HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Haziran 2017 Perşembe - 08:36

Karşıyaka'da yeni dönem: Otobüs seferlerine 'tramvay' ayarı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını tamamladığı Karşıyaka Tramvayı'nda 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak "normal işletim" süreciyle birlikte bölgedeki otobüs hatları ve duraklarda da bazı düzenlemelere gidildi.

Karşıyaka da yeni dönem: Otobüs seferlerine  tramvay  ayarı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ön işletim süreci tamamlanan Karşıyaka Tramvayı'nda 1 Temmuz Cumartesi gününden itibaren normal seferlere başlıyor. Yaklaşık 3 ay süren  taşımanın ücretsiz yapıldığı "ön işletim süreci" böylece sona eriyor. Ön işletimde yaklaşık 20 dakika olan sefer sıklığı, 1 Temmuz’dan itibaren duraklardan "10 dakikada bir" tramvay geçecek şekilde düzenlendi. Diğer tüm toplu ulaşım sistemlerinde olduğu gibi Karşıyaka tramvayında da yolcular İzmirim Kart kullanarak seyahat edebilecek ve 90 dakika aktarma sisteminden yararlanacak.

Her iki yönde ilk tramvayın sabah 06.00’da sefere başlayacağı işletmede, son tramvay seferi de saat 24.00’de yine iki uçtan başlayarak son istasyonlarda tamamlanacak. Duraklardaki akıllı yolcu bilgilendirme panolarında, tramvayın durağa kaç dakika sonra geleceği görülebilecek.

TRAFİK YOĞUNLUĞU AZALACAK
1 Temmuz'da başlayacak yeni dönemle birlikte bölgedeki otobüs hatlarında ve durak noktalarında da düzenlemelere gidildi. Tramvay hattı boyunca otobüs sayısı ve trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla yapılan düzenlemeler kapsamında;

· 221 numaralı Şemikler-Karşıyaka İskele ve 821 numaralı Mavişehir Aktarma-Karşıyaka İskele hatları Bostanlı İskele’de son durak yapacak şekilde düzenlendi.

· 547 numaralı Çiğli Aktarma-Bostanlı İskele hattının güzergahı “Bestekar Sadi Hoşses Sokak” yerine “Caher Dudayev Bulvarı” ve 6323 Sokak’ı kullanacak şekilde revize edildi.

· Cahar Dudayev Bulvarı üzerindeki durak noktalarında azaltmaya gidildi. Bu kapsamda Karya, Pelikan, Cahar Dudayev Bulvarı, Ege Bilim Müzesi durakları iptal edildi. Bölgedeki yolcular Cahar Dudayev Bulvarı üzerinde Mavişehir ve Dispanser duraklarından faydalanabilecekler.

· Ön işletme süresince Karşıyaka İskele istikametinde Nikah Sarayı Tramvay Durağı'nda oluşturulan geçici otobüs durak alanı da normal işletime geçilmesi nedeniyle iptal edildi.

 
İzmir'de büyük acı: Bisikletle gezinti sonu oldu!
 
İzmir'de korkunç ölüm: Evin garajında kendini astı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
süleyman 30 Haziran 2017 Cuma 08:13

Renin On ,kesinlikle Aksoy / Çamlıkta oturmuyosun. Yanlış bilgilendirme ile yazı yazmışsın.

Yorumu oyla      12      5  
29 Haziran 2017 Perşembe 17:33

Zahmet olacak ama millette biraz yürüsün. Yürüyeceği mesafe de en fazla 300-500 metre. Sanki 2 km yol yürüyüp istasyona varılıyor.

Yorumu oyla      16      5  
29 Haziran 2017 Perşembe 17:27

Sayın Yüksek Mimar Renin On; - Tabii ki raylı sistemler "var olan" bir şehire yapılır ve gelişen ihtiyaçlara göre sistemler kurulur. Var olmayan şehire raylı sistem kurmayı nasıl bir teori ile düşündünüz merak edilesi bir durum. - Aksoy/Çamlık mahallesi ile tramvayın çalışmaya başlaması nasıl bir sıkıntı yarattı o da merak konusu; otobüs durağı kalktı yerine daha sık çalışacak bir tramvay istasyonu kuruldu ! - İskeleden Nikah dairesine kadar olan kısmın arka sokağından otobüs mü geçiyordu da şimdi tramvay yalı caddesinden geçince onlar kalktı? Düşündüğünüz kapıdan-kapıya dolmuş kültürü ise o zaten hala var. - Mavişehirden Aksoy Gazi Lisesine önceden farklı şekilde mi gidiyordunuz? Oraya zaten Girne caddesinden gidilir ve o hatlar da çalışıyor. Dediğiniz yer Girne caddesine yakındır, yalıya değil! - Yüksek mimar olduğunuza göre Projeden anlayacağınız düşünülebilir. Proje değişiklikleri güzergah değişimi değildi, yolun sağından solundan geçiş ile ilgili tadilatlardı. Onun da nedeni bazı ağaçlara verilen önemdi. - Tramvay ne zorluk getirmiş bir somut düşünceniz malesef yok, Çünkü; Tramvay uygarlıktır, Tramvay kolaylıktır, Tramvay çevrecidir, Evet Tramvayı siz de alkışlayın Yüksek Mimar Renin On, Ya da Taksi dolmuşa devam, müsait biyerde ineyim şöför bey :)

Yorumu oyla      18      6  
Renin On 29 Haziran 2017 Perşembe 15:42

Maalesef ki tramvay var olan bir sehire sonradan adapte edilmeye calısıldıgı için, sehir planlaması bütününde düşünülmediği için, zorlamslar yaşanıyor?? Karsıyaka Aksoy Çamlık mahallesi nüfus olarak EN yaşlı nüfusa sahiptir. Buna karşın otobüs durakları kaldırılmıs, İskeleden Nikah Dairesine kadar olan hattın arka sokaklarında yaşayanlara hiçbir ulaşım kolaylıgı saglanmamıstır. Yaşlı, engelli, yorgun, çocuklu ya da en basiti eli çok yüklü bir vatandaşın Mavişehirden gelip de Aksoy Gazi Lisesi civarına yürüyeceği mesafeyi lütfen düşünün?? Projelendirme ihale sonrasında bile 2-3 kere değişse de, çözüm yine getirilememiştir. Bu durumda Trafik Müdürlüğünün dolmus hattını Aksoy''a yönlendirmesi düşünülebilir. Tramvayı görsel olarak beğenmek, getirdiği zorlukları düşünmeden "alkıslamak"... empati yapamamak, maalesef biz bilinçli kulkanıcılara yakışmamaktadır. Saygılarımla, Y.Mimar Renin On

Yorumu oyla      12      28  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Piriştina 'Adalet Yürüyüşü' için konuştu: Anlatılmaz yaşanır!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüşe katılan Buca Belediye ...
Belediye çalışıyor Ulucak kazanıyor
Kemalpaşa Belediyesi tarafından eski belde olan yeni mahallelere yapılan ...
Bornova'da yatırımlar tam gaz: Kavaklıdere'de yeni yaşam
Üç yıl önce Mahalle statüsü verilerek Bornova Belediyesi’ne bağlanan Kavaklıdere’de ...
 
Konak’ta restorasyon tam gaz: Eski günlerdeki gibi...
İzmir’in kalbi Konak’ta kent tarihine ışık tutan tarihi yapılar yeniden ...
Kemalpaşa sünnet şölenine hazırlanıyor
Kemalpaşa Belediyesi tarafından organize edilen Sünnet Şöleni 2 Temmuz ...
Başkan Kocaoğlu'ndan 'katı atık' çıkışı: Okyanusu geçip de yapamazsak...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) ...
 
Jimnastik şöleni: 10 ülke Karşıyaka'da buluşacak
Karşıyaka Belediyesi, Şavkar Jimnastik Spor Kulübü işbirliğiyle bu yıl ...
Alman Başkonsolos'tan İzmir yorumu: Beni hep kıskandılar!
İzmir'deki 3 yıllık görev süresini tamamlayan Almanya Başkonsolosu Thomas ...
İki nesil bir arada: İzmir'de '5 yıldızlı huzur'
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu Türkiye'nin ilk sosyal yaşam kampüsünde, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva