HABERLER>GÜNCEL
16 Şubat 2019 Cumartesi - 10:34

Karşıyaka'da yıllardır böyle: Eğik apartmanlarda tehlike sinyali!

İzmir'in eğik apartmanlarında tehlike sürüyorİzmir'in Karşıyaka ilçesinde bulunan 13 apartman, dolgu zemine inşa edildiği için zaman içerisinde eğilerek, birbirinin üzerine yattı.

Karşıyaka da yıllardır böyle: Eğik apartmanlarda tehlike sinyali!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bulunan 13 apartman, dolgu zemine inşa edildiği için zaman içerisinde eğilerek, birbirinin üzerine yattı. Eğik binaların sorunu yıllardır çözülemezken, vatandaşın mağduriyeti devam ediyor. Eğik binaların birinde oturan Filiz Neşer, "Arkadaşlarım korkudan evime gelmek istemiyor, dışarıda görüşüyoruz. Tehlikeyle burun burunayız. Bizim sonumuz da İstanbul Kartal'daki çöken bina gibi mi olsun" dedi.

Karşıyaka'nın Bostanlı semtinde, Cemal Gürsel Caddesi'nde bulunan 13 eğik binaya yıllardır çözüm bulunamadı. Dolgu zemine inşa edildiği için zaman içerisinde eğilerek birbirinin üzerine yatan binalar, tehlike oluşturmaya devam ediyor. Eğik binalar, mülk sahipleri ile belediye arasındaki kat sayısı anlaşmazlığı yüzünden kaderiyle başbaşa kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de kat yüksekliği konusundaki anlaşmazlık nedeniyle bölge için yeni plan hazırlamadığı belirtildi. Karşıyaka Belediyesi görevlileri, apartmanlarda oturan ve 6 kattan fazla yükseklik isteyen vatandaşlarla bir anlaşma sağlanamadığı için bu konuda Büyükşehir Belediyesi'nin yeni bir imar planı hazırlaması gerektiğini dile getirdi.

'İNSANLIK ADINA AYIP'
Eğik binaların birinde oturan Filiz Neşer, "Arkadaşlarım korkudan evime gelmek istemiyor, dışarıda görüşüyoruz. Tehlikeyle burun burunayız. Bizim sonumuz da İstanbul Kartal'daki çöken bina gibi mi olsun" dedi. Filiz Neşer, "Üç sene önce bize yıkılacak dendi, o zamanlar 30 santimetre yatma olduğunu söylemişlerdi ama şimdi çok daha fazladır. Her şey tamam dediler, üstüne para ödenmeyecek dediler ama olmadı ve böylece kaldı. Gittikçe daha tehlikeli hale geliyor, binanın çatırdadığını bile duyuyoruz. Diğer binanın üstüne doğru eğiliyor. Binanın tabanı kalmadı komple çürüdü. Büyükşehir Belediyesi izin vermiyor diyorlar, onu duyuyoruz. Kolonya şişesini yere koyduğumuzda yuvarlanıyor. İleride eğik olan bir bina var o çok daha tehlikeli, çünkü iki yanı da boş ve devrilme riski var. Evin içinde sürekli denge kaybı yaşıyoruz. Ben her an hazırım buradan çıkmaya. Ama birçok arkadaşımız taşınacak vaziyette değil, çünkü başka hiçbir şeyleri yok. İnsanlık adına çok ayıp, hiç ilgi yok" dile konuştu.

Cemal Gürsel Caddesi üzerinde kafe işletmeciliği yapan Serdal Demir de, "Biz buradaki işletmemizi bir sene önce devraldık ve binaların eğikliğinden çok rahatsızız. Böyle olmasını istemiyoruz. İnsanların hayatı söz konusu. Bir şekilde yardım edilmesini ve binaların düzelmesini istiyoruz. Buraya gelen herkes binaların yamuk olduğunu görüyor. Biz yıkılmasını istiyoruz" dedi.

 
Başlama vuruşu Zeybekci'den
 
Türk organik ürünleri Almanya'da tanıtıldı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hacer altınkaya. 17 Şubat 2019 Pazar 10:07

Hayatınızı kurtarın.çıkın o evlerden.hala 6 katın üstüne 8-9 katlı olsun diyorsunuz.siz bile kendinize krizden pay çıkartmaya çalışıyorsunuz.

Yorumu oyla      4      5  
Oğuz Kaan 17 Şubat 2019 Pazar 01:16

Belediye 6 kat yüksekliği 10 kata çıkarsın, beyler, hanımlar müteahhite para vermeden evlerini yenilesinler şimdiki değerinin 3 katına satsınlar. Sorarlar adama; anan güzel mi?

Yorumu oyla      4      5  
Ahmet kiliç 16 Şubat 2019 Cumartesi 22:54

Karsiyakada 40 yıl üstü binalar var deniz kenarına 8 kat arka lara 5 kat böyle imar mı olur zamanında birileri mafetmiş kskyi tam tersi olmalı mutehaitlerde 5 kata yüksek paralar istiyo verin arkalarada 7 8 kat herkes binasını yenilesin herkes kazansın

Yorumu oyla      4      5  
İzmirli hasan 16 Şubat 2019 Cumartesi 19:25

Belediye burayı hemen yıklamalı, kat artışı beklemek manasız Sen zamanında sağlam bina yapma sonra herşeyi devletten bekle

Yorumu oyla      5      6  
Melis 16 Şubat 2019 Cumartesi 17:46

Bir koyundan bir post çıkar. Zor durumdan fayda çıkarmak, çıkarcılık yapmak ne demek.Oraya fazla kat vermek tüm Karşıyaka'nın imar planını alt üst etmek demek. En iyisi felaket bölgesi ilan edilip tümünün aynı anda yıkılması (aynı İstanbul Kartal'daki gibi).

Yorumu oyla      6      5  
zfg 16 Şubat 2019 Cumartesi 11:29

Emlak Bankasının 1977 yılında Bostanlı da yaptığı 5 katlı apartımanlar kar amaçlı olmadığından su an bır sorun yasamıyor.Şu an bu bınalara kentsel dönüşüm için 5 katın üstü verılmıyor.Doğrusu da bu.Belırtılen bınalar mutahıtlerce yapıldığı için malzeme yeterli ve kaliteli olmadığından sorun yasıyorlar.Birde yüksek kat istenmesi enteresan.Allah bir felaketeden korusun.

Yorumu oyla      15      5  
volkan 16 Şubat 2019 Cumartesi 11:02

apt sakinleri neden fazla yükseklik istiyor peki?

Yorumu oyla      15      5  
KAZİM EMİR 16 Şubat 2019 Cumartesi 10:55

KONUŞAN KADIN MADEM KİRADA OTURUYORSUN ELİN EVİ BAŞKA YERDE KİRALA ORAYA NİYE TAŞINMIYORSUN DA RİSKLİ YAŞAMI TERCİH EDİYORSUN

Yorumu oyla      18      7  
Alper Celik 16 Şubat 2019 Cumartesi 10:47

Oturdugunuz evlerin arsa degeri izmirin en yuksek bolgesi verin muteahide mevcutun yarisi kadar ev alsaniz karsiyakanin baska bolgesinden buyuk bir ev alirsiniz. Ayrica para karsiligi kentsel donusum uygulatin herseyi devletten beklemeyin.

Yorumu oyla      18      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sahte fatura ödeme merkezlerine dikkat
Dolandırıcılar, kendilerini yetkili fatura ödeme merkezi olarak tanıtarak, ...
Erdoğan'dan yeni askerlik düzenlemesi hakkında detay
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında yeni askerlik ...
İzmir'de FETÖ operasyonuna 8 tutuklama
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 2010'daki komiser yardımcılığına geçiş ...
 
Mehmet KARABEL yazdı… Neden bu seçimin “heyecanı” yok?
Mehmet KARABEL yazdı… Neden bu seçimin “heyecanı” yok?
İzmir’deki tuvaletleri akan o hastanede tamirat zamanı!
Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde geçtiğimiz yıl tamiratı yapılan ...
İzmir’in kalbinde icradan dev satış!
Halkapınar Metro istasyonuna 200 metrelik mesafede olan ve 9 katlı yapı ...
 
İdlib'de Türk-Rus ortak devriyesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü Soçi zirvesinden sonra Rusya ile İdlib’te ...
Trump, Türkiye Büyükelçiliği için adayını açıkladı
Beyaz Saray, ABD Başkanı Trump'ın, Dışişleri Bakanlığı müsteşarlarından ...
Marmara Üniversitesi'nde yangın!
Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'ndeki kafeteryada yangın çıktı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva