HABERLER>SPOR
21 Eylül 2017 Perşembe - 12:58

Karşıyaka diken üstünde

İkinci Lig Beyaz Grup'ta Karşıyaka, Ulusal Kulüp Lisansı kriterlerini de yerine getiremediğinden 3 puanla daha cezalandırılınca yıkıldı. Kaf-Kaf'ın eski futbolcuların paraları nedeniyle yeni puan cezalarıyla karşılaşma ihtimali camiadaki endişeyi daha da artırıyor.

Karşıyaka diken üstünde

Sezon başında alacakları için Futbol Federasyonu'na başvuran mevcut oyuncuları Yaşar Holding'in 1 milyon TL nakit desteği, Folkart ve CMS Jant gibi reklam sponsorlarından gelen paralarla takımda tuttuktan sonra, "Hazırlanın çıkıyoruz" sloganıyla şampiyonluk hedefi koyan yeşil-kırmızılılar, puan silme cezaları tabelaya yansıtılınca düşme tehlikesiyle burun buruna gelecek. Grupta 3 haftada 4 puan toplayan Karşıyaka, kesinleşen cezalar tabloya işlenince eksi 2 puana gerileyecek. Eski futbolculardan Ofoedu'nun ödenmeyen 62 bir dolar alacağı yüzünden geçen yıl ekim ayında FIFA'dan transfer yasağı alan Kaf-Kaf, Federasyon nezdinde de transfer yasaklısı durumda.

TARAFTAR BÖLÜNDÜ
Karşıyaka'nın FIFA'nın kestiği 3 puandan sonra Futbol Federasyonu'ndan da ilk kez 3 puan silme cezası alması taraftarlar arasında büyük yankı buldu. Sosyal medyada kulübün durumunu tartışan taraftarlar yardım kampanyası düzenleme fikirleri geliştirdi. Bazı taraftarlar, "105 yıllık Karşıyaka 200 bin TL ödeyemediği için puan silme cezası alıyor" diyerek yönetim ve futbolun sponsorunu suçlarken bazıları da durumun tek başına yönetimin suçu olmadığını, tablodan geçmişte görev yapan tüm yönetimlerin sorumlu olduğunu vurguladı. 

PEHLİVAN AYRILIYOR
HB Pehlivanoğlu İnşaat firmasıyla sezon başında Karşıyaka'da futbol takımına sponsor olarak yönetim dışından şubenin başkanlığına getirilen Şevket Pehlivan'ın görevden ayrılmayı düşündüğü öğrenildi. Kararını hafta başında veren Pehlivan'ın Başkan Mutlu Altuğ'la görüştükten sonra açıklama yapacağı bildirildi. Başkan Altuğ'un, "Karşıyaka futbolunda tarihin en büyük anlaşması" olarak duyurduğu sponsorluk konusunda çeşitli tartışmalar çıkmıştı. Prim, peşinat ödemeleri ve Banahene'nin alacağında yaşanan aksama, sponsorluk şartlarının açıklanmaması, şubede eski hakemlerden Mutlu Çelik'in göreve getirilmesi gibi nedenlerle yönetim içinden bile anlaşmaya tepki gelmişti.

POTADA DA SIKINTI BÜYÜK
Karşıyaka'da futboldan sonra henüz 2 yıl önce tarihi bir şampiyonluk yaşayan basketbol şubesinde de mali kriz yaşanıyor. Sponsor Yaşar Holding'in bu ayki ödemeleri transfer yasağı taksidine kaydırmasıyla takımın maaşlarını üstlenmek durumunda kalan yönetim, oyuncuların eylül ayındaki paralarını yatıramadı. Sezon öncesi 7 yeni transferle toplam 10 milyon TL oyuncu ve teknik ekip maliyeti olan kadroyla yola çıkan yeşil-kırmızılılarda yabancı basketbolcuların aksayan maaşlar konusunda şube yönetimine büyük tepki gösterdiği öğrenildi. 

Henüz sezon bile başlamadan paralarını alamayan takımın dağılması tehlikesiyle karşı karşıya kalan Kaf-Kaf'ta Şube Başkanı Serdar Işıldar, "Sponsorumuzdan taleplerimiz gerçekleşmedi. Sponsorun 6 milyon TL ödediği, bunun da yarısını transfer yasağı kapsamındaki borçlara kestiği durumda oluşan 4 milyon TL bütçe açığını sadece salona ve formanın sırtına reklam bularak kapatamayız. Yeni haftada sponsorumuzla konuşup ne yapacağımıza karar vereceğiz. Şimdiden kötü bir senaryoyla ilgili düşünmek istemiyorum" diye konuştu. (DHA)

 
Başkan Pekdaş ölümden döndü: Ucuz kurtulduk!
 
Bucaspor tura sevinemedi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent 21 Eylül 2017 Perşembe 23:10

bunlar bilinmiyormuydu ?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli kenetlendi: Hedef 3 . Lig
Çiğli’den Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden tek kulüp olan Çiğli Belediyespor ...
Kupada Tirespor 1922 mucizesi!
Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda Gaziantepspor'u 3-0 mağlup eden Tire 1922, adını 4. tura yazdırdı.
Ege’nin 4 kulübüne şok! 3'er puan silindi
Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu, Ulusal Kulüp Lisansı kriterlerini ...
 
Bucaspor turladı, gönül aldı: 2-0
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta geçen hafta Hatayspor'a 2-1 yenilip taraftarını ...
Altınordu turladı... Altay'da hüzün...
Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda Sultanbeyli Belediyespor'u 1-0 mağlup ...
Göztepe'ye büyük şok! Batman faciası!
Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme maçında Göztepe deplasmanda Batman Petrolspor ...
 
Menemen Belediyespor'un sevinci kısa sürdü
Ziraat Türkiye Kupası 3. tur maçında Darıca Gençlerbirliği'ni 4-2 yenerek ...
Göztepeliler, Batman'a çıkarma yaptı
Göztepe'nin geçen sezondan sarkan iki maçlık seyircisiz oynama cezasının ...
Menemen gol sağanağına devam!
TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta üçte üç yaparak 9 puanla liderlik koltuğunda ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva