HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Eylül 2017 Çarşamba - 09:54

Karşıyaka’nın ‘müzik akademisine’ rekor katılım

Karşıyaka Belediyesi, bu yaz Türkiye’nin en geniş katılımlı ‘Orkestra Şefliği’ ile ‘Yaylı Çalgılar ve Oda Müziği’ masterclass programlarına ev sahipliği yaptı. Farklı yaş gruplarından 77 katılımcı, dünyaca ünlü Türk ve yabancı klasik müzik yıldızlarından eğitim almanın ayrıcalığını yaşadı.

Karşıyaka’nın ‘müzik akademisine’ rekor katılım

Karşıyaka Belediyesi, bu yaz Türkiye’nin en geniş katılımlı ‘Orkestra Şefliği’ ile ‘Yaylı Çalgılar ve Oda Müziği’ masterclass programlarına ev sahipliği yaptı. Farklı yaş gruplarından 77 katılımcı, dünyaca ünlü Türk ve yabancı klasik müzik yıldızlarından eğitim almanın ayrıcalığını yaşadı. Başkan Akpınar, “Sanata hizmette öncü olmayı sürdüreceğiz” dedi.
 

YENİ ŞEF VE SANATÇILAR YETİŞİYOR
Türkiye’de kadrolu sanatçılarla oda orkestrası kuran ilk yerel yönetim olan Karşıyaka Belediyesi, ‘Masterclass’ programlarıyla yeni şef ve sanatçıların yetişmesine de katkı sağlıyor. Klasik müzik ustalarının geleceğin yıldızlarıyla buluştuğu hızlandırılmış eğitimler, bu yıl ikinci kez gerçekleştirildi. Dünyaca ünlü Orkestra Şefi Rengim Gökmen yönetimindeki ‘Orkestra Şefliği’ masterclass programına, onlarca başvuru arasından 35 kişi seçildi. Gökmen, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde bir hafta boyunca katılımcılara temel şeflik tekniklerini çalıştırdı. Eğitim, şef adaylarının Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA) ile birlikte verdiği konserle son buldu. Törenle katılım belgeleri de takdim edildi.

 
DÜNYACA ÜNLÜ YILDIZLAR
‘Yaylı Çalgılar ve Oda Müziği Masterclass’ programında da Royal College of Music’ten Prof. Ani Schnarch (keman), Prof. Itzhak Rashkovsky (keman) ile Cihat Aşkın (keman), Hakan Şensoy (keman), Feza Gökmen (viyola) ve Oğuzhan Kavruk (viyolonsel) gibi dünya çapındaki usta sanatçılar eğitim verdi. Biri Polonya’dan olmak üzere toplam 42 katılımcının yer aldığı programa; Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nin yanı sıra, Yamanlar Gençlik Merkezi de ev sahipliği yaptı. Masterclass, yine katılımcıların sahneye çıktığı muhteşem bir konserle ve katılım belgesi töreniyle sona erdi.

EKTİĞİMİZ TOHUMLAR ÇINAR OLACAK”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Oda Orkestramızı kurmak için Rengim Gökmen, Teyfik Rodos, Oğuzhan Kavruk ve Hakan Şensoy ile yola çıktığımızda denizde damlaydık, şimdi okyanus olduk. KODA, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda göğsümüzü kabarttı. Cihat Aşkın hocam gibi çok değerli bir ismin katkı vermesiyle daha da büyüyoruz. Yeni yetenekleri sanat hayatına kazandırmak için, Türkiye’de bir belediye himayesinde ilk kez masterclass programları düzenliyoruz. Bu alanda en geniş katılımlı organizasyonlara imza atmış olmaktan da gurur duyuyoruz. Burada ektiğimiz tohumların filizlendiğini, çınar olduğunu hep birlikte göreceğiz. Sanata hizmette öncü olmaya, çocuklarımızın ve sanata gönül verenlerin yolunu açmaya devam edeceğiz” dedi.

 
ANLAMLI TEŞEKKÜR
KODA Müzik Direktörü Hakan Şensoy da “Dünyanın her yerinde geleneksel olarak yapılan masterclass programları, bizim ülkemizde son 10 yıldır uygulanır hale geldi. Dünya standartlarında bir masterclassta bir çalgı için öğrenci sayısı 20 civarındayken, biz rekor katılımla programlarımızı tamamladık. Ne mutlu ki bir ilçe belediyesi olarak Cumhuriyet tarihinde ilk kez gençlerle el ele vererek kadrolu bir orkestra kuran, kültür merkezlerini bizlere açan bir başkanımız var. Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar’a ve bizleri yalnız bırakmayan tüm sanatseverlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

 

 
Sakin Şehir'de Kurtuluş coşkusu erken başlıyor
 
Çiğli'nin asırlık meydanına sihirli dokunuş.... Yeniden doğdu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sakin Şehir'de Kurtuluş coşkusu erken başlıyor
Seferihisar Belediyesi, ilçenin kurtuluşunun 95.yılını ilçenin geneline yayarak kutlayacak.
Urla Meclisi'nde Savatlı gitti, o isim koltuğa oturdu
Urla Belediyesi Meclis Üyeliğinde boşalan koltuğa Eşref Kalkan oturdu. ...
Konak’ta gündem içkili yerler… AK Parti Grubu'nda çatlak!
Belediye meclisinde içkili yerlerin güncellenmesine ilişkin rapor oy çokluğuyla ...
 
Bayındır Belediyesi'nden karbon salınımına karşı çalışma
Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli’nin talimatıyla Bayındır’da Küresel ...
Foça'da halk toplantısı: Başkan şikayetleri dinledi!
Foça, Kocamehmetler Mahallesi’nde halk toplantısı yapıldı…
Başkan Akpınar rest çekti: İspatlasınlar istifa ederim!
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar delege seçimlerine müdahale ...
 
Karşıyaka’da o isim Başkan Akpınar’ı kendi silahıyla vurdu: 'Sana ne?'
İlçedeki etkili isimlerden olan Türsen paylaştığı afişli mesajda, “Delege ...
İzmirliler akın etti: Teleferik'te bayram bereketi
Hem körfez hem de baraj manzarasına sahip olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Selçuk'ta büyük şölen başlıyor
48. Selçuk Efes Kültür ve Sanat Festivali 6- 8 Eylül tarihleri arasında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva