HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ekim 2020 Salı - 19:53

Karşıyaka meclisinde 'KENT A.Ş' tartışması

Karşıyaka Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci birleşiminde Mavişehir'de bulunan 2 taşınmaza ait 10 yıllık intifa hakkının yüzde 96'lık hissesinin Kent A.Ş.'ye aktarılması kararı sonrası gerginlik çıktı.

Karşıyaka meclisinde  KENT A.Ş  tartışması

EGEDESONSÖZ-  Karşıyaka Belediyesi Ekim ayı ikinci birleşimi Başkanvekili Atilla Baysak yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda Mavişehir Mahallesi'nde bulunan 2 taşınmazın, Asliye Ticaret Mahkemesi’nce değer testinin yapılması ve Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından belirlenecek değer üzerinden 10 yıllık intifa hakkının yüzde 96 hissesi Karşıyaka Belediyesi’ne ait olan Kent A.Ş’ye ayni sermaye olarak aktarılması oy çokluğu ile meclisten geçti. Alınan karar sonrası AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri arasında gerginlik yaşandı. 

DEVAMLI ZARAR EDİYOR 
AK Partili Meclis üyesi Adem Öztürk, Kent A.Ş’nin sürekli zarar ettiğini söyleyerek,  “Bu alan çok önemli bir inşaatın yanında bulunan boş bir alan. Yine Kent A.Ş bu önergenin aynısı yine Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan bir ofisin Kent A.Ş’ye verildi. Ayni sermaye olarak biz burayı Kent A.Ş’ye aktarıyoruz ama onlar kamu yararına kullanması gerekirken burada ticari bir işletme süründürüyorlar. Şu an biz İzmir’in en gözde yeri olan ve çok önemli bir inşaatın yanında yer alan bir alanı Kent A.Ş’ye veriyoruz. Adı bile daha konmamış bir bebeğe don biçiyoruz. Bizim  Mustafa Kemal Mahallesi’nde ayni sermaye olarak aktardığımız alan ticari işletmeye konu oluyor. Mevcut inşaatın 4’e 5’e katlanmış hali bir inşaat yapılmış araştırın bakın burayı Kent A.Ş işletmiyor. Keşke burada Kent A.Ş ‘nin 30 elemanı burada çalışsaydı, bu kurum devamlı zarar ediyor. Ben belediye başkanımız ile gittim konuştum ve dedim ki bir tane de alkolsüz mekan olsun, alkolsüz alanları tercih eden vatandaşlar burayı kullansın. Başkanımız ‘biz bunu böyle yapamayız’ dedi. Mavişehir’deki alan da Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki alan gibi mi olacak? Ticari işletmeye mi dönüşecek” dedi. Başkanvekili Baysak ise bu ticari işletmenin gelirinin de belediyeye geldiğini kaydetti. Baysak, “Kent A.Ş Belediyenin şirketi sonuçta buradan gelir nereye geliyor belediyeye geliyor” ifadelerini kullandı. 

KAMULAŞTIRMA KARARINA SES ÇIKARMADIK
 Kamulaştırma kararına karşı çıkmadıklarını ifaden eden Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü; “Burada biz ayni sermaye ile orayı aktardık bana hukukçu arkadaşlar açıklasın sözleşme yapmadan orada nasıl bir ticari tesis kuruluyor. Biz TOKİ’nin o araziyi satması sonrası kamulaştırma sizin aldığınız kamulaştırma kararına ses çıkarmadık. Ama eğer oraya siz bir çivi dahi çakarsanız, bu karar ihanet etmiş olursunuz. Mavişehir’e ticari işletme yapmayın. Oraya kamuya hizmet eden yeşil alan, otopark gibi bir alan yapılsın.”

MECLİSİN YETKİSİ OLMAYAN BİR ŞEY 
Başkanvekili Atilla Baysak Öztürk'e tepki gösterdi. Öztürk; “Ticari işletme dediğiniz yer belediyenin yeridir. TOKİ ile bunu karşılaştırmanız elma ile armudun kıyaslanması gibi bir şey. “ CHP Grup Başkanvekili Yaşar Özcan, ise alanın ticari işletme olarak kullanılması konusunun meclisin konusu olmadığını kaydetti. Özcan, “Yüzde 96’sı belediyemize ait olan ve 300-400 çalışanı olan bir yerden söz ediyoruz. Biz 10 yıllık ayni hak aktarıyoruz ancak oranın nasıl işletileceği konusu Kent A.Ş’nin inisiyatifindedir. Biz daha sonra orayı denetleyebiliriz. Ama biz kendi şirketimizin ayni sermaye aktarımına karar verdik, o kiraya mı verecek kendi mi çalıştıracak onun vereceği bir karardır. Meclisin yetkisi olmaya bir şey konuşuyoruz” dedi.   

SAVUNMANIZI ÇÜRÜTMÜŞ OLDUNUZ
AK Partili  Ahmet Uğur Baran ise Başkanvekili Baysak’a tepki gösterdi. Baran, “Siz bizi susturuyor ve konuyu toparlayın diyorsunuz dilek ve temennilerde ise CHP’ye tekrar konu hakkında söz veriyorsunuz. Siz Belediyenin tamamını da Kent A.Ş’ye verseniz burası batacak, biz Kent A.Ş’ye vere vere bıktık artık, biz de dedik ki Kent A.Ş kurtulsun, destek olalım ama yok olmuyor. Siz geçen sefer carratta carattalar TOKİ alanında  yumurtluyor dediniz ve TOKİ’ye kızdınız ama şu an Kent A.Ş’ye verdiğiniz alan ile TOKİ arazisinin arasında 300 metre var. Kuşlar uçmayacak caratta carattalar  yumurtlamayacak mı? Siz tüm savunduğunuzu bugün çürütmüş oldunuz” dedi.

 
Son 24 saatte 55 ölüm, bin 511 yeni vaka!
 
Göbeklitepe’ye balon turu izni çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta park ismi krizi çözüldü: Şehidin ismi verildi…
Konak Belediyesi'nin Ekim ayı ilk meclisinde tartışmalara neden olan ve ...
Bergama Belediye Meclisi’nden Azerbaycan’a destek
Bergama Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. ...
Başkan İduğ: İkinci dönemi hesaplayanlar hata yapıyor!
Türkiye'de çok sayıda başkanın, ikinci dönemi planlayarak çalıştığını ...
 
Başkan Arda’ya 'mermi'li tehdit!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, sosyal medya hesabı üzerinden mermili ...
Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ek bina
Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ek hizmet binası Çeşmealtı Denizli Mahallesi’nde ...
Başkan Sengel'den Soyer'e 500 günlük rapor
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel göreve gelişinden bu yana ...
 
Üç ilçe daha 'turuncu çember'e katıldı
İzmir’i sağlıklı ve güvenilir bir destinasyon olarak ön plana çıkartan ...
Ünlü Bergama Kahvaltıcısı sosyal medyada gündem oldu
Ünlü Bergama kahvaltıcısı Eşref amcanın yaşını sosyal medyada doğru bilenler ...
Azerbaycan’a Bergama’dan destek
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bergama’da da Azerbaycan’ın haklı davasına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva