HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Mart 2021 Pazartesi - 19:54

Karşıyaka'ya 'Yaşlı Bakım Tesisi' müjdesi

Karşıyaka Belediyesi mülkiyetinde bulunan Şemikler Mahallesinde bulunan bir alanın imarını 0.60’dan 1.00’a çıkarıldığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, alana yaşlı bakım tesisi kurulacağını açıkladı.

Karşıyaka ya  Yaşlı Bakım Tesisi  müjdesi

Karşıyaka Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu gerçekleştirildi.  Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın başkanlığında gerçekleştirilen oturuma Zübeyde Hanım Nikahevi ev sahipliği yaptı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, meclis açılışında pandeminin yarattığı olumsuzluktan bahsederek, “Beraberinde hepimizin yaşadığı ekonomik sıkıntılar işsizlik nedeniyle ama çalışıyoruz aşılama çakışmaları devam ediyor, normalleşmeyi bekliyoruz. Esnafımız oldukça sıkıntılı olduklarını duyuyoruz, desteklemek için elimizden geleni yapıyoruz. En kısa zamanda sıkıntılarımızı atlatmayı ve düze çıkmayı diliyoruz. Bu zor günler bolca çalışarak dayanışma içerisinde atlatılır. Herksin birbirine destek olarak ülke olarak atlatmayı diliyorum” şeklinde konuştu.
Mülkiyeti Karşıyaka Belediyesi’ne ait Karşıyaka-Şemikler Mahallesi 25741 ada 1 nolu parsel sayılı 6436 Sokak No:77 adresinde bulunan 1. Kat 1 nolu daire ve 5. Kat 13 nolu dairenin, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18 inci maddesinin (e) bendine göre satışı hakkında önerge Plan, Bütçe, İmar ve Hukuk Komisyonlarına gönderildi.

YAŞLI BAKIM TESİSİ KURULUYOR
“Mülkiyeti Karşıyaka Belediyesi’ne ait, tapunun Şemikler Mahallesi 25262 ada 1 parselinde yer alan ve yürürlükte bulunan Mavişehir Toplu Konut Alanı 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı’nda “E=0.60” yapılaşma koşullu belediye hizmet alanı kullanımında olan taşınmazın çevresinde yer alan kamusal kullanımların emsal değerleri ile uyumlu olacak şekilde yapılaşma koşulunun 1.00 olacak şekilde düzenlenmesine yönelik önerge sunulmuştu. Mavişehir Toplu Konut Alanı’nda plan onama yetkisinin bulunduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilmek üzere hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği komisyonlardan oyçokluğuyla ile Meclis’e geldi.

KONAKLAMA YAPMAK İSTEYEN VATANDAŞLARIMIZA HİZMET VERECEK
AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk, Başkan Tugay’a imar artışının nedenini sordu. Başkan Tugay ise alana yaşlı bakım tesisi kurulması planlandığı ve bu yüzden imar artışına gereksinim duyduklarını açıkladı. Tugay, “Bu tesis orada konaklamada orayı kullanacak vatandaşlara hizmet verecek. Aynı zamanda günlük fizik tedavi, terapi gibi faaliyetlerin bulunduğu bir tesisi olarak tasarlanıyor. Ne kadar fazla alan olursa o kadar fazla hizmet verilir. Biz bunun bire çıkmasını önerdik. Daha fazla oda olması için. Hiçbir ticari amacı olamayan bir tesis olacak. Tamamı ücretsiz hizmet vermeyecek. Yatışlı alanlar ücretli olacak. Karşıyaka’da böyle bir ihtiyacın olduğu belirtildi. Karşıyaka’da da bir tane huzur evimiz var, o da zayıf kalıyor. Yaşlı insanlarımıza yönelik tedavi için çalışmalar yapılacak. Nüfusumuzun bu yönde ağırlıklı olması nedeniyle böyle bir tesis kurmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Tugay’ın cevabı üzerine söz alan Öztürk, “Biz olayı bilmediğimiz için oy çokluğu için geçirdik. Bir ticari amaç yoksa meclisten oy birliği ile geçirmek isteriz” diye konuştu.

YAŞLILARIMIZA GEREKEN ÖZEN GÖSTERİLDİ
CHP Grup Sözcüsü Yaşar Özcan, 18-24 Mart tarihleri arası kutlanan Yaşlılara Saygı Haftası hakkında yaptığı konuşmada, yaşlıların eve kapatıldığı ifadesini kullandı. Bu ifade üzerine söz alan AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, “Yaşlılarımızı eve kapatıldığını ima etti. Yaşlı vatandaşlarımızı eve kapatmadık. Pandemiden dolayı kısıtlama yaşandı. Bu da yaşlılarımızı korumak adına verilmiş bir karar. Yurt dışında yaşlı vatandalar ölüme terk edildi. Bir aşı vurulmak için yaşlı bir bayan 10 kilometre yol yürüdü. Bunu hepimiz gördük. Herkes tarafından yaşlılarımıza gereken özen gösterildi. Bu korumak amaçlıdır, kapatma diye bir şey söz konusu değildir” diye konuştu.

HEPİMİZİN İHTİYACI OLAN ŞEY
Bugün gerçekleşen İzmir Büyükşehir Belediyesi olağan üstü meclis toplantısı hakkında konuşan Başkan Tugay, “Mecliste deprem sonrası için sıkıntılı görülen binaların dönüşümü ile ilgili imar planlarından kaynaklanan bazı sorunlar vardı. Bunların aşılması yönünden bir plan notu kararı alındı. Ne mutlu ki tüm meclisin; hem komisyonlardan hem de meclis heyeti oy birliği ile alındı. Bakanlıkta bunu destekliyor. Hepimizin ihtiyacı olan şeyler. Plan kararı pek çok insan için çözüm üretecek. Emeği geçenlere bende Karşıyaka Belediye Başkanı olarak meclisimiz adına teşekkür etmek istiyorum. Bizim de planlamaya girecek bölgeleri belirlememiz gerekiyor. Bu teknik bir konu. Arkadaşlarımız üzerinde çalışacak. Tüm meclis üyelerimizde özellikle rica ediyorum, lütfen görüş ve önerilerini kendilerine iletin. Her birinizin birikimi önemli” dedi.

 
Kongre sonrası ilk yönetim toplantısı!
 
ABD'de Johnson&Johnson aşısının dağıtımına başlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Meclisi'nde 'Beştepeler' için oybirliği
Konak Belediye Meclisi, Gültepe kentsel dönüşümünde olduğu gibi Beştepeler ...
Menemen Meclisi'nde CHP fire verdi, borçlanmaya onay geldi
Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan'ın, işçilerin tazminat ve ikramiyelerini ...
Gaziemir Meclisi karıştı!
Gaziemir Belediyesi Mart ayı olağan meclisinde CHP’li Belediye Başkanı ...
 
Baharın müjdecisi leylekler Selçuk semalarında
Baharın müjdecisi leylekler Selçuk semalarında
Başkan Gümrükçü'den bahar temizliği
Her Pazartesi günü farklı bir mahallede gerçekleştirilen temizlik çalışmasıyla ...
Büyükşehir Belediyesi Elazığ'da okul yaptıracak
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un talebiyle, İstanbul Büyükşehir ...
 
Vali Köşger 'vaka sayısı 200'e indi' dedi ve ekledi: İzmir normalleşmeye hazır!
Koronavirüsle mücadelede "yerinde karar dönemi" için gözler Kabine Toplantısı’na ...
Büyükşehir'den üst geçitlere estetik dokunuş
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ana arterler üzerindeki yeni yaya üst geçitlerini ...
Karşıyaka’da fidanlar toprakla buluştu
Karşıyaka Belediyesi, daha yeşil bir Karşıyaka için ağaçlandırma seferberliğine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva