HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Aralık 2023 Çarşamba - 12:35

Karşıyaka'dan ekonomik hayata katkı!

Karşıyaka Belediyesi, düzenlediği etkinliklerle hem kentin sosyal yaşamına hem de ekonomik hareketliliğe destek sunuyor.

Karşıyaka dan ekonomik hayata katkı!

Özellikle üretici pazarları ile yerel üretimi destekleyen Karşıyaka Belediyesi, ikinci el pazarları ile yeniden kullanım kültürünün yaygınlaşmasını sağlıyor.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Düzenlediğimiz festivaller ile kentin sosyal hayatına, yurttaşlarımızın kaynaşmasına destek sunuyoruz. Kurduğumuz tematik pazarlarla yurttaşlarımızı yerel ürünlere yönlendiriyor, tüketim çılgınlığına karşı da farkındalık oluşturuyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi, 5 yıldır düzenlediği festival ve pazarlarla hem toplumsal hayatın gelişimine katkı sağlıyor hem de kent içinde ekonomik hareketlilik yaratıyor. Yerel üretici pazarında bölgenin tarımsal ürünleri aracılar olmadan direkt tüketici ile buluşturuluyor. Karşıyakalılar gıda ürünlerine daha uygun fiyatla erişirken, üretici de ürünlerini değerinde satma imkânı buluyor. Üretici kadın pazarı ile Karşıyakalı kadınlar hobilerini ekonomik değere dönüştürüyor, âtıl eşyalar ikinci el pazarlarında yeni sahipleriyle buluşturuluyor. Çocuk ikinci el pazarında ise bilinçli tüketim alışkanlıkları kazandırmak amacıyla erken yaşlarda yeniden kullanım kültürünün deneyimlenmesi sağlanıyor. Ege Otları Festivali, Ayaküstü Lezzet Günleri gibi etkinliklerle yörenin gastronomik hazineleri gelecek kuşaklara aktarılıyor. Yerel üretici için ekonomik hareketlilik yaratan etkinliklerle hem Karşıyaka içinden hem de ilçe dışından gelen ziyaretçilerin sosyalleşmesi sağlanıyor. İlkbahar ve sonbahar çiçek festivalleriyle çoğunluğu kadın olan çiçek üreticileri Karşıyaka’da birbirinden güzel çiçeklerini sergiliyor. Balkonlar ve bahçelerin güzelliği festival kapsamında yarıştırılıyor.

SOSYAL VE EKONOMİK HAYATA KATKI
Düzenlenen etkinlikler ve pazarlarla hem sosyal hayata hem de ekonomik hayata destek sunduklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Sosyal belediyecilik anlayışıyla Karşıyaka’mızda toplumsal hayatı geliştirmek için çalışıyoruz. Düzenlediğimiz festivaller ile kentin sosyal hayatına, yurttaşlarımızın kaynaşmasına destek sunuyoruz. Kurduğumuz tematik pazarlarla yurttaşlarımızı yerel ürünlere yönlendiriyor, tüketim çılgınlığına karşı da farkındalık oluşturuyoruz. Özellikle planlı tüketim ve bilinçli tüketim konularını çok önemsiyoruz. Yerel üreticinin aracı olmadan tarımsal ürünlerini Karşıyakalılara ulaştırdığı pazarlarımız var. Asıl amaç binlerce kilometre öteden bir tarımsal ürünü taşımak yerine zaten bölgemizde bulunan ürünler hakkında farkındalık oluşturmak, üreticiyi desteklemek, tüketiciyi bilinçlendirmek. İkinci el pazarlarıyla da tüketim çılgınlığına dur diyecek adımlar atıyoruz. Akıllardaki atık algısını değiştiriyor, âtıl olan eşyaların yeniden kullanıma sunulmasını sağlıyoruz. Festivallerle de hem yerel üreticiyi destekliyor hem de yurttaşlarımızın sosyal hayatına katkı sunuyoruz. Yoğun ilgi gören bu etkinliklerimizin başka yerel yönetimlerce de uygulanmaya başlandığını görmek mutluluk veriyor. Tüm çabamız sürdürülebilir bir gelecek, huzurlu ve sağlıklı bir toplumsal hayat için” diye konuştu.

 

 
Altınordu'da Mert cezasının bedelini ödüyor
 
Eski futbolcu ve eşine trafikte saldırı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Büyükşehir'den dolandırıcılık uyarısı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi son günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
İzmir’de akıllı sayaç dönemi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, ‘akıllı sayaç’ uygulamasını ...
Bayraklı’nın asfalt raporu... 4,5 yılda 350 bin ton!
Başkan Sandal, “Bayraklı’yı büyük bir şantiyeye dönüştürdük” Bayraklı’da ...
 
Başkan Kılıç'ın fen işleri karnesi: Girilmedik mahalle bırakmadık!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, kentin fen işleri karnesini açıkladı. ...
Çerçioğlu, 'Kadına Şiddeti Önlemeye Yönelik Politika Belgesi'ni imzaladı
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik ...
100. Yıl Kitap Kulübü için kayıtlar başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet’in yüzüncü yılı kutlamaları ...
 
Menemen ışıl ışıl!
Menemen Belediyesi, Çanakkale Asfaltı ve merkez de yaptığı ışıklandırma ...
Toplam 610 bin Euroluk hibe... Bornova'dan yeşil gelecek için işbirliği
Bornova Belediyesi’nin Almanya’nın Heidelberg Belediyesi ile birlikte ...
Geri sayım başladı... Köstebek yer altına iniyor!
İzmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı Buca Metrosu’nda çalışmalar ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva