HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Haziran 2019 Salı - 10:57

Karşıyaka’dan Büyükşehir’e 28 milyonluk devir... Başkan Tugay: İstemezdik ama mecburduk!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devri 28 milyon bedelle gerçekleşen Sosyal Yaşam Kompleksi için konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Gelen parayla yatırım yapmayacağız, borç ödeyeceğiz. Elimizi rahatlatmak için böyle bir satış, devir yapmak zorunda kaldık. İstemezdik. Kendi ayaklarımızın üzerinde durmayı öğrenmemiz lazım. Bundan sonra Büyükşehir Belediyesi’nden hiçbir talebimiz olmayacak” dedi.

Karşıyaka’dan Büyükşehir’e 28 milyonluk devir... Başkan Tugay: İstemezdik ama mecburduk!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- 31 Mart yerel seçimleri sonrasında koltuğa oturan belediye başkanları ülkenin son yıllarda içinde bulunduğu ekonomik krizi öne sürerek önceki dönemden devraldıkları yüklü borçlardan kurtulma noktasında hamleler yapıyor.  

İzmir’de 200 milyon borç duvarını aşan kurumlar arasında olan Karşıyaka Belediyesi geçtiğimiz haftalarda eski Başkan Cevat Durak döneminde yapımı tamamlanan geriatri merkezinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesi yönünde adım atmıştı. Gelinen süreçte tesisin tahsisinin 28 milyon TL’lik bedelle gerçekleştiği aktarıldı.

YATIRIM YAPMAK İÇİN DEĞİL BORÇ ÖDEMEYE KULLANACAĞIZ!
‘Devirden belediyeye aktarılan para ile ne yapılacak?’ sorusunu yanıtlayan ve konuyla ilgili açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Gelen parayla borç ödenecek. Haciz kararları aldırılmış borçlarımız var. Geçmişten gelen borçlarımız var. Borç ödemelerinde kullanacağız. Yatırım için kullanmayacağız. Biz kendi tedbirlerimiz aldık. Ödemeler dengesi oluştu. Belediyemiz 2 buçuk yıldır ilk defa maaşları zamanında yatırdı. Henüz Büyükşehir Belediyesi’nden hiçbir kuruş gelmedi bize” dedi.

İSTEMEZDİK AMA YAPMAK ZORUNDA KALDIK!
Belediyenin zorlu mali bir süreçten geçtiğini ve devir işlemini yapmaya mecbur kaldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Tugay ayrıca, “Tasarruf tedbirlerimizi aldık, harcamalarımızı disipline ettik, gelir arttırıcı bazı şeyleri devreye soktuk. Bir taraftan da alacaklarımızı tahsil etmek için uğraşıyoruz. Çünkü belediyenin 60 milyon TL civarında alacağı vardı. Bu talep edilmemiş. Takip edilmeden kalmış. Arkadaşlarımız çalışıyor. Disiplin sağlandı. Bir ölçüde kendi ayaklarımızın üzerinde durur hale geldik. Ama bizi sıkıştıran borçlar var. Oralarda elimizi rahatlatmak için böyle bir satış, devir yapmak zorunda kaldık. İstemezdik” diye konuştu.

BİNA YİNE HALKA HİZMET EDECEK, BÜYÜKŞEHİR’E GÜVENİYORUZ
Binanın amacına uygun olarak kullanılacağını aktaran Belediye Başkanı Tugay, bu noktada İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne güvendiklerini söylerken, Ama sonuçta bu bina Karşıyaka’da… Devredilen kurum Büyükşehir Belediyesi… Orayı en uygun şartlarla kullanacaklardır. Bu açıdan onlara güvenimiz tamdır. Halka hizmet anlamında o bina üzerine düşeni yapacaktır. Bir sorun olacağını düşünmüyorum. Zaten binanın biraz yıpranmışlığı var, tadilat gerekiyor. Bunları da belediye açısından yapamayacağımız için Büyükşehir’in gücü daha fazla, onun için devir gerçekleşti” dedi.

AYAKLARIMIZIN ÜZERİNDE DURMAMIZ LAZIM, BUNDAN SONRA BÜYÜKŞEHİR’DEN TALEBİMİZ OLMAYACAK
28 milyon TL’lik bedel miktarına dair konuşan Başkan Tugay, “İşin doğrusu biz daha fazla bir talepte bulunduk ama onlar da veremediler. Bundan sonrası için Tunç Başkan’a söyledim; kendi ayaklarımızın üzerinde durmayı öğrenmemiz lazım. Bundan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden hiçbir talebimiz olmayacak” ifadelerini kullandı. 

 
Büyükşehir’in ‘A Takımı’ belli oldu: Sürpriz atamalar... İYİ Parti’den iki isim de var!
 
İzmir'deki motosiklet kazasında ölü sayısı 2'ye yükseldi
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YORGUN DEMOKRAT 19 Haziran 2019 Çarşamba 16:51

KARŞIYAKADA YAŞA isimli arkadaş, sol değerde hırsızlıga yer yoktur. Sol değerleri kılıf edenlerı deşifre etmedikçe bu düzen boyle devam eder.

Yorumu oyla      4      5  
karşıyakada yaşa 19 Haziran 2019 Çarşamba 08:59

Ülkede Rejim değişmiş,Bütün Sol ve Sosyal değerler tüketilmiş,Herkes sindirilmiş,Soygun düzeni bu kadar ayyuka çıkmışken bizler birbirimizi eleştirmek için sıraya girmişiz adeta.Tam da iktidarın istediği ortam..

Yorumu oyla      4      5  
18 Haziran 2019 Salı 18:20

borçlar yapılırken parti ve parti yetkilileri uyuyor muydu?

Yorumu oyla      5      5  
Karsiyaka insani 18 Haziran 2019 Salı 16:42

Kendi iclerinde demokrasiyi getirmedikleri surece ne yazik ki bu boyle gelir gider. Olan siz sayin Cemil Tugay ''a oldu. Butun yuk ona yuklendi. Bir onceki nin yaptiklarini temizlemek kolay degil . Yazik degilmi bizlere bu borc hepimize yuk. Anit icin okadar para harcamaya degermiydi. Bizler isyan edip tepki verdigimizde güruh olarak nitelendirildik. O meclis uyelerimiz gik demedi. Ne oldu simdi yatirim yok , keyfi borclari odemek icin tapulu yerleri kaybet .... ne ugruna megolaman kisi nin zevkleri ugruna, neden medeni cesaret le kanun onune cikarilmiyor suclu kisiler... okadar cok yazacak konu var ki ... bunlar elestiri de degil ki aci gercekler , vay benim guzel semtime , yediniz karsiyaka yi mahvettiniz. .....

Yorumu oyla      6      5  
Yorgun demokrat 18 Haziran 2019 Salı 13:31

Billboard belediyeciliğinin başarısını tüm karşıyaka çekecek... Aynı partiden olunca herkes suskun.. Başka parti olsa idi enkax söylemleri... Bu mu demokrası anlayışınız.. Eskiler ve yeniler herkes mutlu mutsuz olan Karşıyaka

Yorumu oyla      7      5  
Karşıyaka 35.5 18 Haziran 2019 Salı 12:08

AH KARŞIYAKAM AH.YAZIK OLUYOR SANA.BORÇ YÜZÜNDEN YARIM YAMALAK İŞLERLE OYALANACAK YİNE 5 YIL..

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’in ‘A Takımı’ belli oldu: Sürpriz atamalar... İYİ Parti’den iki isim de var!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in belediye şirket ana kademelerine ...
Gaziemir’in taekwondocularından kuşak mücadelesi
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği taekwondo kursuna katılan sporcular ...
Başkan Tugay: KHK'lı personele zam yapmaya hazırım
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, bu sabah mesaiye Örnekköy’deki ...
 
Başkan Kılıç: Gerçek makamım Buca sokakları
Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, seçimin ardından gelen yoğun tebrik ...
Gaziemir bu kararı bekliyordu! 170 milyonluk dönüşüm
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir Aktepe ve Emrez Mahallelerini ...
Mehmet KARABEL yazdı... O’nun velespiti var… Güzel mi güzel…
Mehmet KARABEL yazdı... O’nun velespiti var… Güzel mi güzel…
 
Başkan Uygur borcu ifşa etti: Reklam ve ağırlamaya 13 milyon!
Torbalı'nın CHP’li Belediye Başkanı İsmail Uygur, AK Partili eski Başkanı ...
CHP'li Tuncay Özkan'dan Bornova'ya ziyaret
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir'deki ...
Narlıdere yollarında asfalt ve parke taşı hamlesi
Narlıdere Belediyesi, yerel seçimlerin ardından ilçe genelinde başlattığı ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva