ dedi, vatandaş güvenmiyoruz deyince de ‘iktidar yapsın’ dedi.  Biz de sayın bakanımız ile yapalım dedik. Şimdi ne diyorlar? Muhittin Selvitopu, hukuken mümkün değil diyor. Bir söz çıktı ağzınızdan. Bir şekilde prosedürü yerine getirelim ve biz yapalım. Uzundere vakasının olduğu gün, CHP'nin İzmir'de bitiş günüdür.  Biz yapıyoruz, vatandaş bilmediği için CHP'ye yazıyor. Buca Cezaevi kaldırıldı, şimdi yıkımı yapılacak. Bunun için plan çalışması yapıyor. Belediye ve bakanlık görüşüyor. Yıkıldıktan sonra bir bölümü yeşil alan, bir bölümü yapı olacak ancak oradaki AVM'yi kaldırıyoruz. Okul yeri, belediyeye pazaryeri gibi alanlar içerecek" dedi.

YAPMAYI VAAT ETTİKLERİNİN PROJESİ BİLE YOK
İzmir'de Tunç Soyer'in vaatlerini ve yerine getirip getirmediği konusunda da örnekler vererek sıralayan Kaya, "Sayın Soyer, 2019 Mart’ta, trafikle ilgili vaat olarak Bayraklı, Karabağlar ve Buca'yı ana arterle  birbirine bağlayacağız, demişti. Yapmadı.  Alsancak Gar önü, Basmane, Karşıyaka İskele önünü yeraltına alacağız, demişti. Yapıldı mı ? Hayır. Yol altyapısı ile ilgili yeni yollar açacağız, demiş. Var mı yapılan bir şey ? Yok. Otopark sorunu çözülecek, otopark kapasitesini 100 bine çıkaracağız demişlerdi. Yaptıkları sıfır. Aday olarak çıkıyor ve vaatlerinin hiçbirini yapmıyor. Yapmayı vaat ettiklerinin projesi bile yok" diye konuştu.

 
Eşini ve patronunu havaya uçuracaktı... Yasak aşk 'bomba'sı!
 
Su ürünleri ihracatçıları 2022 hedefini artırdı!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kskli 7 Ocak 2022 Cuma 18:22

30 yildir olmadi yapmaz imar plani CHP. Böyle kalir.

Yorumu oyla      2      3  
Tunc ersoy 7 Ocak 2022 Cuma 14:01

Hala anlamadinizmi izmir e proje yapıldığı anda mimarlar odasi tabipler odası sehirplancilari odasi dahil ne olursaolsun bunlar çıkıyor izmiri bunlar bitiriyor

Yorumu oyla      2      3  
AKPliyim 6 Ocak 2022 Perşembe 17:58

yerseniz arkadaşlar. Çevre ve şehircilik bakanlığı AKP nin elinde. ÇED olumlu raporunu çıkarmak ve süreci imar kısmına götürmek dakikalarını alır. 20 senedir iktidardasınız niye planlamadınız bugüne kadar? Körfez geçiş projesinde inciraltı ve sahil evleri arasında binlerce m2 kamulaştırma vardı niye yapmadınız bu projeyi ? beraberinde inciraltını planlamak ve imara açmak bence çok basit olurdu niye yapmadınız? sayın vekil diyorki "şimdikinden çok daha fazla yeşil alan ve tarım alanına sahip olacak " diyor !!! Bakın arkadaşlar siz hiç 20 yılda imara açılıpta daha fazla yeşil alana sahip olan bir yer gördünüz mü bu ülkede? ya bu ülkede ormanlar yakılıpta yerine ultra lüx oteller dikilmedi mi? hani yeşil alan artışı ? Yahu bu ülkede enf azla tarım arazisi kaybı AKP döneminde olmuş sayın vekil gelmiş inciraltı imara açılınca yeşil alan ve tarım alanı artışı olacak diyor. Bırakın milletin aklı ile alay etmeyi. siz anca gözünü rant bürümüş arsa sahiplerini kandırırsınız. Bugün inciraltı için izmir de bir referandum yapılsa çok ama çok net izmir'in %80i imara açılmasın diyecektir.

Yorumu oyla      2      3  
kafalar karışık 6 Ocak 2022 Perşembe 17:36

Ülkeyi 20 yıldır CHP mi yönetiyor? Planlama yetkisi bakanlıkta, niye çözememiş?

Yorumu oyla      2      3  
6 Ocak 2022 Perşembe 15:32

Buca cezaevi tamamen yeşil alan olmalı.

Yorumu oyla      10      3  
fl 6 Ocak 2022 Perşembe 14:13

Her gün gündem İnciraltı İzmirin tek sorunlu yeri burası sanki Kapılar, Yeşildere, Kahramanlar tamamı imar sorunlu. Lüks Hastane yanı gecekondu İzmirin girişi Yeşildere , Buraların toprak sahiplerini soran yok varsa yoksa son yeşil alan İnciraltı

Yorumu oyla      12      3  
CHPLİyim 6 Ocak 2022 Perşembe 14:08

valla yaparsa bu sorunu çözerse emin olun chp değil ak parti yapacaktır. Bu da burada söz olsun bekleyip görelim çünkü chpnin içinden biri olarak ne olduklarını biliyorum yapamazlar kardeşim bu açık :)

Yorumu oyla      3      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Osmanağaoğlu: Devlet diz çökmeyecektir
Mecliste MHP Grubu adına söz alan MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir ...
CHP'li Beko: D4S belgesi, taşımacılık sektörünü bitirecek
Taşımacılık sektörüne getirilen D4S belgesi sonrası 20 binin üzerinde ...
Kritik görüşmede masada 4 başlık vardı!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni ...
 
CHP'li Bakan sordu: Narlıdere Huzurevi’nde neler oluyor?
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Narlıdere Huzurevi sakinlerinin, merkezde ...
TBMM'de 'din istismarı' tartışması
TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ...
CHP İzmir'de disiplin kararları belli oldu… Ses kayıtçıya kesin ihraç!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de haftalık olağan İl Disiplin Kurulu toplantısını ...
 
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'sokak' yanıtı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'sokak' ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahçeli ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. ...
Çelik'ten CHP'ye Kur'an kursu tepkisi
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Kur'an ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva