HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Mayıs 2024 Perşembe - 11:03

Karşıyaka’dan Türkiye’ye örnek iş birliği... HPV Aşı Kampanyası başlıyor!

Karşıyaka Belediyesi; Karşıyaka Spor Kulübü Voleybol Şubesi tarafından Tınaztepe Galen Bayraklı Hastanesi iş birliğiyle başlatılacak ‘HPV Aşı Kampanyası’nın destekçisi oldu. Türkiye’deki spor kulüplerine örnek olacak kampanyanın paydaş toplantısına katılan Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Hep beraber bu projeye sahip çıkacak, yaygınlaşması için çalışacağız” dedi.

Karşıyaka’dan Türkiye’ye örnek iş birliği... HPV Aşı Kampanyası başlıyor!

Karşıyaka Spor Kulübü Voleybol Şubesi, kadınlarda meme kanserinden sonra en sık görülen kanser türü olan rahim ağzı kanserine karşı sporcularına yönelik “HPV Aşı Kampanyası” başlatıyor. Karşıyaka Belediyesi ve Tınaztepe Galen Bayraklı Hastanesi’nin desteklediği kampanyanın paydaş toplantısı, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü’nün ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Tınaztepe Galen Bayraklı Hastanesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Fatoş Akçam, Kurumsal Pazarlama Uzmanı Zühal Akar, Ege Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Mete İtil, KSK Şube Başkanları ve KSK sporcuları katıldı.

KSK BU PROJEYLE ÇIĞIR AÇACAK
Bu önemli projeye destek vermekten onur duyduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, konuşmasına şunları kaydetti: “Ben de bir eğitim vakfında uzun yıllar hizmet etmiş biri olarak sosyal projelerin önemini çok iyi biliyorum. Karşıyaka Voleybol Şubesi ziyarete gelerek bu projeden bahsettiğinde çok heyecanlandım. Rahim ağzı kanseri riskini bu aşıyla ortadan kaldırabilmek çok önemli. Bu konuda yapılan çalışmaların biz de bir ucundan tutalım, çabaların sonuca ulaşması için yardımcı olalım istedik. Karşıyaka Belediyesi olarak, tanıtım faaliyetlerine destek vereceğimiz bu projeyi çok önemsiyoruz. Hep beraber sahip çıkmamız gerektiğine inanıyoruz. Uygulamaları ücretsiz olarak üstlenen Tınaztepe Galen Bayraklı Hastanesi’ne teşekkür ediyor, Türkiye’de bu alanda çığır açacak proje için Karşıyaka Spor Kulübü Voleybol Şubesi’ni kutluyorum.”

“BÜTÜN KULÜPLER UYGULAMALI”
Proje faaliyetleri hakkında bilgi veren KSK Voleybol Şube Başkanı Onur Güner “Velilere bilgilendirme mektupları yazılarak aşı olup olmama konusunda taleplerini toplayacağız. Hızlıca aşılamalara başlayacağız. İsteğimiz sadece Karşıyaka Spor Kulübü ile kalmasın, İzmir’deki bütün spor kulüpleri sahiplenerek kendi sporcularına uygulasınlar. Sloganımız ‘Bir pas da sen ver.’ Yaratacağımız farkındalıkla aşılama sayısının giderek artmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

“TOPLUMA YAYILMALI”
Prof. Dr. İsmail Mete İtil ise rahim ağzı kanserinin bir virüsten kaynaklanan önlenebilir bir kanser olduğunu hatırlatarak “Önlemenin en önemli yolu birincisi aşı, ikincisi tarama testlerinin yapılması. Dünyada meme kanserinden sonra kadınlarda en sık görülen kanser. Maalesef öldürücü yönü çok fazla olan bir kanser. Gençlerimizin, özellikle üreme çağındaki kişilerin aşılanması, bu kanserin önlenmesi için çok önemli. Rahim ağzı kanseri diğer kanser türleri gibi bir anda 'Nereden çıktı bu kanser' dedirten bir tür değil. HPV-kanser ilişkisi kanıtlanmış bir ilişki. Bu nedenle kampanya çok değerli. Genç kızlarımızdan başlayarak genişleyen bir etki yapması ve topluma yayılmasını diliyoruz” dedi.

 
Bornova’nın parkları renkleniyor
 
Şirketten hayalet toplantı… Karaburun’da Ali Cengiz oyunu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’nın parkları renkleniyor
Bornova Belediyesi, mevsimlik bitki, çiçek ve ağaç dikimlerine başladı. ...
Başkanlar buluşması... Esnafın sorunları masada!
İESOB Başkanı Yalçın Ata, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'a ...
Başkan Duman miniklerle fidan dikti
Sürdürülebilir bir çevre yaratma hedefiyle projeler geliştiren Buca Belediye ...
 
İzmir’de 19 Mayıs'ta Sıla rüzgarı esecek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor ...
3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali heyecanı başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi çoksesli koro müziğini özendirmek ve Türk ...
Balçova’dan Özel’e 'engelsiz' rapor
Balçova Belediyesi Engelliler Merkezi Koordinatörü Rıza Mutkılioğlu, CHP ...
 
Başkan Eşki’den işçilere gece yarısı sürprizi
Güne sabahın ilk ışıklarında çıktığı mahalle gezileriyle başlayan Bornova ...
19 Mayıs Selçuk'ta coşkuyla kutlanacak
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Selçuk'ta büyük bir ...
Bayraklı Belediyesi eğitim kurumu için sınav yapacak
Eğitim alanındaki yatırımları ve başarılarıyla fark yaratan Bayraklı Belediyesi, ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva