HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Haziran 2017 Cumartesi - 09:33

Karşıyaka Tramvayı'nda 'normal işletim' dönemi: İşte o tarih!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını tamamladığı ve Nisan ayından bu yana ön işletme seferlerini sürdüren Karşıyaka Tramvayı'nda 1 Temmuz'dan itibaren normal işletime geçiliyor. 10 dakika arayla sefer yapılacak tramvayda ücretlendirme ve aktarma uygulaması diğer ulaşım sistemleriyle aynı olacak

Karşıyaka Tramvayı nda  normal işletim  dönemi: İşte o tarih!

11 Nisan Salı günü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve vatandaşların katılımıyla ön işletime başlayan Karşıyaka Tramvayı, 1 Temmuz Cumartesi gününden itibaren normal işletim sürecine geçiyor.

Yaklaşık 3 ay süreyle bir yandan normal işletim hazırlıkları sürerken bir yandan da vatandaşların yeni ulaşım modeli olan tramvaya alışmaları için seferler "ücretsiz" olarak yapıldı. Sadece Karşıyakalılar değil, İzmir’in farklı yerlerinden gelerek tramvayı kullanan yüzbinlerce yolcu, konforlu, güvenli ve keyifli tramvay ulaşımına tam not verdi.

06.00-24.00 ARASI ÇALIŞACAK
1 Temmuz’dan itibaren diğer tüm toplu ulaşım sistemlerinde olduğu gibi Karşıyaka tramvayında da yolcular İzmirim Kart kullanarak seyahat edebilecek ve 90 dakika aktarma sisteminden yararlanacak. Ön işletimde yaklaşık 20 dakika olan sefer sıklığı, 1 Temmuz’dan itibaren duraklardan "10 dakikada bir" tramvay geçecek şekilde düzenlenecek. Duraklardaki akıllı yolcu bilgilendirme panolarında, tramvayın durağa kaç dakika sonra geleceği görülebilecek.

Her iki yönde ilk tramvayın sabah 06.00’da sefere başlayacağı işletmede, son tramvay seferi de saat 24.00’de yine iki uçtan başlayarak son istasyonlarda tamamlanacak.

ÖN İŞLETİMDE 1 MİLYON 500 BİN YOLCU
İşletmeciliği İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzmir Metro A.Ş. tarafından yapılan Karşıyaka Tramvayı ile ön işletme sürecinde yaklaşık 1 milyon 500 bin yolcu taşındı. Kısa sürede Karşıyaka’ya yeni bir soluk getiren tramvay, kentin dinamiklerinden biri oldu. Ticari işletmede sefer sıklıklarının artmasıyla yolcu sayısının da katlanarak artacağı bildirildi.

GÜVENLİ YOLCULUK İÇİN EĞİTİM
İzmir Metro A.Ş., ön işletim boyunca, sadece yolculuk yapanların değil, tüm İzmir’de yaşayanların, sistemin işleyişi ve kurallarıyla ilgili önemli farkındalıklar kazanmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirdi. Tramvay hattına emniyetsiz girilmemesi, sürücülerin sinyal ışıklarına ve işaretlemelere dikkat etmeleri, güzergâh boyunca kırmızı çizgi ile belirlenen noktalarda geçişlerin kontrollü olması gibi hususlar özellikle vurgulandı.

KONAK HIZLA TAMAMLANIYOR, ÇİĞLİ GÜZERGAHI İHALE AŞAMASINDA
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 14 duraklı 8,8 km'lik Karşıyaka Tramvayı ile İzmirlilere hizmet etmeye devam ederken, 12,8 km'lik 20 duraklı Konak Tramvayı'nın da yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Her iki hattın devreye girmesiyle, 450 milyon TL lik büyük proje başarıyla hayata geçmiş olacak.

Daha ön işletim safhasında büyük ilgi gören Karşıyaka tramvayında güzergâhın Çiğli’ye uzatılması için de İzmir Büyükşehir Belediyesi düğmeye bastı. 9 km’lik uzatma hattının proje ihalesi için çalışmalar tamamlandı.

Mevcut 140 km’lik raylı sistem ağını, yeni projelerle büyüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, 250 km’lik raylı sistem hedefine hızla koşuyor.

 
İzmir'de ulaşıma 'bayram şekeri': İndirim de var, ring de!
 
Başkan Kocaoğlu açıkladı: Büyükşehir'deki o personeller niçin işten çıkarıldı?
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oya Erdir 27 Haziran 2017 Salı 09:12

Bir Karşıyakalı olarak tramvayı sevdik geç kalındı ama kavuştuk. Tramvay 24 saat çalışmalı tıpkı diğer toplu ulaşım araçlarında da gerektiği gibi ama İzmir''de gece vatandaş bu insanlık hakkından yararlanamıyor. İzban tramvay vapur Ve ESHOT''un 24 saat çalışması izmire 10 saat daha ekonomik güç katacaktır.

Yorumu oyla      11      5  
Barış erkısa 25 Haziran 2017 Pazar 21:45

Çok iyi poroje çokta konforlu trafiğide çok rahatlatır

Yorumu oyla      11      5  
Zafer 24 Haziran 2017 Cumartesi 13:36

Konforlu olabilir ama kesinlikle hizli degil. Bunun icin calisma yapilmali.

Yorumu oyla      14      7  
24 Haziran 2017 Cumartesi 10:46

10 dakika aralık çok değil mi ? Pik saatlerde 5 dakika , diğer saatlerde 7 ve 10 dakika diye işletim olmalı. Ayrıca gece 24 son sefer fazla erken. Yarım veya 1 saat daha seferler uzatılmalı. İhtiyaca göre önümüzdeki günlerde düzenleme olur diye tahmin ediyorum. 9 km' lik Çiğli güzergahı da oldukça önemli. İlerleyen dönemde hat Alaybey tarafından da Bayraklı , adliyeler- (Bornova ve Halkapınar) güzergahında da uzatılmalıdır. Çiğli-Halkapınar, Çiğli - Bornova şeklinde işletme yapılır. Böyle bir tramvay hattı sayesinde hem İZBAN'a alternatif bir hat yapılmış olur hem de tramvay ağı sayesinde çok sayıda otobüs devre dışı kalır.

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de ulaşıma 'bayram şekeri': İndirim de var, ring de!
İzmirliler Ramazan Bayramı süresince, Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu ...
Başkan Kocaoğlu işçilerle: Tek tek bayramlaştı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sabah erken saatlerde ...
Karşıyaka'da bayram neşesi
Bayram kutlamalarını makamında kabul etmek yerine, bu sevinci belediyenin ...
 
Başkan Bakıcı’dan yoğun bayram mesaisi
Selçuk Belediyesi Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı yaklaşan Ramazan ...
Çeşme bayramın ardından Ata için yürüyecek
İzmir'in Çeşme ilçesinde vatandaşların keyifli bir bayram tatili geçirebilmesi ...
Narlıdere'de bayramlaşma töreni
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, bayramın hemen öncesinde belediye ...
 
Başkan Arslan: Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir bayram diliyorum
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan Ramazan Bayramı öncesinde şantiye ...
Başkan Uyar personeliyle bayramlaştı
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Başkan Yardımcıları Hüseyin Özdemir, ...
Ödemiş Belediyesi kursiyerlerinden muhteşem gösteri
Ödemiş Belediyesi kültür sanat çalışmaları kapsamında düzenlenen kursların ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva