HABERLER>SPOR
17 Mart 2019 Pazar - 14:47

Karşıyaka'nın gururlu yürüyüşü

Son 3 yılda 2 kez küme düşerek tarihi borç yüküyle amatör kümenin kıyısına gelen Karşıyaka, "Yine küme düşer" denilirken altyapısından gençlerle küllerinden doğdu. Sezon başında 3. Lig 2. Grup'ta düşme hattında son sıraya kadar gerileyip taraftarı korkutan Kaf-Kaf'ın 20'li yaşların başındaki gençleri, teknik direktör Mesut Toros'un gelişiyle şaha kalktı.

Karşıyaka nın gururlu yürüyüşü

Önceki yıllarda mali krizlerle anılan ekipte futbol A takım ve altyapıyla bire bir ilgilenen Başkan Vekili Gökhan Şensan ile ekibinin oyuncuların sürekli yanında olup mali yükümlülüklerini aksatmaması, yeşil-kırmızılılardaki kolej havasını pekiştirdi. Zirvedeki Kırşehir Belediye, Altındağ Belediye ve Kızılcabölükspor'u yendikten sonra Osmaniyespor deplasmanından beraberlikle dönen Karşıyaka, evinde Ofspor'u da 1-0 yenerek Play-Off ateşini yaktı. 

Son 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik alırken 2011-12 sezonundan 7 yıl sonra ilk kez 5 maç üst üste gol yemeyen Kaf-Kaf, taraftarını sevince boğdu. Başkan Vekili Gökhan Şensan, "Yıllar sonra ilk kez 5 hafta gol yemeden 13 puan topladık. Küme düşeceğimiz yorumları yapılırken biz kendi evlatlarımıza hep inandık. Ofspor maçında ilk 11'de oynayan 19 yaşındaki Burak, 20 yaşındaki İlyas, 21 yaşındaki Erdoğan, sonradan oyuna giren 19 yaşındaki Görkem ve Cihan, sakatlığı bulunan 19 yaşındaki Özgür, cezalı 20 yaşındaki Doğukan gibi isimleri kimse tanımazken sahaya sürüp güvendik. Altyapıya kazandırdığımız A takım seviyesinde oyuncularımız da vitrine çıkacak. Bu takımın önü açık ama kötü günde yanımızda olmayanlar iyi günde sahneye çıkmasın. Gerçekten yanımızda olsunlar" dedi.

TEKNİK DOKUNUŞ
Karşıyaka futbol ve basketbolda 2 teknik adamın dokunuşuyla Play-Off yarışına ortak oldu. TFF 3. Lig 2. Grup'ta ilk 7 haftada 5 puanla son sırada yer alan takımın dümenine geçen Teknik Direktör Mesut Toros, 20 maçta 9 galibiyet, 8 beraberlik, 3 yenilgi aldı. Kaf-Kaf'ın genç kadrosu Toros yönetiminde iç sahadaki 10 maçta hiç yenilmezken taraftarı önündeki son 3 maçı kazandı. Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde istikrarsız bir grafik ortaya koyan Pınar Karşıyaka, Alman Antrenör Dirk Bauermann'ın gelişiyle üzerindeki ölü toprağını attı. Bauermann yönetiminde iç sahada Galatasaray'dan sonra Banvit'i de 80-74 mağlup etmeyi başaran Karşıyaka, Play-Off yarışından kopmadı. Ligde Alman çalıştırıcıyla 3 haftada 2 galibiyet alan Kaf-Kaf, Avrupa'da ise Bauermann'la FIBA Europe Cup'ta çeyrek finale çıktı.

METİN'DEN ALTIN KAFA
Karşıyaka'da takımın değişilmez isimlerinden stoper Metin Peker, bu sezon attığı ilk golle takımına 3 puanı getirdi. Son olarak 4 Kasım 2017'de Şanlıurfaspor ağlarını sarsan Metin, Ofspor maçında 32 dakikada sahneye çıktı. Futbolcularını alkışlayan Teknik Direktör Mesut Toros, "Görev geldiğimizde 5 puanla ligin son sırasında aldığımız takımı zirve yarışına ortak ettik. Çok özverili ve dürüst bir yönetim kurulumuz var. Taraftarımız semtinin evlatlarına güvendi ve desteklerini hiç eksik etmediler. Geldiğimiz günden beri oyuncularıma onlardan neler istediğimi anlattım. Hepsi pırıl pırıl çocuklar. Ne kadar değerli olduklarını ve ne kadar çok büyük bir kulüpte bulunduklarını kafalarına adeta yazdık. Kim oynarsa oynasın farketmediği sistem takımı olduk. Tek amacımız bu armayı layık olduğu yerlere getirmek" dedi. (DHA)

 
Oktay ve Çavuşoğlu Yeni Zelanda’da
 
CHP Yeni Zelanda'ya heyet gönderiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınordu'da Kerim gönül aldı
Spor Toto 1. Lig'de deplasmanda Eskişehirspor'u 4-2 yenerek adını tekrar ...
Göztepe ateşten çıkamadı
Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş'a deplasmanda ...
Yine olmadı... Göztepe ateşte!
Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş, Vodafone Park Stadı'nda ...
 
Pınar Karşıyaka dolu dizgin!
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Pınar Karşıyaka, Darüşşafaka Tekfen ...
Kaf-Kaf 'Of' demedi... Play-Off'a göz kırptı!
TFF 3. Lig 2. Grup’ta 27. hafta mücadelesinde Karşıyaka evinde Ofspor’u ...
İşte Türkiye'nin Dünya Kupası'ndaki rakipleri!
A Milli Basketbol Takımı'mızın 2019 Basketbol Dünya Kupası E Grubu'ndaki rakipleri belli oldu.
 
Altınordu'nun Play-Off inadı!
Spor Toto 1. Lig'de düşme hattında yer alan Eskişehirspor'u deplasmanda ...
Kasap borcu yüzünden Manisaspor'un kupaları satılıyor!
Manisaspor'un kentteki bir kasaba olan 161 bin TL'lik et ürünü borcu nedeniyle ...
Altınordu 'ES'ti, gürledi!
Spor Toto 1. Lig'in 26. haftasında Altınordu, deplasmanda Eskişehirspor'u 4-2 mağlup etti.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva