HABERLER>SPOR
6 Eylül 2017 Çarşamba - 14:17

Karşıyaka'ya 'Yıldırım' müjde! Temeli atılıyor!

Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 9 Eylül'de kentteki yoğun programına, Alsancak ve Göztepe Stadı'ndan sonra Karşıyaka Stadı'nın temel atma töreni de eklendi.

Karşıyaka ya  Yıldırım  müjde! Temeli atılıyor!

Başbakan Yıldırım, İzmir'de yıllardır beklenen 3 yeni stadın temelini aynı anda atacak. İki günlük ziyaretinde Başbakan Yıldırım, birçok önemli yatırımın açılışını yapacak. Yıldırım, cumartesi günü Buca İnkilap İZBAN İstasyonu'ndan saat 10.30'da 3 stada canlı bağlantı gerçekleştirecek ve tesislerin temeli aynı anda atılacak.

Törenle ilgili dün Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu'nun makamındaki toplantıya AK Parti İzmir Milletvekilleri Kerem Ali Sürekli ile Mahmut Atilla Kaya, müteahhit firma yetkilileri, kulüp temsilcileri ve İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) yönetimi katıldı.

Kaya, toplantıda temel atma törenleriyle ilgili kulüplere bilgi verirken, müteahhit firmaların, stat arazilerinde cumartesi gününe kadar gerekli hazırlığı yapacağı belirtildi. Revize edilen projesi 15 bin 670 seyirci kapasiteli olan Karşıyaka Stadı ve 15 bin kapasiteli Alsancak Stadı'nın 550'şer gün, 20 bin 35 kapasiteyle inşa edilecek Göztepe Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin ise 700 günde tamamlanması öngörülüyor.

Karşıyaka Stadı, daha önce açıklanan temel atma töreni programına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın stat arazisi için yaptığı imar planı değişikliği askı sürecinde olduğu için eklenmemişti. İzmir Şehir Plancıları Odası, 21 Ağustos'ta askı süreci biten plan değişikliğine 18 Ağustos'ta güvenlik, yoğunluk ve yükseklik yönlerinden itiraz etmişti. Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerinin haftaya oda yöneticileri ile toplantı yaparak, itiraz ettikleri noktaları yenilenen proje üzerinden değerlendirecekleri öğrenildi. Karşıyaka Stadı'nın daha önceki projede 26 metre olarak belirlenen çatı yüksekliği yeni projeyle 23 metreye çekildi. Stada girişi kolaylaştırmak için projedeki kulüp binası tek yapı olarak inşa edilecek.

Çatısındaki güneş panelleriyle kendi enerjisini üretecek stadın tribün katları, görüntü kirliliği yaratmamak için ağaçlarla yeşillendirilecek. 2014'te kapatılan, 3 kapalı tribünle yeniden inşa edilecek Alsancak Stadı'nın da sahası ve ışıklandırması tamamen yenilenecek. İmar planı değişiklikleri daha önce belediyeler tarafından yapılan stadın inşaat ruhsatının birkaç güne çıkması bekleniyor. Yine imar yönünden önünde engel kalmayan Göztepe Stadı'nda 2 katlı otopark, halka açık spor alanları, müze, idari alanlar, fitness merkezi, sosyal alanlar, çocuk eğlence merkezi ve ticari alanlar yer alacak. Karşıyaka ve Göztepe statları için daha önce Ocak 2014'te yapılan ihaleler, davalar sonrası iptal edilip yenilenmişti. (DHA)

 
Konak tramvayı tam gaz! Alsancak'a dikkat!
 
İzmir'in yeni gökdeleni yola çıktı... 'Aziz hayal görüyor diyenler...'
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
. 6 Eylül 2017 Çarşamba 22:23

Sehrin icine statmi olur diyip karsiyakayi elestiren . Yahuuu bu stat bir ksk demi olucak g.tepe stadi ve alsancak stadi dag basindami yapilacak... yaaa sirff laf olsun diye yazmayin... ksk basket maclarini uzaydami oynuyor ... mavi sehirde hangi avm nin dukkanin evin yada kamu ya ait yerlede taraftarlar zarar vermis... birakin bu isleri ... zaten senin gibiler izmiri komple terketsin de rahatliyalim.... sen tranvayin yarattigi travmanin farkindamisin...neyse hayirli olsun izmire yenin sitatlar insallah en kisa surede biterler...

Yorumu oyla      11      6  
Ksk 6 Eylül 2017 Çarşamba 18:30

Emegi gecen herkese selamlar olsun...

Yorumu oyla      11      5  
6 Eylül 2017 Çarşamba 18:26

şehrin içine stat mı olur.yazıktır.maç günü karşıyakaya uğranmaz.kırılan camlar,küfürler...allah statın dibinde oturanlara sabır versin.

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe'de kadro istikrarı
Süper Lig'de 3 haftada 4 puan toplayan Göztepe'de kadro istikrarını seçen ...
Türk Dama Şampiyonası İzmir’de yapıldı
2013 yılında İzmir’de kurulan “Türkiye Dama Federasyonu” bu yıl Gündoğdu ...
Dev Adam'dan dev galibiyet! Son 16'dayız!
12 Dev Adam gruptaki 4. maçında 2. galibiyetini aldı ve adını son 16'ya yazdırdı!
 
Milli Takım 'devam' dedi! Şimdi başlıyoruz!
Türkiye, Dünya Kupası'nda I Grubu'nda Hırvatistan ile karşı karşıya geldi. ...
Göztepe, 5. viteste! Menemen'i ezdi geçti!
Süper Lig takımlarından Göztepe, Osmanlıspor maçının hazırlıklarını Menemen ...
Belgeler incelendi... O takım küme düşecek mi?
Geçtiğimiz yıl 1.ligde düşme mücadelesi sırasında Gaziantepspor BŞB’sinin ...
 
Göztepe Teknik Direktörü Tuna: 'Ligde hiç kolay maç yok'
Süper Lig'de 10 Eylül Pazar günü deplasmanda Osmanlıspor'la karşılaşacak Göztepe'nin ...
Menemen Belediyespor'da Yasin sevinci
İkinci Lig Kırmızı Grup'ta sezona 4-1'lik Kocaeli Birlikspor galibiyeti ...
Başkan açıkladı! Altınordu'nun 17'lik yıldızı Premier Lig'e gidiyor!
Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Fenerbahçe'nin de peşinde olduğu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva