HABERLER>SPOR
7 Mart 2019 Perşembe - 14:27

Karşıyaka'dan zirveye damga

Yıllar boyunca üst liglerde futbolcu değirmeni gibi çalışıp borç batağına saplanan Karşıyaka'da transfer yasağıyla şans bulmaya başlayan altyapı patentli kadro, TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirve yarışına damga vurdu. Kaf-Kaf'ın gençleri ligde önce lider Kırşehir Belediyespor, ardından takipçisi Altındağ Belediyespor, son olarak da üçüncü sıradaki Kızılcabölükspor'u yenerek 7 yıl sonra ilk kez 3'te 3 yaparken Play-Off yarışına da ortak oldu.

Karşıyaka dan zirveye damga

Son olarak 7 yıl önce 2012-13 sezonunun başında 1. Lig'de üst üste 4 galibiyet alan Karşıyaka, yıllar sonra kendi gençleriyle ilk kez 3 maçlık seri yakaladı. Ligde ilk 7 haftayı düşme hattında son sırada geçtikten sonra teknik direktörlük görevine Mesut Toros'un getirilmesiyle şaha kalkan yeşil-kırmızılı gençler, müthiş bir çıkış yaptı.

Kalan 9 maç öncesi 36 puana ulaşıp Play-Off barajıyla arasındaki farkı 3'e düşüren Karşıyaka'da teknik direktör Mesut Toros, hedefi futbolcuların belirleyeceğini söyledi. "Bu takıma inanıyordum" diyen Toros, "Kadro alternatifsizliğimiz var, oyuncuları mevkileri olmayan yerlerde oynatıyoruz ama kime nerede görev verirsek sistemin içinde görevini çok iyi yapıyor. Takım oyununu çok iyi oynayıp son dakikaya kadar oyundan kopmuyorlar. Yendiğimiz 3 takım gerçekten çok iyi, maliyetli takımlar. Oynamıyorlar değil, rakipleri biz oynatmıyoruz. 7 senedir bir ilki başardık. Türkiye'de liglerde bir hafta içinde 3 maç oynayıp 3 galibiyet alan takım azdır. Artık 9 maç ve ortada 27 puan var. İstekleri arzularıyla hedefi futbolcular belirleyecek. Osmaniyespor deplasmanı dönem noktası olacak" dedi.

ŞENSAN'DAN PRİM MÜJDESİ
KARŞIYAKA'da futbol takımıyla bire bir ilgilenen Başkan Vekili Gökhan Şensan, oyunculara prim dopingi yaptı. Kızılcabölükspor maçından önce takımı 2 gün Çeşme'de kampa götüren Şensan, galibiyete çifte prim sözü verdi. Güçlü rakibi 1-0 mağlup etmeyi başaran Kaf-Kaf'ta Gökhan Şensan, takıma maçın ertesi sabahı 4'er bin TL prim ödedi. Altındağ Belediyespor galibiyetinin primlerini de hafta başında pazartesi sabahı alan Karşıyaka'nın genç futbolcuları 11 gün içinde 3 galibiyet için 8'er bin TL primle ceplerini doldurdu. 

Futbol şube olarak takım kazanmaya devam ettiği sürece ödülsüz bırakmayacaklarını söyleyen Şensan, "Hep söylediğimiz gibi altyapıdan çıkan öz evlatlarımız her türlü desteği hak ediyor. Futbolda hiç gelir olmadan ayakta durmaya çalışıyoruz. Bugüne kadar hiç yanımızda görmediğimiz kişi ve kurumları maddi olarak yanımızda görmek istiyoruz. Yabancı oyunculara olan borçlar yüzünden kulübün puanlarının silinmesine, amatöre düşürülmesine engel olduk. Kendi gençlerimizle başarıyı yakaladık. Bu takımın sözde değil özde yanında olunsun. Başka Karşıyaka yok" dedi.

CENTİLMEN DURAN
TFF 3. Lig 2. Grup'ta 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik aldıktan sonra serisi Karşıyaka deplasmanında son bulan Kızılcabölükspor'da Başkan Osman Duran, maçın ardından alkışlanacak bir centilmenlik örneği sergiledi. Son 3 sezonda 2 kez Play-Off finalinde kaçırdığı 2. Lig'e bu yıl şampiyon olarak ulaşmaya çalışan üçüncü sıradaki Kızılcabölük'te Başkan Duran, kritik mağlubiyete rağmen mücadelenin ardından Karşıyaka soyunma odasına gelerek teknik heyet ve oyuncuları tek tek tebrik etti.

CENGAVER CENK
KARŞIYAKA'da stoper Cenk Özbey, bu sezon üçüncü kez attığı golle skora direkt katkı yaptı. İlk yarıda Kemerspor 2003 maçında 84. dakikada attığı golle takımına 2-1'lik galibiyeti getiren Cenk, Kızılcabölükspor deplasmanında 90+4. dakikada ağları sarsıp skoru 2-2'ye taşıdı. Cenk, dün de 77. dakikada galibiyeti getiren kafayı vurdu. (DHA)

 
Bucaspor fırtınası esmeye başladı
 
AK Parti Karabağlar adayı Doğan: Kentsel dönüşüm sorununu çözeceğiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucaspor fırtınası esmeye başladı
TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta aylardır son sırada yer alarak kümede kalma ...
Tamer Tuna: Göztepe her maçı kazanacak bir takım
Spor Toto Süper Lig'de son 10 haftaya küme düşme hattında giren Göztepe'nin ...
Kaf Kaf seriye bağladı
TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta Karşıyaka, lider Kırşehir Belediyespor ve ...
 
Altınordu'da sarı kart alarmı
Spor Toto 1. Lig'de evinde Hatayspor'la 2-2 berabere kalarak Play-Off ...
Göz-Göz 21 yıllık seriyi bozmak istiyor
Spor Toto Süper Lig'de 26 puanla düşme hattında yer alan Göztepe, pazar ...
Altay'da parola 3 puan
Spor Toto 1. Lig'de üst üste aldığı 4 galibiyetle gözünü Play-Off hattına ...
 
TFF'den Şenol Güneş açıklaması
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), teknik direktör Şenol Güneş'in A Milli ...
Maç sırasında jiletli saldırı PFDK'ya taşındı
Amedspor ile Sakaryaspor karşılaşmasında Amedsporlu bazı futbolcuların ...
Gecekondu 5 kulüple husumete son verdi
Ankaragücü'nün taraftar grubu Gecekondu; Göztepe, Eskişehir, Konyaspor, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva