HABERLER>GÜNCEL
22 Kasım 2019 Cuma - 11:43

Katil kapıya tesbih bırakmış!

Eski sevgilisi Zafer P. tarafından 17 saat boyunca dövüldükten sonra öldürülen Güleda Cankel’in dosyasındaki kilit isimlere ulaşıldı. Güleda’nın cinayetten kısa bir süre önce telefonla konuştuğu arkadaşı İlayda Korkmaz, “Uzun bir süredir kurtulmak istiyordu. Isparta’ya da kendine yeni bir hayat kurmak için gitmişti” dedi.

Katil kapıya tesbih bırakmış!

Isparta’da üniversite öğrencisi Güleda Cankel’in Zafer P. tarafından canice öldürülmesine ilişkin soruşturma devam ediyor. Güleda’nın cinayetten kısa bir süre önce telefonla konuştuğu arkadaşı İlayda Korkmaz, yaşadıklarını Hürriyet gazetesinden Musa Kesler'e anlattı.

"YENİ HAYAT İSTEMİŞTİ"
Güleda’nın kendisiyle konuşurken tedirgin olduğunu belirten Korkmaz, "Lisedeyken Zafer ile arkadaşlıkları vardı. Bir süre sonra duygusal arkadaşlık oldu. Zafer bir hafta önce ona ‘Dönmezsen kendimi asarım’ diye ip resmi göndermişti. Ama Güleda istemiyordu. Uzun bir süredir kurtulmak istiyordu. Muğla’dayken de kıskançlık yüzünden rahatsız ederdi. Zaten Isparta’ya da kendine yeni bir hayat kurmak için gitmişti. Zafer de peşinden gitmek istedi. Ama Zafer’in ailesi izin vermedi. Sonra da Zafer kıskançlık krizlerine girmeye başladı. Olaydan saatler önce konuşmuştuk. Osman’dan da sınıfındaki diğer yakın arkadaşlarından da bahsetmişti. Güleda’yı kurban verdik ama başkaları olmasın. En ufak bir şiddet veya ağır söz duyduklarında polise gitsinler. Bu başkalarının başına gelmesin" dedi. 

İlayda Korkmaz

"KAPIDA TESPİH BULDU"
Güleda’nın, Zafer P.’nin Isparta’ya geldiğini kapısına bıraktığı tespihten anladığını anlatan İlayda Korkmaz, şöyle devam etti: “Güleda İstanbul’da ablasının yanındaydı. Oradan yeni gelmişti. Geldiğinde kapının önünde bir tespih görmüş. Zafer tespihi bırakmış oraya. Tespihi görünce Güleda onun geldiğini anlamış ama gidip gitmediğinden emin olamamış. Zaten Zafer’in telefonlarına çıkmıyordu. ‘Zafer galiba buralarda, gitti mi gitmedi mi bilmiyorum’ dedi. Ben de ‘Kendine dikkat et’ dedim. O da ‘Edeceğim’ dedi. Son konuşmamız buydu onunla.”

OSMAN S.: KORUMAYA ÇALIŞTIM
Osman S., Güleda cinayetindeki önemli tanıklardan biri. Zanlı Pehlivan’ın ifadesine göre, olay günü Osman S. de Güleda’nın evine gelmiş, dışarı çıkarak bir süre konuşmuşlardı. Pehlivan’ın iddiasına göre, Osman S. kendisinden Güleda’dan uzak durmasını istedi. İfadesinin devamında ise “(Güleda ile) Dışarı çıkmıştık. Markete gittik. Kaçmaya başladı. Sonra durdu. Benden telefonunu istedi. Aradığı kişinin Osman olduğunu görünce telefonu elinden alıp kırdım” dedi. Osman S. ise “Güleda ile aynı sınıftaydık. Bütün bildiklerimi polise anlattım. Onu korumaya çalışmıştım. Zanlının bana bir saldırısı olmadı. Çok canım yanıyor, ailemle de konuştum. Bu konuda daha fazla konuşmak istemiyorum” dedi.

APARTIN BOŞALTILDIĞI İDDİASI
Güleda Cankel'in eski erkek arkadaşı tarafından öldürüldüğü apartın mühürlendiği ve öğrenciler tarafından terk edildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Apartın sahibi Mehmet Ozan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın kendilerini de çok üzdüğünü söyledi.

Apartlarında çok sayıda öğrencinin barınma ihtiyacını karşıladıklarını ifade eden Şahin, Öğrenci kızımıza Allah rahmet eylesin. O binada birçok öğrenci kalıyordu ve hala kalmaya devam ediyorlar. Aparttan sadece öldürülen kızın iki arkadaşı psikolojilerinin bozulduğunu söyleyerek ayrıldı. Binanın boşaltılması ve mühürlenmesi söz konusu değil." diye konuştu.

 
Karşıyaka'nın kozu Doğukan
 
CHP'li Sındır'dan hükümete 'Trump mektubu' tepkisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bartholomeos'un evine hırsız girdi
Fener Rum Patriği Bartholomeos’un evine hırsız girdiği öğrenildi. Maskeli ...
92 askere FETÖ'den gözaltı kararı
Hava Kuvvetleri'ndeki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında ...
İzmir'de 43 düzensiz göçmen yakalandı
İzmir'in Çeşme ilçesinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan ...
 
Telefon rehberinde 'Azrail' diye kayıtlıydı: Savunması pes dedirtti!
İzmir'in Buca ilçesinde, telefon defterinde 'Azrail' olarak kaydettiği ...
Emniyet'ten açıklama: Bekçi kimlik sorabilir mi?
İzmir'de iki genç ile mahalle bekçileri arasında kimlik sorma tartışması ...
Engelli genci naylonla sararak döven sanıklar hakim karşısında
Konak ilçesinde, yüzde 50 engelli A.H.'yi (18) streç filmle sarıldıktan ...
 
CHP'li ziyareti iddiasına yalanlama!
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne CHP'li ...
Palu Ailesi davasında şok eden yeni ifadeler!
Kocaeli Körfez'de, 11 yıl önce kaybolan Meryem Tahnal'ın öldürülmesine ...
Balıkesir'de 12 dakika arayla iki deprem!
Balıkesir’de 12 dakika arayla Bigadiç ilçesinde 3.9, Sındırgı ilçesinde ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva