HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Aralık 2012 Salı - 20:48

Karşıyaka yeni yıla ve 'yeni rekorlara' hazır!

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, yeni yıla günler kala ilçe protokolünü ağırladı. Durak, “156 milyon TL bütçe ile yeni yıla hazırız. Geçmişte rekora imza attık yine hazırız” dedi.

Karşıyaka yeni yıla ve  yeni rekorlara  hazır!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, ilçe protokolüne yeni yıl yemeği verdi. Açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı Ahmet Taner Kışlalı Rekreasyon Alanı’ndaki tesiste protokol ile buluşan Durak’ın davetine CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, CHP eski İlçe Başkanı Ertam Özen, ilçe kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, belediye ve il genel meclis üyeleri ile çok sayıda kışı katıldı.
 
Karşıyaka’ya hizmet edenler olarak, kenti geleceğe taşıma sorumluluğunu 2012 yılında yerine getirmek için güç birliği yaptıklarını ifade eden Başkan Durak konuşmasında, “Karşıyaka’nın çok ciddi sorunları var. Kentin yöneticileri olarak çözüm yaratma noktasında, kent yöneticilerinin göstermiş olduğu ortak çaba takdire şayandır. Ve Karşıyaka’ya yakışan da budur. Karşıyaka, sahip olduğu değerleri ve dünyaya bakış açısı ile her platformda farklılığını ortaya koyan bir kenttir. Toplumsal sorgulama kültürüne sahip bu kentin dokusuyla da farklılığını ortaya koyabilmesi gerekir. Atatürkçü kimliğine yakışır, çağdaş, sağlıklı ve güvenli bir kent Karşıyaka için çizilebilecek yegane vizyondur” dedi.
 
300’E YAKIN PROJE
Tam dokuz yıldır yılmadan, bıkmadan çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Başkan Durak, “Yılların ihmal edilmişliğiyle makus talihine boyun eğmek zorunda bırakılmış İzmir’in karşı yakasını yaşayan bir kente dönüştürürken ‘Önce İnsan’ söylemimizden hiç vazgeçmedik. “Yaşam’dan Alacaklı Son Yüz Gülene dek Çalışacağız” demiştik, öyle de yaptık. Ve yapmaya da devam ediyoruz. Amacımız bu değildi, ama hizmet aşkımızla belki de bir rekora imza attık. 9 yılda 300’e yakın projeyi hayata geçirdik.Geçen 9 yıldaki tüm uygu­lamalarımızı halkımızın, mec­lisimizin ve Kent Konseyi’nin denetimine açık tutarak say­damlıktan asla ödün verme­dik. Kamu kaynaklarının boşa harcanmasını engelledik. Hem sorunları çözmede hem de va­tandaşlarımızı bilgilendirmede özel bir köprü oluşturduk. He­sap verebilirlik ve açıklık ilkele­rinin gereği olarak Belediyemiz­le hemşerilerimiz arasındaki iletişim kanallarını sürekli açık tuttuk. Sivil toplum kuruluşları ile her zaman ilişkide olduk” diye konuştu.

 
2013 YILINA HAZIRIZ
Yapılan faaliyetlerden de bahseden Başkan Durak, belediyenin çalışmalarını anlattı. Durak, “Eğitimdeki fırsat eşitsizliğini bir ölçüde de olsa azaltmak için gelir durumu yetersiz çocukla­rımıza hiçbir ücret ödemeden yararlandıkları eğitim hizmeti; şehir dışından gelen kız öğ­rencilerimize barınma olanağı hazırladık. Kadınlarımızı ve yaşlılarımızı pozitif ayrımcılık projeleriyle üretken olabilecekleri ortamlara kavuşturduk.
Kültür ve bilim merkezleri kurduk. Karşıyaka’nın adını yalnız İzmir’de ve ülkemizde değil dünyada duyuracak festival etkinlikleri gerçekleştirdik. Spor tesislerini yaygınlaştırdık; ama­tör spor kulüplerini ayrımsız ve sürekli destekledik. Çevre sağlığı hizmetlerimizi kesintisiz sürdürdük; insan sağ­lığı kadar can dostlarımız hay­van sağlığına ilişkin yatırımlar da yaptık. Semt pazarlarımızı, onlara birer alışveriş merkezi gibi yaklaşan projelerle düzenledik. 2013 yılına da hazırız. Yatırım şampiyonluğunu yeni yılda da koruyacağız. 156 milyon liralık 2013 bütçemizin yüzde 30’unu yatırıma ayırdık. Hali hazırda devam eden 9 büyük projemizi 2013’ün ilk yarısında hizmete sokacağız. Önümüzdeki yıl açılışını yapacağımız projeler arasında, Ahmet Piriştina Kültür Merkezi, eski lunapark alanı üzerinde yapımı tüm hızıyla devam eden Sosyal Yaşam Alanı, Çarşı Tiyatro, Doğal Afet Uygulamalı Eğitim Merkezi, Karşıyaka’nın hafızasını tek bir çatı altında toplayacağımız Arşiv Binası, Temizlik İşleri Tesisi, açılı kapanır çatısıyla 24 ay hizmet verecek şekilde yenilenen Bostanlı Açık Hava Tiyatrosu, Bahçelievler Balık Satış Merkezi ile Kurban ve Adak Satış Yeri bulunuyor. Temelini atmaya hazırlandığımız 30’un üzerindeki projenin belli başlıları ise, Sosyal Yaşam Merkezi, Yamanlar Sağlıklı Yaşam Merkezi, Karşıyaka Belediyesi Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, 750 kişilik Konser Salonu, Milli Mücadele Müzesi ve Parkı, Zübeyde Hanım Mahallesi meydan düzenlemesi, Zübeyde Hanım ve Mustafa Kemal Mahallelerine yapacağımız kapalı pazaryerleridir” ifadelerini kullandı.



Öte yandan toplantıda Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı da kısa bir konuşma yaparken Karşıyaka Muhtarlar Derneği Başkanı Fuat Pusat Başkan Durak’a hizmetleri nedeniyle çiçek verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kent kart’ ihalesi iptal: Olası kriz nasıl aşıldı?
ESHOT’un geride kalan günlerde yenilediği ve Kent Kart A.Ş. tarafından ...
Kardeş şehir Hanya’ya işbirliği ziyareti
Karabağlar Belediyesi, geçtiğimiz yıl kardeş şehir olduğu Yunanistan'ın ...
Dikili’den ve Özgüven’den cezaevine mesaj var
Dikili Belediye çalışanları, Yargıtay'ca usul hatası dosyaları onanan ...
 
Karşıyaka’da örnek hoşgörü: Kiliseye Noel aydınlatması
Karşıyaka Belediyesi’nden ilçe sınırı içinde bulunan Sent Hellen Katolik ...
'Leke' en iyi film ödülünü İzmir'e getirdi
Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi film seti ...
Büyükşehir’deki ‘ilaç alım’ iddialarına yanıt
İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım Park ve Bahçe Daire Başkanlığı son kadro ...
 
Bornova hizmet binaları artık daha az enerji harcayacak
2020 yılına kadar karbon salımını yüzde 20 düşürmeyi hedefleyen Bornova ...
Selçuk'tan kadınlara hayati bilgilendirme
Universal Kuşadası Hastanesi, Selçuk’ta faaliyet gösteren Selçuk Kadın ...
Üniversiteliler miniklere kentli olmayı anlatıyor
Karşıyaka Belediyesi anlamlı bir buluşmaya daha ev sahipliği yapıyor. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva