HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Ağustos 2019 Pazartesi - 12:00

Karşıyaka'da 'Yamanlar Köy Şenliği' coşkusu

Karşıyaka Belediyesi tarafından, yerelde kalkınmaya katkı sağlamak ve köy ile kent kültürünü buluşturmak amacıyla düzenlenen “Yamanlar Köy Şenliği” yoğun katılımla gerçekleşti. Gün boyunca birbirinden renkli etkinliklere imza atılan şenlikte; Yamanlar Domatesi başta olmak üzere, köylülerin doğal ürün stantları büyük ilgi gördü.

Karşıyaka da  Yamanlar Köy Şenliği  coşkusu

Karşıyaka Belediyesi kuruluşu Kent A.Ş. tarafından organize edilen Yamanlar Köy Şenliği, Karşıyaka ve İzmir’in dört bir yanından gelen yüzlerce ziyaretçinin katılımıyla gerçekleştirildi. Gün boyunca tüm konukları sıcak ev sahipliği ile karşılayan Yamanlar halkı, tarlalarında yetiştirdikleri domates gibi yerel ürünleri ve doğal gıdaları ziyaretçilere sundu. Kooperatifler, mahalle merkezleri ve sivil toplum örgütlerinin açtığı el emeği stantları da şenlik süresince konuklarını ağırladı. Kent A.Ş. ise gün boyunca kafeterya hizmeti verdi.

DANS, TİYATRO, KONSER
Şenliğin kültür ve sanat etkinlikleri, öğle saatlerinde Karşıyaka Belediye Bandosu’nun müzik dinletisi ile başladı. Ardından ‘Palavracılar Atışması’ ile süren şenlik coşkusu; Pozitif Kumpanya Sahne Sanatları Topluluğu, İzmir Halk Tiyatrosu ve Ahura Ritim Topluluğu’nun gösterileriyle tüm güne yayıldı. Ayrıca Karşıyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Müzesi’nin organizasyonuyla, çocuklara özel pek çok etkinliğe imza atıldı. Organizasyonun finalini ise Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası (KODA) yaptı. Orkestra, köy meydanında kurulan sahnede, konuklara unutulmaz bir müzik şöleni sundu. Şenliğe eşi Öznur Tugay, oğlu Emre Tugay ve kızı Alya Tugay ile birlikte katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da gün boyunca Yamanlar halkının ve ziyaretçilerin coşkusuna ortak oldu.

DEVAMI GELECEK  
Yamanlar Köy Şenliği’nin gördüğü ilgiden büyük memnuniyet duydukların söyleyen Başkan Tugay “Çok değerli Yamanlar halkına, şenliğimize emek veren ve katılan tüm hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Biz belediye başkanlığı görevine talip olduğumuz zaman, buralarda yaşayan insanların da aynı hizmetleri aynı şekilde alabilmesini sağlamak için yola çıktık. Buradaki insanların da teveccühleri ile bu görevi devraldık.  Bundan sonra bize düşen buralarda da var olmaktı, buralara da insanların dikkatini çekmekti. Bizler, Türkiye'nin kalkınmasının tarımsal kalkınma ile de bağlantılı olduğunu düşünen insanlarız. Bunun örneklerini sergilemeye çalışan belediyeleriz. Bizim de köyümüz var ve çok uzak değil. Burada nefes almak güzel vakit geçirmek hepimizin ihtiyacı. Biz de buraya dikkat çekmek istedik. Geniş katılım olduğu için insanlar burada olmaktan keyif alıp memnuniyet duydukları için bizler de çok mutluyuz. Bundan sonraki aylar da yıllarda benzer etkinlikleri de köylerimizde devam ettireceğiz. Köylerimiz daha çağdaş, refah, yüksek gelire sahip yerleşim yerleri olacak. Bizler bu amaçla üzerimize düşen her şeyi yapacağız. Her sene daha coşkulu, eğlenceli festivaller düzenleyeceğiz. Sizleri yine bekliyoruz” dedi.

 
Bakan Akar'dan S-400 açıklaması
 
CHP’li Vekil Bayır: İzmir’e tek aday yakışmaz!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Can Çiler 26 Ağustos 2019 Pazartesi 13:37

güzel etkinlik sınırlı da olsa. yalnız karşıyaka da şemikler nergiz cumhuriyet örnekköy mahallelerinin sokakları içler acısı durumda başkan lütfen bu işlere bir el atın.belediyenin asli görevi bunlar.

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Engin’den çalışanlara: Sizler benim temsilcimsiniz
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, yeni haftaya çalışanlarıyla birlikte ...
Torbalı'da börülce şöleni
Torbalı Belediyesi’nin düzenlediği kırsal kalkınma ve köy turizminin canlandırılmasının ...
Güzelbahçe'de kadına şiddet protestosu
Güzelbahçe Belediyesi ve Güzelbahçe’de bulunan Sivil Toplum Örgütleri ...
 
Başkan İduğ'dan iki mahalleye havuz ve fitness salonu müjdesi
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Altındağ, Çamdibi ve Yeşilova ...
BAYSEM'de öğrenci kapasitesi yükseldi
Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (BAYSEM), baştan aşağı yenilendi. ...
Mordoğan’da plajları koruma seferberliği
Karaburun’da çevre gönüllüleri ve Belediye Başkanı Erdoğan el ele vererek ...
 
Buca'da trafolar kente renk katıyor
Sanatı sokaklara taşıyan Buca Belediyesi, kent genelinde kirli ve üzerlerine ...
Foça'da 'Shall We?'den doğa temizliği
Shall We? Aktivite Arkadaşlığı grubu, Foça Karartma Koyu çevresinde doğa temizliği yaptı…
Genel Sekreter Gökçe duyurdu: Saat Kulesi'nde işlem tamam!
İzmir'in tarihi simgesi Saat Kulesi’nin restorasyonunda sona gelindi. ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva