HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Ağustos 2020 Salı - 20:32

Karşıyaka meclisinde Başkan Tugay'dan TOKİ arazisi çıkışı: Buna izin vermeyeceğiz!

Karşıyaka Belediye Meclisi Ağustos olağan toplantısı birinci birleşimi Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda Başkan Cemil Tugay yönetiminde gerçekleşti. Meclis gündemi TOKİ arazileri ve Kordelion oldu.

Karşıyaka meclisinde Başkan Tugay dan TOKİ arazisi çıkışı: Buna izin vermeyeceğiz!

Karşıyaka Belediye Meclis gündemi TOKİ arazileri oldu. CHP'li Meclis Üyesi Murat Aydın'ın Karşıyaka Meclisi'nde gündeme gelmemesi nedeniyle geçtiğimiz ay TOKİ tarafından satılan Mavişehir'deki kamu yararı imarlı iki arazinin özel kişilere satılmasını hatırlattı. 

AK Partililerin iki arazinin satışındaki rant çıkışına 'niyet okuyucu musunuz?' şeklinde tepki göstermesine Başkan Tugay sert yanıt verdi. 

Başkan Tugay sesini yükselterek "'Burası sadece benim' diye mülkiyetine geçirildiği zaman artık halkı değildir. Spor alanı olsun, yeşil alan olsun rekreasyon alanı olsun ama halkın kalsın. TOKİ vicdanen ve hukuken böyle yetkiye sahip değil. Bu halkın hakkı var orada. Bu halkın hakkını çevresini çevirerek işgal edemezsiniz. Biz buna izin vermeyeceğiz" dedi.

TOKİ’nin arazileri meclisi karıştırdı
Gündem maddelerinin görüşülmesi ilgili komisyonlara sevk edilmesi sonrası dile ve temennilerde söz alan CHP'li Meclis üyesi Murat Aydın "Geçtiğimiz ay TOKİ tarafından satışa sunulan arazinin ihalesine gitti. Halkımız bilse de konu Meclis'te hiç görüşülmedi" diyerek satışın hakkında Ankara'daki ihaleyi meclisle paylaştı ve AK Partili üyeleri de kendileriyle dayanışmaya çağırdı. 

TOKİ bir devlet kurumu ve kanunsal bir sıkıntı yok
Söz alan AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk "Dün ne söylediysek bugün yine arkasındayız. O günün şartlarında belediye hizmet imarlı bir alanı satın almak yerine, bürokratik yollarla temine uğraşılmasını söylemiştik. TOKİ Bir devlet kurumu, kanunsal bir sıkıntı yok. İhaleye bir müdahalede bulunmak için oradaymışsınız gibi fotoğraflar çekiliyorsunuz. Siz niyet okuyucu musunuz? Bu alanın ticariye çevrileceğini de nereden çıkardınız. Aynı zaman denk geldi ilçemiz sınırlarında daha önceden spor alanı olan arazi, Büyükşehir Meclisi'nde özel okul alanı oldu. Rantçılara teslim edildi diye ortalığı ayağa kaldırıyoruz. Başkanımızın gayretini farklı bir yerde bekliyordum. Karşıyaka'daki bu tarz yerlerin envanterini çıkarıp TOKİ ile yazıştınız mı? Bunu yapın sizle birlikte olun. TOKİ'den talep ettiyseniz susar otururuz. Sorumlu bir vatandaşımızı teminatını yakarak vazgeçti. Bu mevzunun gündeme getirilmesini istemiyorduk. Spor alanından özel eğitim alanına geçirilmesinin açıklamasını yapın ikisi aynı zamanda gerçekleşti" diye konuştu. 

TOKİ’nin bedelsiz vermesi gerekirdi
AK Partili Öztürk'e yanıt veren CHP'li Nilüfer Bakoğlu Aşık "Niyet okumak çok ilginç bir kelime. İki konuyu ayırmamız gerekiyor. Atakent'teki alanı TOKİ sattı. Büyükşehir ya da Karşıyaka değil. O zaman da bu konuşmalar yapıldı. TOKİ'yle hepsi için yazışmalar yapıldı. Bürokrat olduğum dönemde yazdığım yazılar var. Satışları engellemek için gittim. 'Mülkiyeti kaldırılsa bile satılacak’ denildi benim yüzüme. Şu an herkes susacak. Siz demek ki o parsellerin rant kurban edileceğini görmüşsünüz teşekkür ederiz başkanım. Atakent konusu Büyükşehir'den geçti. Geçen konu 1/5000 bin. Burası bir sosyal tesis 1/1000 alanlarda. Gazino bile yapılabilir. Böyle mi kalmalıydı yoksa eğitim alanı olması daha iyi değil mi. Bu siyaset yapmaksa doğru değil. Mavişehir'deki yerler rekreasyon alanıdır. Biz talep ettik istedik. Emlak Bankası ve TOKİ'nin oraları bedelsiz olarak vermesi gerekirdi ama vermedi' diye konuştu. 



Halk adına kullanmak için oralar TOKİ'ye verildi
Yeniden söz alan CHP'li Murat Aydın, "Buradaki herkes Karşıyaka'nın yarının düşünüyor. Mal sahibi mülk sahibi hani bunu ilk sahibi diye bir laf vardı. TOKİ'ye burası nasıl gelmiş. İmar planı yapılmış, halka ait olan bu araziler halk için kullanılmak atına TOKİ'ye ayrılmış. Bu taşınmazlar bu idareye halkın kullanımı amaçlı verilmiş. TOKİ bunları satın almadı. TOKİ naptı sattı! Özel mülkiyet tarafından kullanılmasına da karşıyız. Restoran yapar tellerle çevrilir halk dışarıda kalır. Bu yerlere TOKİ para vermedi. Halkın malı burası. Sahibi TOKİ değil. 60 milyon liraya alıp top sahası mı yapacaklar. 112 milyon liraya .... Biz oraya teklif vermeye gittik. Biz de alıcıyız. Teklif verdik. Keşke ürkselerdi de halkın malı halkta kalsaydı. Biz de buranın halk tarafından kullanılmasından yanayız desinler. Burada da karşı çıkın. Burayı 60 milyona satın alan kişi niye aldı biliyoruz. İster top sahası yapsın, istediğini alacak istediğini almayacak. TOKİ'yi savunmak arkadaşlara düştü galiba. Atakent'te siz de şunu yaptınız diyorlar. Var olan inşaat alanında değişiklik yok. Yönetmeliğe uygun. Gelin siz de bizimle aynı şeyi söyleyin. Bir daha söylüyorum TOKİ bu arazileri cebinden ödeyerek almadı. Halkın olan alanları halk adına kullanmak için oralar TOKİ'ye verildi" ifadelerini kullandı.

Gelecek meclis toplantısı Mavişehir'deki TOKİ arazisinde

Konuşmaların ardından başka söz alan olmayınca Başkan Tugay oturumu 7 Ağustos Cuma Günü saat 18.30'da TOKİ tarafından satılan rekreasyon alanında yapılmak üzere kapattı. Meclis toplantısının TOKİ arazisinde yapılması mecliste yapılan oylama ile kabul edilmişti.

 
Salgında günün bilançosu: 18 vefat, 1083 yeni vaka
 
Manisa'da gölette kaybolan kişinin cesedi bulundu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemal Tekin 5 Ağustos 2020 Çarşamba 08:47

Sayın başkanım lütfen müdürlerde revizyon yapınız, İnanınki yollar bozuk, çöpler çok kötü lütfen temizlik işleri, zabıta müdürlüğü, ulaşım müdürlerinizi bir an önce değiştirmeniz sizin yararınıza olacaktır.Başkanım asla ve asla sizin işinize karışmak gibi bir niyetim yok fakat yeni değişiklik yeni kan demektir.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur: Kurban Bayramı’nda 2 ton et dağıttık
"Askıda Kurban" kampanyasının başarıyla uygulandığını belirten Başkan ...
Bayraklı meclisinde kentsel dönüşüm gerginliği
Başkan Sandal, sözünü kesen AK Parti Sözcüsü Abdullah Aktaş'a, "Şov yapma, ...
Balçova iyiliği paylaştı
Balçova Belediyesi’nin Kurban Bayramı öncesinde başlattığı “İyiliği Paylaşma” ...
 
İzmir’deki 700 yıllık köyün adı neden değişti? ‘Kırıklar’ gitti ‘Kırklar’ geldi!
Buca'da yörüklerin 700 yıl önce yerleştiği, 1950'lerdeki yangından sonra ...
Başkan Sengel'den tarım müzesi için çağrı
Efes Selçuk’ta açılacak Tarım Müzesi ile tarıma dair tüm birikimler bir ...
Konak'ın kampanyası hedefine ulaştı
Konak Belediyesi’nin askıda kurban kampanyası İzmirlilerden ilgi gördü.  ...
 
Kızılay’dan Bornova’ya teşekkür
Türk Kızılay'ı Bornova Şube Başkanı Cemil Kurkut, Bornova Belediye Başkanı ...
Başkan Doğruer'den aşevi bağışlarına teşekkür
Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Kınık Aşevine  Kurban bayramı nedeniyle ...
Konak Belediyesi harekete geçti: Uluslararası işbirliği atağı!
Konak Belediyesi uluslararası çalışmalara katılmak ve etkinliklerde yer ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva