HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Haziran 2019 Pazar - 10:16

Katılımcı demokrasi İzmir’de başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, seçimlerden önce verdiği, karar alma süreçlerine İzmirliler’in katılımı sözünü yerine getirmek üzere ilk adımı atıyor. “Arama Konferansı” adı verilen ve İzmir’in geleceğiyle ilgili önemli kararların alınacağı toplantıların ilki Kültürpark üzerine olacak ve yarın (17 Haziran 2019) Kültürpark’taki İzmir Sanat merkezinde saat 14.30’da gerçekleşecek.

Katılımcı demokrasi İzmir’de başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katılacağı toplantıyı Kültürpark Platformu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi birlikte düzenliyor. Arama konferanslarının ilk ayağında İzmirliler, sivil toplum ve belediye yetkilileri Kültürpark hakkında görüşle rini paylaşacak ve bu değerli alanın geleceğine birlikte yön verecek.,

Seçimlerden önce katılımcı belediyeciliğin bir örneğini göstereceğini açıklayan Tunç Soyer, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, “Yeryüzünün ilk parlamentolarının birçoğu İzmir’de kurulmuş. Biz farkında olmasak da katılımcı demokrasi kültürü İzmir sokaklarında binlerce yıldır dolaşmaya devam ediyor. Şimdi biz bunu görünür kılıyoruz. Seçilmiş dahi olsanız, bir şehir, bir ülke, kapalı kapılar arkasında yönetilemez. İzmirliler’le birlikte İzmir için çalışıyoruz ve bu kapsamda bir dizi arama konferansı gerçekleştireceğiz. Bunlardan ilki kent belleğinin en önemli parçalarından biri olan, hepimizin ortak mirası Kültürpark hakkında gerçekleşecek. Arama konferanslarında İz mir’in gideceği yol konusunda kararlar alacağız. İzmir halkının bu sürece katılması ve iradesini ortaya koyabilmesi için gerekli tüm araçları devreye sokuyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen arama konferansları, Kültürpark’tan sonra da tarım, turizm, doğa ve iklim değişikliği gibi farklı konuları gündeme alarak devam edecek.

 
Karşıyaka’da ‘marka kent’ zirvesi
 
Başkan Selvitopu muhtarlarla buluştu
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alen35 17 Haziran 2019 Pazartesi 08:49

bakın soyer i eleştirmekte zaman zaman haklısınız ama soyer henüz çok yeni ve 30.000 lik ilçeden yaklaşık 5 milyonun başına geçti! göreve geleli henüz 3 ay olmadı ama yeni bir belediye başkanı ,tanınmamış ve tecrübesiz bir başkan oldugu için bazı çevrelere kendini kabul ettirmesi lazım ! bu nasıl olur? örnek vereyim ; mesela tunç soyer izmir ticaret odasına ziyarete gidiyor (kendisi eski izto çalışanı) hem maddi hemde manevi anlamda karşısında "mahmut özgener" gibi bir isim var. selami özpoyraz gibi bir isim var. bu isimler izmirin köklü ve çok fazla sözü geçen lobisi olan isimleridir. bu tip insanlara karşı kendini kabul ettirmek zorunda. izmir de çok fazla vakıf ve sivil toplum örgütü var. bunların etkinliklerine katılmak zorunda. İzmirin ege de sonsöz gibi bir çok kendi yerel medyası var. kısacası izmir zaten kendi için de bir devlet gibidir ve bu devletin tüm kurumlarına kendini tanıtmak ,kabul ettirmek zorundadır. siz istiyorsunuz ki zaten dogru dürüst ödenek alamayan bir belediyenin bütçesini açsın. AAA+ olan kredisini hemen kullansın ve bir an önce yatırımlara başlasın. keşke bukadar kolay olsa arkadaşlar. umarım bazı işleyişler konusnda yardımcı olabilmişimdir. sabır arakdaşlar sabır. soyer başkan henüz çok yeni.

Yorumu oyla      5      5  
özgür 17 Haziran 2019 Pazartesi 00:14

yazdıklarımı yayınladığınız için teşekkür ediyorum sadece umarım sayın başkanda ne anlatmak istediğimi anlamıştır

Yorumu oyla      6      5  
özgür 16 Haziran 2019 Pazar 22:58

lütfen kendinizi değil şehrin gücünü ifade etmeye çalışın çünkü bu şehir zaten kendini ifade ediyor siz bunu somutlaştırın partilerin siyasilerin ve başka unsurların vücut bulmasına izin vermeyin bu şehir hangi resmi çiziyorsa onu sergileyin ve ileri götürmeye çalışın biz sizden bunu bekliyoruz

Yorumu oyla      7      5  
özgür 16 Haziran 2019 Pazar 22:54

bende oyumu sayın soyere verdim ama şu an sadece gaza geldiğimi hissediyorum lale devri istemiyoruz sadece izmir ülkeye referans olsun istiyorum şovla değil oynayarak zıplayarak değil somut ve öncü adımlar bekliyorum sadece

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da ‘marka kent’ zirvesi
Önümüzdeki 5 yıllık süreçte yapılacak çalışmalara ortak akıl ilkesiyle ...
Buca'da kursiyerlerden muhteşem performans
Buca Belediyesi’nin açtığı kurslarda eğitim alarak sanat hayatlarına ilk ...
Bornova'da toplu sözleşme sevinci!
Bornova Belediyesine ait İZBAŞ Şirketi ile Türk İş'e bağlı Belediye İş ...
 
İzmir'de Dana Bayramı coşkusu
Konak Belediyesi’nin Afrikalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ...
Menemen'de 'Karneni Al Gel Partisi'ne yoğun ilgi
Menemen Belediyesi ve İzmir Fenilketonüri(PKU) Yardımlaşma ve Dayanışma ...
Foça'da ilk sefer heyecanı: Başkan Gürbüz karşıladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği, Foça-Mordoğan-İzmir ...
 
Karabağlar'da anlamlı 'Babalar Günü’
Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne bağlı “İyilik ...
İzmir Efsane Başkan Piriştina'yı unutmadı
İzmir’in unutulmaz Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, ölümünün ...
İzmir Edebiyat Festivali 'Mungan' ile başladı
4. İzmir Edebiyat Festivali, bu yılki Onur Konuğu Türkçenin en önemli ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva