HABERLER>POLİTİKA
25 Ekim 2021 Pazartesi - 16:17

Kaya’nın hedefinde, CHP Lideri vardı: Kılıçdaroğlu İzmir’e bir daha gelmez!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Kılıçdaroğlu nereye gitse, vatandaştan tepki görüyor. Uzundere'deki tepki de bardağı taşıran son damla olmuştur. Kılıçdaroğlu'nun bir daha İzmir'e geleceğini düşünmüyorum. CHP'li Soyer, CHP'li siyasetçileri İzmir'de sokağa çıkaramaz hale getirdi” dedi

Kaya’nın hedefinde, CHP Lideri vardı: Kılıçdaroğlu İzmir’e bir daha gelmez!

EGEDESONSÖZ – AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SONSÖZ TV’de Gazeteci Fatih Yapar’ın konuğu oldu. Yapar’ın sorularını yanıtlayan Kaya, gündeme dair çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

BİZ BU HİKAYEYİ İZMİR’DE 25 YILDIR DİNLİYORUZ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un Türkiye Belediyeler Birliği ile ilgili yaptığı açıklamayı değerlendiren  Kaya, şunları söyledi:

"Biz bu hikayeyi 25 yıldır İzmir'de dinliyoruz. Bu türkü, yeni bir türkü değil. Aziz Kocaoğlu'nun belediye başkanlığı döneminde başlamış ve CHP'nin kendi beceriksizliğini örtmek için söylediği türlü… İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ne bugün, ne geçmişte Ankara'da bekleyen bir projesi yok. Zaten bir iş de yürütmüyorlar.  İstediler, Karabağlar Yeşillik caddesi dediler, verdik. 2,5 yıldır hiçbir şey yapmadılar. Ankara'da bekleyen projeleri yok. Bu İstanbul ve Ankara için de geçerli. Bu şekilde algı oluşturma çalışmaları geçmişte de yapıldı. Beceriksizliklerine mazeret üretmek için buldukları bir yöntem bu. Belediyeler Birliği ile ilgili CHP'nin Genel Başkanı'nın ortaya koyduğu ayrıştırıcı, bölücü dilin ortaya koyduğu durumdur. Belediyeler birliğinden belediyelerimiz şunu almadılar, desinler. Belediyeler birliği daha çok küçük belde belediyelerine  araç gibi imkanlar sağlıyor. Bunu Seyit Torun bey ifade ederken, somut bir şey diyebiliyor mu? Yani CHP bunu istedi, olmadı da, AK Parti aynısını isteyince oldu, diyebiliyor mu? Diyemez; çünkü yok böyle bir şey."

KİM YETKİ İSTEDİYSE, HEPSİ YETKİYİ ALDI
İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları noktasında İzmir'de hangi CHP'li belediye başkanı izin istediyse iznin verildiğini belirten Kaya, "Narlıdere belediyesi modelini oluşturdu,  bakanlık da geldi planlarını kıstaslara uygun yapınca sonuçlarını aldı, yakında da başlayacaktır. Diğerlerinde de, biz bununla ilgili baştan dedik ki, kentsel dönüşüm yerel yönetim buyurun yapın. Kim yetki istediyse hepsi yetkiyi aldı. Başlayan neresi var? Gaziemir Aktepe-Emrez… Yıllar geçti üzerinden. Uzundere Karabağlar'da 9 yıl geçti, yetkiyi alalı. İzmir'deki hangi noktada CHP'li belediye yetki aldıysa, kentsel dönüşüm ile ilgili bir adım atmamış" diye konuştu.

KÜÇÜK BİR İTİRAFNAMEDİR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Uzundere'de yöneltilen 'dönüşüm' eleştirisi sonrası  'hükümet halletsin' söylemini itiraf olarak nitelendiren Kaya, şu değerlendirmelerde bulundu:

"CHP belediyecilik anlayışının çöktüğünü biz biliyorduk. Ancak Kılıçdaroğlu bunu itiraf etmiştir. Biz bunu 9 yıldır yapmadık, ihalesini bile gerçekleştiremiyoruz diyor. Uzundere, Türkiye'nin örnek kentsel dönüşüm projesi olarak gösterilmişti.  Kocaoğlu döneminde ufak etap çıkışı oldu. O küçük bir itirafnamedir. Vatandaş açık açık mağduruz diyor. Evet mağduruz diyor. Kılıçdaroğlu diyor ki, biz çözemedik, o zaman hükümet çözsün. Hadiseyi çözemiyor.  Bizim sloganımız var, onlar konuşur AK Parti yapar, diye. Benim belediye başkanlarımız beceremedi, hükümet ile konuşun, hükümet yapsın, diyor. Bizim yapacağımızı da onlar görüyor ve biliyor. Biz Türkiye'nin pek çok noktasında bunları uyguladık, yaptık. Kılıçdaroğlu, bu sözleriyle CHP'li belediyeciliğin çöküşünü itiraf etmiştir. Sayın Soyer'in belediyeciliği de Uzundere'de bitmiştir."

Uzundere kentsel dönüşüm 3. etap ihalesi 4 Ekim'de! - Emlak Sayfası

UZUNDERE'DEKİ TEPKİ, BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLMUŞTUR
CHP Lideri'nin nereye giderse tepki gördüğünü öne süren Kaya, "Selden sonra gelmişti, altyapı eksikliğinden kaynaklı olarak Kılıçdaroğlu'nu sıkıştırmıştı vatandaşlar. Bu kadar oy verdik, altyapı sorununu çözemediniz diye. Kılıçdaroğlu nereye gitse vatandaştan tepki görüyor. Uzundere'deki tepki de bardağı taşıran son damla olmuştur. Ben Kılıçdaroğlu'nun bir daha İzmir'e geleceğini düşünmüyorum. CHP'li Soyer, CHP'li siyasetçileri İzmir'de sokağa çıkaramaz hale getirdiler. Son heyet geldi, İzmir'in merkezine sokamadılar . O kadar milletvekili gelmiş, neden merkez ilçelere götürmediniz hiç? Çünkü gelse, merkeze o şikayetlerden milletvekilleri de bunalıp ilk uçakla geri dönerdi. Kılıçdaroğlu'nun da İzmir merkezine girme noktasında aldığı ciddi tepkiler vardı. Burada da belediye programlarından ayrılıp vatandaş arasına girince yine tepki almış oldu. Amerikan Başkanı  Trump’ın, ilk aday olduğunda yaptığı konuşmalarda yüzde 79'unun doğru olmadığı tespit ediliyor. Başkanlığının ilk yılında, 2 bin 140 yalan söylüyor. Sayın Soyer'in de durumu da budur. Kamuoyunu bu kadar yanıltıcı beyanda bulunmak doğru değil" dedi.

ARTIK VATANDAŞLAR ELEŞTİREL BİR TAVIR ORTAYA KOYUYOR
İhaleye katılanların olmadığı söylemlerine de 'bahane' olarak değerlendiren Kaya, geçmiş dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu üzerinden örnek vererek şunları söyledi:

"Burada bir acziyet var.  Kılıçdaroğlu'nun çözümünü merak ediyorduk, o da ortaya çıktı. Aziz Bey döneminde bunlar yoktu. Belki çözmüyordu sorunları ancak farklı şekilde göğüslüyordu, onun da  türküleri vardı. Bugün gelinen noktada artık İzmirli, CHP'nin büyükşehir belediye başkanı olmak üzere tüm başkanlarından umudu kesmiş. İncir kabuğunu doldurmayacak konulardan Kılıçdaroğlu'na gidiyorlar artık. En sonunda, benim belediye başkanlarım beceriksizlik yaptı, hükümet ile konuşun, hükümet çözsün, diyor. Bu Uzundere bence artık finaldir. Kılıçdaroğlu 2011'den beri İzmir milletvekili. Fakat İzmir'in problemlerinden haberi yok. Bizimkiler ihaleye çıkmış ihaleye giren olmamış diyor. Bu kadar mı beceriksiz belediyen var? Biz neyi önerdik? İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti'deyken KİPBAŞ örneği var. Belediyeler zaten bu noktada belirli şirketler kurup ihaleyi müteahhitlere bırakmıyorlar. İzmir'de CHP bu mazeretlerini ortaya koyuyordu ve İzmirli hemşehrilerimiz buna prim veriyordu. Ancak bu noktada artık vatandaşlar eleştirel bir tavır ortaya koyuyor."

KİM SİYASET YAPIYOR, KİM SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞIYOR, BUNU GÖRDÜ
Kılıçdaroğlu’nun 'TOKİ yapsın' talebine olumlu yanıt veren Kaya, şunları söyledi:

 "Aziz Kocaoğlu, TOKİ'yi İzmir'e koymam dedi. O dönem anlaşmalar yaparak TOKİ'yi bırakmadı. Ama artık şehir ne diyor? TOKİ gelsin, çözsün, diyor. AK Parti, hükümet çözümü biliyor, gelsin çözsün, diyor vatandaş. Tabii ki biz çözeriz. İzmir'de belediye kaynakları ile o kadar ihaleye çıkıyorsunuz. Biz TOKİ ile de kentsel dönüşüm noktasında çözeriz. En son deprem konusunda konu nereye geldi? Bakanlığa geldi. Çünkü vatandaşların da belediyeden umudu yok. İBB'nin toplantısına katıldılar ve kim siyaset yapıyor, kim sorunları çözmek için çalışıyor, bunu gördü."

Bahçelerarası - Vikipedi

İNCİRALTI, İZMİR'İN EN BÜYÜK YEŞİL ALANI OLMALI
İzmir'de yapımı süren İnciraltı projesiyle ilgili gelişmeleri de değerlendiren Mahmut Atilla Kaya, şu bilgileri aktardı:

"Biz bu sorunu 2022’ye bırakma niyetinde değiliz. Çalışmalar olgunlaştı. İBB ve Balçova Belediyesi'nin görüşleri bakanlığa iletildi.  Bu hafta, yeni genel müdür ile görüşme gerçekleştireceğim. Bizim hedefimiz, 2022'ye bırakmamak. Bizim üç tane olmazsa olmazımız var, dedik. Birincisi, İzmir'in en büyük yeşil alanı olmalı. İkincisi, yüksek kat olamamalı. Üçüncüsü, sağlık turizmi için kullanılmalı. Bunun dışında, herkesi memnun edecek bir plan olacak. Biz şeffaf biçimde çalışıyoruz. Bu İzmir'in geleceğidir. Çeşme projesi ile ilgili de çalışma devam ediyor. Gayet şeffaf. Bu arkadaşlar bire bir iyi arkadaşlar. Niye böyle bir sürece gitti, enteresan. Bu şehrin belediye başkanı olsam, bu projeyi destekliyorsam, arkadaşlara anlatabilirim. Biz yaşıyoruz bunu.Bunlar yıllardır İzmir'de danışıklı dövüş yaparak istemezükçülük yaptılar. Bunu çok ispat ettik biz. Kağıt üzerinde ayrı bir tüzel kişilik, ne kadar samimi ki, dava açan odalarda Soyer'in danışmanları var."

MESLEK FABRİKASINI İSTANBULDA BİR VAKFA VERDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde tartışmalara neden olan Meslek Fabrikası ile ilgili de CHP'li meclis üyelerinin de destek vermediğini belirten Kaya, şu açıklamalarda bulundu:

“Meslek Fabrikası'nı İstanbul'da bir vakfa verme noktasına protokol yaptığın gün, Elektrik Fabrikasını bana ver, diyorsun. Böyle bir saçmalık olabilir mi? İzmirli buna çok güzel cevap verdi. Ticaret odamız hemen talepte bulundu. İzmir'de 9 üniversite var. Bir üniversite ile anlaşma yapacaksan, İzmir’dekilerle yap. Soyer'e kendi meclis üyeleri de inanmıyor. Çoğunluk kalmadı salonda. İYİ Parti Grup Başkanvekili'nin de beyanlarını okudum. Bu siyasi bir konu değil, İzmir'in malı. İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray da eleştirisini yapmış bu konuda.  Sayın Soyer’in, ne yaptığını bilmeyen bir yönetim tarzı var. Nedir, kimdir, bu vakıf? 9 üniversite var. 2 tanesi özel. İzmir insanına güvensizlik söz konusu.  İzmirliler yönetimde olsa, böyle şey olmazdı. CHP'li meclis üyeleri inşallah particilik yapmazlar ve kendilerinin de bilmediği bir vakfa vermezler Meslek Fabrikası’nı. Grup Başkanı ve sözcüsü savundu ancak meclis üyeleri inanmadığı için salonu terk ettiler. Cumhur İttifakı ve İYİ Parti, bu milletin malıdır, deyip engel oldu. Yangından mal kaçırmak ister gibi bu protokolün devri konusu gündeme geliyor. Bu konu, siyaset üstüdür. Ben İzmirlilerin bu karara müsaade edeceklerini sanmıyorum."

MENDERES’TE HANGİ MUHTAR İKNA OLMUŞ?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Menderes'e yapılacak katı atık bertaraf tesisi için muhtarların ikna olduğu şeklindeki açıklamasını değerlendiren Atilla Kaya, “Muhtarlar ikna oldu, diyor Soyer. Hangi muhtar ikna olmuş? Hepsi, olmasın, diye imza vermiş. Kendi meclis üyeleri bile olmasın diye imza vermiş. Menderes’te, tesisin yapılması düşünülen yerde vatandaşla toplantı gerçekleştirilemiyor? Hadi git anlat vatandaşa. Hani demokrasi, diyordu. Niye anlatamıyorsun? Gerçekten doğru bir siyasetçi şekliyle adım atsan, aday olduğunda Menderes’teki çöp projem bu, diyemedin? Biz söyleyince, sen böyle bir projem yok, dedin? Bu konuda da Soyer doğru konuşmuyor” dedi.

ORADA TORBALI VE GÖZTEPE GİBİ İKİ MARKAYI BİRLEŞTİRECEKTİK
Mahmut Atilla Kaya, Torbalı'da Göztepe tesisi için çalışma talimatı veren Kılıçdaroğlu’nun hamlesini de değerlendirdi:

“Kılıçdaroğlu'nun meseleden haberi olmadığı belli. AK Parti belediyesi varken, oradaki 100 bin metrekarenin üzerindeki alana,spor tesis yapıp Göztepe ve Torbalı gibi iki büyük markayı birleştirecektik. Çocuklarımız için bunu yapacaktık. Spor projesinin rantı mı olur? Okul ve üniversite oraya kadar gidecekti. CHP'nin desteği ile bu protokolü iptal ettirildi. İzmir çok önemli bir yatırımı kaybetti. 2,5 yıl sonra bu sorun çözülecek.”

İZMİR’İN İLÇELERİNİN YARISINDAN FAZLASINI ALIRIZ
Atilla Kaya, “AK Parti, yerel seçimlerde kaç ilçeyi alır?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Sahada gördüğüm tabloyu söylüyorum. Bizim öncelikli hedefimiz 2023. Ancak 2024'e doğru açık ve net bir durum var. İzmir meseleye rasyonel bakıyor. CHP'ye verdiği kredi bitmiş. Tunç Soyer, CHP'li belediyecilik anlayışını bitirmiş durumda.  İzmirli artık çantada keklik değil. 25 yıl bahane olmaz, diyor vatandaş. Sandıktır, demokrasidir. Bu konuda çok ümidimiz var. Ben Büyükşehir dahil, ilçelerin yarıdan fazlasını alırız, diyorum.”

 
Kabine toplandı: Gündemin ana maddesi 10 büyükelçi
 
Başkan Batur'dan o karara ilk değerlendirme: El kaldırıp indiren olmak istemiyoruz!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemal 26 Ekim 2021 Salı 19:57

İnciraltı planı artı hiç gexikmemeli!..

Yorumu oyla      2      3  
Serhat tashan 26 Ekim 2021 Salı 15:44

Ya kaç tane torbaliliya sordun bedavaya arsanizi vereceğiz kabul ediyor musunuz diye. Torbalıli vatandaşlar olarak ben arsami niye vereyim. Atilla Kaya sana hakkım helal değildir. Sevgilerle.

Yorumu oyla      2      3  
Şaka gibi! 26 Ekim 2021 Salı 15:15

Karabağlar'da 540 hektarlık bakanlığın yapacağı dönüşüm projesi sanki bitmiş gibi açıklama yapılıyor.

Yorumu oyla      2      3  
vatandaş 26 Ekim 2021 Salı 09:11

CHP nin Genel Başaknıda vekilleride halkın arasından ayrılmıyor. iyi parti ve diğer Millet ittifakı üyeleride. Halkı arkasına alanı kimse tutamaz.

Yorumu oyla      3      3  
25 Ekim 2021 Pazartesi 21:13

bir tarafta meslek fabrikası eleştiriliyor, diğer tarafta tarihi elektrik fabrikasını satmaya çalışıyorlar.

Yorumu oyla      5      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kabine toplandı: Gündemin ana maddesi 10 büyükelçi
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ...
Şentop'tan 10 büyükelçi mesajı: Terbiyesizce!
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 10 büyükelçinin tutuklu Osman Kavala'ya ilişkin ...
Beştepe'de Erdoğan-Bahçeli görüşmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Beştepe'de ...
 
MHP'li Osmanağaoğlu muhtarlarla buluşuyor
MHP Genel Sekreter Yardımcısı İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu Mahalle ...
CHP'li Torun'dan TBB çıkışı: Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız!
Türkiye Belediyeler Birliği’nin ‘Cumhur İttifakı Belediyeler Birliği’ne ...
CHP'li Arslan sordu: Bakanlığına ait kaç bina depreme dayanıklı?
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir ve Türkiye genelinde alınan ...
 
DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, gençlerle buluştu
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve DEVA Partisi Gençlik Politikalarından ...
CHP’li Purçu: Muhtarlar gereken değeri görmüyor!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Karabağlar Belediyesi ...
AK Parti'den Bakırçay'da vefa buluşması
Bakırçay’ın AK Partili eski ve yeni kadroları Bergama’da buluştu. ‘
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva