HABERLER>EGE
10 Nisan 2021 Cumartesi - 09:41

Katilin adını verdiği savcı neden istifa etti?

Muğla'da acımasızca öldürüldükten sonra cansız bedeni bir varile koyulup yakılan Pınar Gültekin davasında yeni bir gelişme yaşandı. Talihsiz kadının faili Cemal Metin Avcı, ek bir ifade vererek Gültekin'in adliyede görevli bir savcı ile birlikte olduğunu iddia etti. İddialara göre savcı merhumun okul notları için bile hocalarıyla konuştu. İddiaların ardından HSK soruşturma başlatırken, söz konusu savcının istifa ettiği öğrenildi.

Katilin adını verdiği savcı neden istifa etti?

Üniversite öğrencisi Pnar Gültekin, Muğla’da Cemal Metin Avcı tarafından öldürülmüştü. 16 Temmuz’da katledilen Gültekin’in cesedi olaydan 5 gün sonra ormanlık alanda bir varilin içinde bulundu. Pınar önce darp edilmiş, sonra boğazı sıkılarak boğulmuş, daha sonra cesedi bir varile konularak yakılmıştı. Üzerine de beton dökülmüştü. Başlatılan soruşturmada kısa süre sonra failin izine ulaşıldı. Muğla’da bir bar işleten Cemal Metin Avcı olayın faili olarak yakalandı. Avcı sorgusunda Pınar’ı öldürdüğünü itiraf etti. Pınar’ı suçlayan bazı iddialar da ortaya attı.

6 SAYFALIK EK İFADE
Avcı tutuklanıp cezaevine gönderildikten bir süre sonra savcılığa başvurarak “Ek ifade vermek istiyorum” dedi. Elyazısı ile hazırladığı 6 sayfalık ifadesinde de katlettiği Pınar Gültekin’i suçlamaya devam etti. İlişkileri olduğunu ve Pınar’ın bu ilişkiyi eşine söylemekle tehdit ederek kendisinden sürekli para istediğini iddia etti. Avcı bu ifadesinin bir bölümünde de Muğla Adliyesi’nde görevli savcı D.Y.’den bahsetti.

Avcı’nın ifadesine göre savcı D.Y.’nin de Pınar Gültekin ile ilişkisi vardı. Hatta savcı D.Y., Pınar’ın düşük notları için okul dekanı ve hocalarıyla da görüşmüştü. Bir süre sonra da bu ilişkiden dolayı Pınar Gültekin’e baskı yapmaya çalışmıştı. Bütün bunları Pınar’ın kendisine anlattığını söyleyen Avcı’nın iddiasına göre Pınar kendisine “Savcı D. bile bana bir şey yapamıyor, sen kimsin, sen mi yapacaksın” da demişti. Avcı, savcının arabasını satmak istediğini, bu yüzden bir arkadaşının savcıyı kendisine yönlendirmesiyle tanıştıklarını da anlattı; “Ben başta savcı D. olayına inanmamıştım ama savcı ile tanıştıktan sonra inandım” dedi.

BAŞMÜFETTİŞ SORUŞTURUYOR
Avcı’nın bu ifadelerinin ardından HSK soruşturma başlattı. Soruşturma için bir başmüfettiş görevlendirildi. Bu süreçte Savcı D.Y.’nin tayini Erzurum’a çıktı. Ancak izne ayrılan savcı D.Y., Erzurum’da göreve başlamadan HSK’ya istifa dilekçesini gönderdi. D.Y. dilekçesinde istifa gerekçesini ‘ailevi sebepler’ olarak belirtti.

Savcı D.Y. ise istifasının Pınar Gültekin olayı ile bir alakasının olmadığını, ‘özel sebeplerden’ dolayı istifa ettiğini söyledi.

“Fail Cemal Metin Avcı’nın ifadelerinde adınız geçiyor?” şeklindeki soruya ise “Olabilir” diye cevap verdi. D.Y., HSK’nın kendisi hakkında bir soruşturma yürütüp yürütmediğine ilişkin soru üzerine “Bilmiyorum” dedi. D.Y., Pınar Gültekin’i tanıyıp tanımadığı yönündeki soruya ise cevap vermedi.

HSK’nın başlattığı soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında istifa eden savcının yanı sıra Cemal Metin Avcı’nın ve ifadelerde adı geçen diğer kişilerin de ifadeleri alınacak. (Hürriyet)

 
Buca’da engelli kedilere 5 yıldızlı hizmet
 
Karabağlar’ın planları meslek odalarına anlatıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
El frenini çekmeyi unuttuğu araç karısına mezar oldu!
Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, iddialara göre eşinin el frenini çekmeyi ...
Kütahya'da etkili kar yağışı!
Kütahya'nın Domaniç ilçesini Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlayan 1500 rakımlı ...
Manisa'da kanlı kaza: 2 ölü, 4 yaralı!
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.
 
Kazdırdığı su kuyusu mezarı oldu!
Manisa'nın Demirci ilçesinde tarlasında açtırdığı su kuyusuna giren kişi, ...
Fatma öğretmenin acı sonu... Ameliyat sonrası can verdi
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yaşayan İngilizce öğretmeni Fatma Türker ...
Ege açıklarında korkutan deprem!
Ege Denizi'nde Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında saat 18.23'de 4,2 büyüklüğünde ...
 
Traktörünün pulluğuna lahit mezar takıldı
Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde tarlasını süren çiftçi E.G.’nin traktörünün ...
Muğla'da baba-oğul cinayet kurbanı!
Muğla'nın Menteşe ilçesinde, baba ve oğlu silahla öldürülmüş halde bir ...
Hırsızlık sergisi... 3 yıl boyunca çalıp biriktirmişler!
Denizli İl Jandarma Komutanlığı'nın dedektifleri olan Jandarma Suç Araştırma ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva