HABERLER>SPOR
7 Haziran 2015 Pazar - 14:55

Karşıyaka gündeme damga vurdu: 'Biz kazandık çünkü...'

Pınar Karşıyaka, Euroleague'de bu sezon Final Four oynayıp son şampiyon Fenerbahçe Ülker'i Türkiye Basketbol Ligi play off yarı final serisinde 3-1'le geçip 28 yıl sonra finale çıkarak spor gündemine damgasını vurdu. , A Milli Takım'da oynayacak ilk siyahi oyuncu olarak alan Dixon, fotoğrafı Facebook hesabında, "Biz kazandık çünkü bizde ego yok. Birbirimizi alınmadan eleştiririz. Sıradan insanlarız, zafer kazanır ve bisikletlerimize atlarız" mesajıyla paylaştı.

Karşıyaka gündeme damga vurdu:  Biz kazandık çünkü...

Sponsorluk, forma-salon reklamları ve kombine kart gelirleriyle birlikte tüm bütçesi yaklaşık 9 milyon TL olan Pınar Karşıyaka, 87 milyon TL maliyetli rakibini İstanbul'daki ilk maçta aldığı galibiyetten sonra İzmir'deki iki müsabakada da binlerce taraftarının desteğiyle dize getirdi. Karşıyaka'nın 82-64 kazandığı son maçta oluşan müthiş atmosfer, görülmeye değerdi.

- KAF-KAF DESTANI: EZE EZE FİNALDE

Tarihinde üçüncü kez finale çıkan Pınar Karşıyaka, finalde 31 yıl sonra bir kez daha Anadolu Efes'le eşleşti. Daha önce 1983-84 sezonunda eşleşen 2 takım arasında oynanan final serisinde gülen taraf 2-1'le Efes oldu. Pınar Karşıyaka, ligdeki ilk ve tek şampiyonluğunu 1986-87'de finalde Galatasaray'ı 2-1'le geçerek kazandı.

Şampiyonun belli olacağı seri 9 Haziran Salı günü normal sezonu üst sırada bitiren Anadolu Efes'in ev sahipliğinde başlayacak. 4 galibiyete ulaşan tarafın kupayı kaldıracağı seride 2'nci maç 11 Haziran Perşembe yine İstanbul'da, 3'üncü ve 4'üncü maçlar 14-16 Haziran'da İzmir'de oynanacak.

TARİHİ YAZAN ADAM
Pınar Karşıyaka antrenörü Ufuk Sarıca, 3 yılda yeşil kırmızılı kulübe tarihi başarılar yaşattı. Pınar Karşıyaka 2012-13'te Eurochallenge Cup'ta final oynatan, geçen sezon Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandıran Ufuk Sarıca, takımını 28 yıl sonra finale de taşıdı. Antrenörlük kariyerinde ülkesi Sırbistan'la 1997'de Avrupa, 1998'de dünya şampiyonluğu yaşayıp kulüpler düzeyinde Avrupa'da 10 kupa kaldıran Fenerbahçe Ülker Antrenörü Zeljko Obradovic bile Ufuk Sarıca karşısında çaresiz kaldı.

KUPA FİNALİ GARANTİ
Pınar Karşıyaka, Türkiye Basketbol Ligi'nde finale yükselmekle üst üste 2'nci kez Cumhurbaşkanlığı Kupası finali oynamayı da garantiledi. Yeşil kırmızılı ekibin finaldeki rakibi Anadolu Efes, bu sezon Türkiye Kupası'nı da kazandığı için, iki takım otomatikman en büyük kupanın finalinde de eşleşmiş oldu. Pınar Karşıyaka, geçen sezonun Türkiye Kupası şampiyonu olarak bu sezon başında Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde karşılaştığı Fenerbahçe Ülker'i 77-75 yenerek kupayı 27 yıl sonra müzesine götürmüştü.

EUROLEAGUE İÇİN 4 MİLYON EURO BÜTÇE
Pınar Karşıyaka, finale çıkarak en büyük hedefi olan Euroleague'in kapılarını ardına kadar açtı. Euroleague yönetimi A lisans sahibi Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker dışında ülkemizden bir takıma daha wildcardla kontenjan verecek. Finale çıkarak sportif başarı kriterinde diğer adayları geride bırakan Pınar Karşıyaka, kulübün en büyük destekçisi Yaşar Holding'ten de katkı sözü aldı.

Yönetimin ziyaret ettiği Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, Euroleague'in yeni sezonda kriter olarak belirlediği 4 milyon Euro bütçe konusunda gerekli katkıyı yapacaklarını söyledi. Euroleague'in resmi sitesi de Pınar Karşıyaka'nın finale çıkmasından, "Gerçekten tarihi bir galibiyeti kutladılar" diye bahsetti.

BİSİKLETLİ KUTLAMA
Fenerbahçe Ülker galibiyeti sonrası salonda "Ankara'nın Bağları" şarkısı eşliğinde taraftarla göbek atan Pınar Karşıyaka'nın ABD'li oyuncuları Dixon, Strawberry ve Gabriel ile Kolombiyalı Palacios, maç bitiminde bisiklet keyfi yaptı. Pınar Karşıyaka'nın yıldızları, eğlence merkezlerine gitmek yerine bisikletleriyle tur attı.
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_06/2015_06_07/31fecec578c0537edb83ebbf1c7dd496.jpg

Yeşil kırmızılı kulüpteki 3 yıllık müthiş katkısının ödülünü, A Milli Takım'da oynayacak ilk siyahi oyuncu olarak alan Dixon, fotoğrafı Facebook hesabında, "Biz kazandık çünkü bizde ego yok. Birbirimizi alınmadan eleştiririz. Sıradan insanlarız, zafer kazanır ve bisikletlerimize atlarız" mesajıyla paylaştı. Türk pasaportu almaya hazırlanan Dixon, milli takımda oynamak için hiçbir ücret de talep etmedi.(dha)

 
Karşıyaka’da sandık kavgası: Yaşlı kadın...
 
Aliağa'da ASEV'den muhteşem final
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sinan karahan 9 Haziran 2015 Salı 08:23

dixon'a birde Türkçeyi öğrettik mi tadından yenmez valla tam bir ailemizden biri gibi olur.

Yorumu oyla      11      5  
Bornovalı 8 Haziran 2015 Pazartesi 11:22

KAF KAF geleneksel basketbol kültürü ve bilgisi ve ayrıca şu an takımı oynatan antrenör ve basketçilerinin bir TAKIM olmaları nedeniyle kazandı- KSK artık uyanmalı ve basket'e en az futbol kadar mali destek vermeli Bu arada- maçlarda büyük baskı yaratan seyircisini de unutmamak gerekir. TAKIM'ın içinde seyircisi de var. Bu duruma gelmek için en az 40 yıl gerekir.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Boğaz yarışı için İzmir'de yüzdüler
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 'Herkes İçin Spor' ...
Avrupa'nın en büyüğü Barcelona: 3-1
FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır’ın yönettiği Şampiyonlar Ligi finalinde ...
Kaf-Kaf destanı: Eze eze finalde
Pınar Karşıyaka Avrupa Ligi’nde final four oynayan şampiyonluğun en büyük ...
 
Göztepe ilk imzayı attırdı
PTT 1'inci Lig'e 2 yıl aradan sonra çıktıktan sonra güçlü bir kadro oluşturmak ...
Alsancak Stadı’nın geleceği belirsiz
İzmir’de yıkılıp yeniden yapılması beklenen Alsancak Stadı'na henüz kazma ...
Altınordu’da Gökhan’ın transferi zora girdi
Altınordu’nun tek sezonluk aradan sonra yuvaya döndürmek istediği Gökhan ...
 
Masterler kupası Alaybey'in
İzmir’de bu yıl üçüncüsü düzenlenen Atatürk ve Barış Masterler Futbol ...
Kaf-Kaf’ı rahatlatan talimat
Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun Beşiktaş, Fenerbahçe ve İstanbul ...
Altay’ın gündemi teknik adam
Altay’ın 10 gün önce seçilen Cihangir Marmara başkanlığındaki yönetim, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva