HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mayıs 2016 Pazartesi - 18:08

Karşıyaka Meclisi’nde yüksek tansiyon: Özür tartışması!

Başkan Akpınar bir önceki oturumda ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ için ortaya atılan bir iddiayı gündeme getiren AK Partili Mertoğlu’ndan özür dilemesini istedi. Bu çağrı ikili arasında uzun bir tartışmaya neden oldu.

Karşıyaka Meclisi’nde yüksek tansiyon: Özür tartışması!

EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediye Meclisi mayıs ayı ilk oturumu Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar idaresinde gerçekleşti.

Geçen ay yapılan oturumda yaşanan ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ tartışması yeniden patlak verdi. Başkan Akpınar’ın AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Abdullah Mertoğlu’na 900 bin TL para harcandığı iddiası nedeniyle özür dile çağrısı yapması tansiyonu yükseltti.



KANITLAYAMADINIZ!
Akpınar, Mertoğlu’na, “Karşıyaka’nın Filizleri için 900 bin harcadığımızı söylemiştiniz. ‘Harcamışsam ben istifa edeceğim’ dedim. Ancak siz bu iddianızı kanıtlayamadınız. Sizi bir kez daha Karşıyakalılardan ve şahsımdan özür dilemeye davet ediyorum. Çünkü istifa edemeyeceğinizi biliyorum” dedi.

Akpınar’a yanıt veren AK Partili Mertoğlu, “Ben iddia etmedim. ‘900 bin harcandı iddiası var’ dedim. Kamuoyu rahatlasın diye sordum” dedi.

ÖZÜR ATIŞMASI
Akpınar, “Özür dile kamuoyu rahatlar” deyince Mertoğlu “Özür dilemeyeceğim” karşılığını verdi. Akpınar çağrısını 2-3 kez yineledi ancak Mertoğlu’ndan ‘hayır’ yanıtı geldi.

MİKROFONU KAPATIN
Akpınar özür çağrısı karşılıksız kalınca meclis üyesi olmuş kişilerin sorumluluk sahibi olması gerektiğini dile getirdi. Mertoğlu sırasından tepki verince Akpınar “Mikrofonu kapatın” dedi. Mertoğlu, Akpınar’a “Sesimi kesemezsiniz” diye tepki gösterdi.

ADAM OLUP SÖZÜNÜZÜ TUTUN
Mertoğlu’nun geri adım atmaması üzerine Akpınar, “Ne konuştuğunuzu bileceksiniz, arkasında duracaksınız, cevabı aldığınızda da geri adım atmayacaksınız. Ben size cevap verdim bu konuda ama siz 2 ay sonra yine aynı şeyi gündeme getirdiniz. ‘900 bin harcadılar’ ifadesini kullandınız. Herkes her şeyi parayla yapabilir ama ben parayı hayatımın merkezine koymam. Önümüzdeki mecliste yine soracağım. Ya çıkıp ispatlayacaksınız ya da adam olup sözünüzü tutacaksınız. Özür dilemek erdemliliktir. Dilemediğiniz için iddianız hala devam ediyor demektir” dedi.

MÜFTERİ POLEMİĞİ
Mertoğlu’nun “Ben adamım, siz adamlıktan bahsetmeyin” çıkışı üzerine Akpınar “Siz müfterisiniz ( iftira eden, karalayan)” dedi.

Mertoğlu da “Siz müfterisiniz” karşılığını verince Akpınar’dan “Terbiyesizlik yapma. Yalancılığı iftirayı yaşam biçimi haline getirdiniz. Siz şantajcı sitelerin muhabirliğini yaparsınız ancak” çıkışı geldi.



LAİKLİK MESAJI
Tartışmanın ardından konuşmasını sürdüren Akpınar’dan geride kalan günlerde 'Yeni Anayasa'da laiklik olmamalı' çıkışıyla gündeme oturan TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a tepki geldi.

Akpınar, “Cumhuriyet olmasaydı bugün bu koltuklarda oturamazdık. TBMM Başkanı’nın laiklik konusundaki sözleri geçiştirilecek sözler değil. Cumhuriyetin tutkalı olan değerler böyle kolayca harcanamaz. Herkesi söz niyet temizliğine davet ediyorum” dedi.

KENDİ DÜŞÜNCESİ
Gündem dışı bölümde söz alıp Akpınar’ın sözlerini hatırlatan Mertoğlu da “Laiklik bizim parti programımızda vardır. Bizim bu konudaki duruşumuz bellidir. Bir değişiklik talebimiz de olmamıştır. Meclis Başkanı’nın kendi düşünceleridir. Bunu burada polemik konusu yapmanız doğru değil” ifadelerini kullandı.

ATATÜRK İSMİ 18 MAYIS’TA
Son oturumda alınan Karşıyaka Kapalı Spor Salonu’na Mustafa Kemal Atatürk isminin verilmesi kararı 18 Mayıs’ta düzenlenecek törenle gerçekleşecek. Etkinlikte Şebnem Ferah konser verecek.

 
Bakan Ala açıkladı: Bursa PKK, Gaziantep IŞİD!
 
Kurtulmuş'tan komisyondaki kavgalara eleştiri!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Neriman. 4 Mayıs 2016 Çarşamba 11:38

Yapılan büyük bir ayıp. Başkan doğru söylüyor. Daha önceki meclis oturumlarını da okumuştum gazetelerden. Ve Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar istifasını dahi vereceğini söylemişken siz nasıl olur da ispatlayamadığınız bir şey için özür dilemezsiniz. Bizler filizlere destek veren vatandaşlar olarak sizin bu tarz yaklaşımınızı duymak istemeyiz. Belediye sadece öğrenciyi temin ediyor. Bizlere böyle bir imkan sağladıkları için, böyle bir sosyal sorumluluk projesini İzmirimize kazandırdığı için sayın Başkanımıza teşekkürlerimi bir kere daha iletirim. İzmir halkı olarak özür dilemenizi bizler de bekliyoruz sn. Mertoğlu... Bunu yardım yapan vatandaşlar olarak bizlere de borçlusunuz..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta önce uzlaşı sonra satış ve cami tartışması!
Mayıs ayı ilk oturumunda AK Parti ve CHP Grubu geride kalan ay yaşanan ...
Çin devi İzmir için üretiyor: Filo 2 katına çıkacak
İzmir’in vagonlarını üreten Çinli CRRC’nin patronu, Başkan Kocaoğlu’nu ...
İzmir hedef büyüttü: 135 kilometre!
Kent içinde 40 kilometrelik bisiklet yoluna sahip olan İzmir Büyükşehir ...
 
Başkan Şenol: İnadına barış diyeceğiz
Gaziemir’de 19’uncu kez düzenlenen Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne ...
Merkür’ün güneş önünden geçişi Bornova’dan izlenecek!
Yılın en önemli gökyüzü olaylarından biri olarak adlandırılan 9 Mayıs ...
Karabağ başdanışmanı ile mahkemelik oldu!
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile Koordinatör Danışman Nejat ...
 
Kiraz piyasaya kavgayla çıktı: Başkan ile ‘eski başkan’ karşı karşıya!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ile Bağyurdu eski Belediye Başkanı ...
Urla’da enginar bereketi!
İzmir’in Urla İlçesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Enginar ...
Karşıyaka çiçek kokacak
İzmirli çiçek üreticileriyle doğa sevdalılarını buluşturan “Karşıyaka ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva