HABERLER>SPOR
26 Eylül 2017 Salı - 16:33

Karşıyaka dağılıyor! İstifa depremi!

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup takımlarından Karşıyaka'da geçen hafta görevinden ayrılacağı öğrenilen Futbol Şube Başkanı Şevket Pehlivan, istifasını açıkladı.

Karşıyaka dağılıyor! İstifa depremi!

Sezon başında kulübe firması HB Pehlivanoğlu İnşaat adıyla sponsor olduktan sonra yönetim dışından şube başkanlığına getirilen, geçen hafta yönetimi hedef alan açıklamalar yapan Şevket Pehlivan, ayrılık açıklamasında kulüpte yaşananlara tepki gösterdi.

İlk olarak Folkart Yapı'yla yaşanan reklam krizine değinen Şevket Pehlivan, "Silivrispor maçında bu nedenle formanın sırtındaki firma ismimin yarısının kapatılması beni irite etti. Benim de kariyer planlamam, geçmişim, geleceğim var. Yönetimin diğer sponsor firmayla görüşmesi sonrası yapılan açıklamalardan da rahatsızım" dedi.

Sezon başında Başkan Mutlu Altuğ'la imzaladıkları sözleşmeye göre basketbol takımının sırtında ve salonda reklamı bulunması gerektiğini dile getiren Pehlivan, "Yaşar Holding sözleşmeyi görmek istedi. Yönetim ona da hayır demedi. Sözleşmem üçüncü şahıslarla paylaşıldı" diye konuştu.

'BANA VERİLEN ARABANIN DİREKSİYONU BENDE DEĞİL'
Şube danışmanı ünvanıyla göreve gelmesi tartışma yaratan eski hakemlerden Mutlu Çelik'i kendisinin sportif direktör olarak belirlediğini söyleyen Pehlivan, "Ama maalesef Çelik'i teknik direktör Atilla Güneş istemedi. Futbol şubesinde tek sorumlu bensem ve ben Mutlu Çelik'e getirdiysem bunu ne Atilla Güneş, ne yardımcıları sorgulayamazdı. Ancak burada yönetim kurulu da yanımda olmadı. Bana verilen arabanın direksiyonu bende değil" diye konuştu.

'BU İŞİN SONU KARANLIK VE DİPSİZ BİR KUYU'
Şimdiye kadar verdiği parayı Karşıyaka'ya hibe ettiğini belirten Pehlivan, "Turkuaz forma yaptırdım, 6 hafta oldu siyasi diye daha giymediler. Bunun gibi birçok şey yaşandı. Verdiğim parayı sorgulamak için futbolun başına geldim ama bu işin sonunu karanlık ve dipsiz bir kuyu olarak görüyorum. Attığım taşın nereye gittiğini görmediğim için ayrılıyorum. Bana verilen futbol şube başkanlığının göstermelik olduğunu anladım. Başkan Mutlu Altuğ sezon başı borçlar için bir fon şirketiyle anlaşmak üzereydi ama bu istenmedi. Bu yönetim ve bu teknik heyetle bir arada olmak istemiyorum. Sponsorluk sözleşmemi de fesh edeceğim. Sözleşmemi üçüncü şahıslara verdikleri için anlaşma şartlarımıza göre 500 bin TL'lik tazminat davası açmaya hakkım var ama açmayacağım" dedi.

1 MİLYON TL SÖZÜ VERDİM
Şevket Pehlivan, sezon başında Karşıyaka'ya iddia edildiği gibi 4 milyon değil 1 milyon TL katkı sağlama sözü verdiğini söyledi. Pehlivan, "Yönetim bana şube giderinin 3 milyon TL, gelirinin ise yaklaşık 2 milyon TL olduğunu söyledi. Ben de kalan 1 milyonu karşılama taahhüdü verdim. Bunun da yaklaşık 300 bin TL'lik kısmını ödedim. Ama buna karşılık geleceği söylenen gelirlerden tribün ve kombine hasılatı dahil henüz şubeye en fazla 50 bin TL girdi. Yeşil Bursa'yla kupada oynanan maçta galip gelsek Federasyon'dan 100 bin TL gelir elde edecektik. Ama teknik direktör Atilla Güneş yedeklerle gidip asları İzmir'de bırakmayı tercih etti. Buna kimsenin itirazı olmadı" dedi.

STAT PROJEM VARDI
Karşıyaka'daki futbol şube başkanlığı görevinden ayrılan, verdiği sponsorluğu da sonlandıracağını açıklayan Şevket Pehlivan, Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nde stat projesi planladıklarını ancak projenin ortada kaldığını söyledi. Pehlivan şöyle konuştu: "Mutlu Çelik hocamla çelik konstrüksiyondan 5 bin kişilik tribün yapacaktık. Yapımı da biz üstlenecektik. Atatürk Stadı yerine yeni yapılacak stada geçene kadar orada oynayacaktık. Kulübe 2.5 milyon TL'lik bir proje kazandıracaktım" diyerek sözlerini tamamladı. (DHA)

 
Londra'da patlama! Sebebi belli oldu
 
Eşref Kolçak: Bana iş vermiyorlar!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 26 Eylül 2017 Salı 17:49

Klüp kapanırsa üzülürüm ama hem taraftar hemde klüp yöneticileri şu anki durumu hak etti ! Taraftar klübü basketbolda oldugu gibi desteklemiyor. KSK taraftarı iyi gün tarafı oldu çıktı. tabi bunda yöneticilerin payı büyük ! 2 sezon önce klübü erdal acara peşkeş çekmeye kalktıkları için taraftar klüpten soğudu. gerçi böyle de olmamalı. GÖztepe amatöre düştüğünde bile 15bin kişiye oynadgı maçları oldu. 2.lig te 30-40bin kişiye oynadıkları maçları var. KSK en başta dernek çatısı altından kurtulmalı. eminimki klübü almak isteyen bir sürü İzmirli iş adamı çıkacaktır. Nasıl göztepe için Mehmet sepil bu yola baş koyduysa aynı şeyi KSK için yapacak Mehmet sepilden daha zengin iş adamları mevcut izmirde.

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altay, Niğde'de 3 puan avında!
TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta son olarak deplasmanda Nazilli Belediyespor'u ...
Altınordu için fırsat haftası
TFF 1'nci Lig'de Samsunspor ve Gaziantepspor'u yenerek 2'de 2 yapan ve ...
Pınar Karşıyaka'da 'Dustin Hogue' telaşı
FIBA Şampiyonlar Ligi 3'ncü Eleme Turu'ndaki ilk maçına cuma günü çıkacak ...
 
Göztepe taraftarı şova hazırlanıyor!
Süper Lig'e 14 yıl sonra dönerek üst üste Trabzonspor, Osmanlıspor, Gençlerbirliği ...
Lider Menemen'in rakibi Amed
TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta ilk 4 haftada 12 puan toplayıp en yakın rakibinin ...
Haydi! Es artık 'Fırtına'
TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta Kocaeli Birlikspor deplasmanından 1-1 beraberlikle ...
 
İzmir'in 4x4'lük atleti... Bütün dünya onu konuşuyor...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin genç sporcusu Asya Çulhaoğlu, son dönemde ...
Karşıyaka'da Can'a 11 yolu
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta hem FIFA ve Futbol Federasyonu'ndan aldığı ...
Altay gol makinesi gibi!
TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta son olarak deplasmanda Nazilli Belediyespor'u ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kent Üzerine: İzmir için yeni ufuklar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Konserve bamyadan zehirlendi suikast zannetti!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva