HABERLER>DÜNYADAN
26 Haziran 2017 Pazartesi - 11:54

Katar'dan flaş açıklama: Türkiye'nin müdahalesi...

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Katar'a gönderilen 13 maddelik listede yer alan bazı maddelerin yerine getirilmesinin çok zor olduğunu açık bir dille belirtti.

Katar dan flaş açıklama: Türkiye nin müdahalesi...

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Katar'ın, Bahreyn, Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin taleplerini incelemeye başladığını bildirdi. Tillerson konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Katar'ın "dikkatli bir şekilde" talepleri incelemeye koyuldunu belirtirken, çözümü için adres olarak diyalogu gösterdi. 

"BAZI MADDELERİN YERİNE GETİRİLMESİ ÇOK ZOR"
"Bazı maddelerin Katar'ın yerine getirmesi için çok zor olacağını" vurgulayan Tillerson, tarafların çözüm için diyalog içerisinde olması gerektiğini kaydetti.

Tillerson, açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Verimli bir adım atmak için ülkelerin bir araya gelerek konuşması gerekiyor. Müttefiklerimizin teröre karşı ortak bir şekilde mücadele etmeleri durumunda daha güçlü olacaklarına inanıyoruz. Her ülkenin bu sürece katacağı şeyler olacaktır. Tansiyonu düşürmek, bu sürece yardımcı olacaktır"

İRAN: KATAR'A DAİMA AÇIĞIZ
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise İran'ın hava, kara ve deniz sahasının dost ve komşu diye tanımladığı Katar'a daima açık olduğunu vurguladı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Katar Emiri ile yaptığı telefon görüşmesinde, Katar'a uygulanan ablukanın "kabul edilemez" olduğunu savundu. Ruhani, İran'ın hava, kara ve deniz sahasının dost ve komşu diye tanımladığı Katar'a daima açık olduğunu vurguladı.

İNGİLİZ BASINI TÜRKİYE'NİN ROLÜNÜ YAZDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suudi Arabistan öncülüğündeki dört Arap ülkesinin Katar'la ilişkileri normalleştirmek için öne sürdüğü 13 şarttan birinin Türk askerinin Katar'dan çekilmesi olmasına verdiği tepki Guardian ve Times'ta yer buluyor.

"Erdoğan Suudiler'in Türk birliklerinin Katar'dan çekilmesi çağrısına gücendi" başlığını atan The Guardian Erdoğan'ın "Türkiye'nin asker çekmesini talep etmek, bir defa Türkiye'ye karşı da maalesef saygısızlıktır. Biz herhangi bir ülkeyle savunma işbirliği anlaşmasını yaparken birilerinden izin mi alacağız?" dediğini aktarıyor.

ERDOĞAN, DOHA'NIN TUTUMUNU SAĞLAMLAŞTIRIYOR
Guardian Katar'ın talepleri reddettiğini söylediğini, Erdoğan'ın bu pozisyonu desteklemesinin de "Doha'nın tutumunu sağlamlaştırdığını" belirtiyor. Gazetenin açıklamalarına yer verdiği Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Enver Gargash ise "Bölgede büyük çıkarları ve Türkiye'nin önceliğinin ideoloji değil çıkarları olacağını umuyoruz. Ancak bin ila iki bin Türk askerinin varlığı Katar hükümetinin istikrarına güvensizliğini gösteriyor. İstikrar bölgeyle entegrasyondan gelecektir" diyor. Times da konuya dünya haberleri sayfalarında geniş yer veriyor. "Körfez Krizi büyürken, Türkiye aceleyle asker yolluyor" başlıklı haberde takviye asker yollanmasının gerilimi arttıracağı kaydediliyor.

TÜRKİYE'NİN MÜCADELESİ İŞİ CİDDİLEŞTİRİYOR
Suudi Arabistan ve Katar arasındaki krizde Türkiye'nin tutumunu başyazılarından birinde de ele alan Times ie "Türkiye'nin Katar'a desteği NATO'yu bir bölgesel kavganın içine sürükleyebilir" diyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan'ın taleplerini "saygısızlık" diye tanımladığını söyleyen gazete, Katar'ın Riyad yönetiminin taleplerini reddettiğini, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ise Katar'a yönelik suçlamalarını sürdürdüğünü, ambargoyu sürdürmekten ve "ek önlemlerden" bahsettiğini belirtiyor. "

Tehlikeli ve tamamen gereksiz bir hesaplaşma için sahne hazır" diyen Times'ın makalesinde dikkat çeken satırlar şöyle; Türkiye'nin müdahalesi işi ciddileştiriyor. Türkler şimdi de Katar'ı dış müdahaleden korumak için askerlerini kullanmaya hazır olduklarından bahsediyorlar ve bu nedenle silahlı kavga kaygıları artıyor."

'ERDOĞAN YANLIŞ NEDENLERLE DOĞRU BİR ŞEY YAPIYOR'
Times Erdoğan'ın Katar konusundaki tutumuyla Batı için bir ikilem yarattığını söylüyor ve "Erdoğan yanlış nedenlerle doğru bir iş yapıp, bir ülkenin zorbalara karşı kendi egemenliğini savunmasına yardım ediyor" diyor.

 
Bornova Kooperatifi hedef büyüttü: Bir yıl içinde...
 
Elazığ-Bingöl sınırından kara haber: 1 asker şehit
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye ile Almanya arasında koruma gerilimi!
ABD’de Türk Büyükelçiliği önünde çıkan arbedede Amerikan makamlarının ...
İsrail, Suriye ordusunu vurdu!
İsrail Savunma Bakanlığı basın dairesi, İsrail silahlı kuvvetlerinin İsrail ...
İngiltere'de feci olay: Bayramlaşma esnasında...
İngiltere'nin Newcastle kentinde bir araç cami yakınlarında bayramlaşan ...
 
O ülke şokta: En az 123 ölü...
Pakistan'da yakıt tankerinin devrilmesi sebebiyle meydana gelen devasa ...
İsrail Suriye'yi vurdu!
İsrail'in, Suriye'den atıldığı ileri sürülen roketlere karşılık bu ülkeye ...
Heyelan köyü yuttu, 141 kişiden haber alınamıyor!
Çin'de bir dağ köyü sabahın erken saatlerinde eşine rastlanmayan büyüklükte ...
 
Putin'den Erdoğan'a flaş telefon!
Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Anapa kentinde Türk Akımı doğalgaz boru ...
Rusya Suriye'deki DEAŞ hedeflerini vurdu
Rusya Akdeniz'deki savaş gemisinden terör örgütü DEAŞ'ın Suriye'deki hedeflerine füze gönderdi.
Katar için talep listesi: Türk üssünü...
Katar'a ambargo uygulayan ülkeler, Suudi arabistan, Birleşik Arap emirlikleri, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva