HABERLER>SPOR
23 Ekim 2017 Pazartesi - 13:07

Karşıyaka'nın kurtuluşu için çifte hamle!

Tarihinin en sıkıntılı döneminden geçen Karşıyaka'da yönetim, futbol şubesinde temmuz ayından bu yana tartışılan şirketleşme yetkisini almak için mali genel kurul yapacak. Yeni teknik direktör ise Halim Okta oldu.

Karşıyaka nın kurtuluşu için çifte hamle!

Tarihinin en sıkıntılı döneminden geçen Karşıyaka'da yönetim, futbol şubesinde temmuz ayından bu yana tartışılan şirketleşme yetkisini almak için mali genel kurul yapacak. Karşıyaka Nikah Sarayı'ndaki kongrenin ilk tarihi 30 Ekim, çoğunluk sağlanamaması durumunda ikinci tarihi ise 6 Kasım olarak açıklandı. Kongrede yönetimin faaliyet raporu ve denetim raporu okunduktan sonra ibralar gerçekleştirilip kulübün kısa vadedeki kritik ödemeleriyle ilgili bilgi verilecek. Bir süredir adı açıklanmayan bir fon şirketiyle görüştüğü belirtilen yönetim, üyelerden derneğin toplam borç yapılandırması için kulüp tüzüğünün 13'üncü maddesi gereği futbol şubesinde şirketleşme yetkisi isteyecek.

İzmir ekibinde kulübün borçlarını Federasyon gelirleri karşılığında kapatacağı söylenen fon şirketinin şirketleşmesi halinde kulübün yüzde 51'i veya basketbol şube dahil tamamına talip olacağı iddiaları dolaşırken Başkan Mutlu Altuğ, kongrede yalnız şirketleşme şartlarının görüşüleceğini açıkladı. Şirketleşme yetkisi almanın kulübün hemen şirketleşeceği anlamına gelmediğini belirten Altuğ, "Kongrede herhangi bir firma adı telafuz edilmeyecek. Birkaç firmayla görüşüyoruz. Onlar sonraki aşamalar. Şirketleşmenin altyapısını oluşturup ocak ayına yetiştirmeye çalışacağız. Karşıyaka'ya büyük yatırımlar almak istiyorsak bunu dernek yapısıyla yapmamız zor. Ufkumuzu genişletmeliyiz" dedi.

DENETLEME BİLMECESİ
Karşıyaka'nın mali kongresinde kulübün 21 Mayıs 2016'ya kadar geçmiş 5 yıllık hesaplarının tekrar bağımsız denetim kuruluşuna inceletilmesi için üyelerden yetki istenecek. Önerinin geçen hafta yapılan divan kongresinden çıktığı öğrenildi. Yeşil-kırmızılı ekipte Altuğ yönetimi, 21 Mayıs 2016'daki kongrede göreve geldikten sonra geçmiş 5 yıllık hesapları bağımsız denetim kuruluşuna inceletmiş ancak divan kurulunda olduğu öğrenilen denetim raporu camiayla bir türlü paylaşılmamıştı. O dönem bağımsız denetim şirketine rapor için 80 bin TL ödeyen kulüpte camia, ilk rapor bile açıklanmadan yeniden Altuğ öncesi 5 yılla ilgili denetleme yaptırılacak olmasının şaşkınlığını yaşıyor.

TÜZÜĞE AYKIRI TARTIŞMASI
Ege temsilcisinde yönetimin ilk tarihini 1 hafta sonrası olarak açıkladığı şirketleşme, denetim ve borçların tartışılacağı mali genel kurulun, kulüp tüzüğüne aykırı yapıldığı tartışması çıktı. Yönetim, kongre açıklamasında kararın 13 Ekim'de alındığına vurgu yaparken tüzüğe göre üyelerin kongreden en az 2 hafta önce bilgilendirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Karşıyaka'da geçen hafta yapılan divan kurulu kongresinde yeni divan başkanı seçilemezken görevi devretmeye hazırlanan Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral ise bir açıklama yayınlayıp mali kongrede divan yönetiminin de belirlenmesini istedi.

YENİ TEKNİK DİREKTÖR OKTA 
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta borçları nedeniyle FIFA ve Kulüp Lisans Kurulu tarafından 6 puanı silinen, 7 haftadır galip gelemeyince 1 puanla düşme hattında kalan Karşıyaka'da istifa eden Atilla Güneş'in yerine teknik direktörlük için Halim Okta ile prensipte anlaşıldı. Beşiktaş'ın eski futbolcularından olan 51 yaşındaki Okta, daha önce Kartalspor, Beşiktaş ve Kasımpaşa'da altyapılarda görev aldı, kısa bir süre Bayrampaşa'yı çalıştırdı.

Son olarak bu sezon yine Beşiktaş'ta U21 takım antrenörlüğü yapan Okta'nın sözleşme imzaladıktan sonra takımın başında antrenmana çıkacağı öğrenildi. Okta'nın kritik süreçte futbolculara ağabeylik yapacağı belirtildi. Yeşil-kırmızılılarda sponsor Şevket Pehlivan'ın istifasından sonra 1 aydır yönetimi olmayan futbol şubesine ligin geri kalan kısmında geçen sezon yönetimde yer alan Oktay Yeşil'in başkanlık yapacağı öğrenildi.

ZEHRA AKPINAR'DAN ÖRNEK BAĞIŞ
Eski futbolcularından Okan Şahingöz'ün 340 bin TL tutarındaki yetiştiricilik bedelini çarşamba gününe kadar ödemediği takdirde FIFA'dan 9 puan silme cezası daha alacak Karşıyaka'da taraftarın sosyal medyada başlattığı destek kampanyasına Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın eşi Zehra Akpınar da katıldı. Gastroenteroloji uzmanı olarak görev yapan Dr. Zehra Akpınar, kampanyaya 1 aylık maaşını bağışladığını duyurdu.

Akpınar, "Karşıyaka Spor Kulübü'nün içinden geçtiği kötü süreç, gönül bağı olan herkesin vicdanını yaralıyor. Ben de okyanusta bir damla su olabilmek adına üzerime düşen görevi yaptım. Bir aylık maaşımı bağışlayarak bir nebze de olsa destek olmaya çalıştım. Dilerim herkes aynı bilinçle hareket eder ve bu sıkıntılı günleri el ele atlatırız" dedi. 

Karşıyaka'da dün akşama kadar kampanyaya destek sözünün 101 bin 556 TL olduğu ancak bu rakamın 13 bin 386 TL'lik kısmının belirlenen banka hesabına yatırıldığı belirtildi. (DHA)

 
CHP’li Güven Bayındır’daki satış krizi için net konuştu: Doğru bulmuyorum!
 
Flaş! CHP'nin İzmir vekili Aytun Çıray: 'Yaşasın Atatürk' dedi... Yeni partiye gitti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul derbisinde gol sesi çıkmadı
Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray evinde Fenerbahçe'yi konuk etti. ...
Jahovic gözünü o rekora dikti!
SüperLig'de 9 haftada 17 puan toplayıp zirve yarışına ortak olan Göztepe'nin ...
Bucaspor'da işler iyi gitmiyor
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta evinde Sivasspor Belediyespor'a tek golle ...
 
Altınordu ilk kez sessiz
TFF 1'inci Lig'de deplasmanda İstanbulspor'a 2-0 mağlup olan Altınordu, ...
Zirvenin adı Menemen Belediyespor
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta evinde en yakın rakiplerinden Hatayspor'u ...
'Fırtına'ya evinde tek kurşun!
TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta geçen hafta İnegölspor'a deplasmanda 1-0 mağlup ...
 
İzmir'in en fedakar hastası
İzmir'de uzun süre beklediği böbrek 4 yıl önce bulunan ancak bunun daha ...
Menemen Belediyespor tek attı, zirveyi kaptı!
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta Menemen Belediyespor, zirve yarışındaki ...
Karşıyaka'da şok! Teknik direktör istifa etti!
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta evinde Zonguldak Kömürspor'la 0-0 berabere ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva